Φιλική Ιστοσελίδα

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Προσφυγή στην Ε.Ε. κατά ΟΠΑΠ από Stanleybet

Posted by Betman on 14:52


Νέα προσφυγή της Stanleybet στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά του μονοπωλίου του ΟΠΑΠ. Αυτή τη φορά, η εταιρεία κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση για κρατική ενίσχυση του ΟΠΑΠ με βάση τη ρύθμιση που εξαιρεί απ’ τη φορολογία τα κέρδη των παικτών έως 100 ευρώ. Στην πράξη, σύμφωνα με την καταγγελία που έφτασε στις αρχές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 10/10/2013, αποτελεί ένα μέτρο το οποίο δεν εφαρμόζεται για κανένα άλλο πάροχο, ακόμη και για όσους έχουν αδειοδοτηθεί προσωρινά και ότι ουσιαστικά συνιστά κρατική ενίσχυση, ενός πλέον 100% ιδιωτικού παρόχου. Η σχετική προσφυγή κοινοποιήθηκε από τις κοινοτικές αρχές στην ελληνική κυβέρνηση στις 29 Νοεμβρίου 2013 και πλέον έχει περιθώριο 20 ημερών να δώσει εξηγήσεις.

Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι και η συγκεκριμένη καταγγελία θα έχει την τύχη αρκετών άλλων που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα από τους ανταγωνιστές του ΟΠΑΠ, χωρίς ωστόσο να υπάρξει αντίδραση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η τελευταία περιορίζεται στο ν’ αποστέλλει τις καταγγελίες στην ελληνική πλευρά η οποία οφείλει να δίδει εξηγήσεις. Μάλιστα οι πολέμιοι του μονοπωλίου του ΟΠΑΠ, αιφνιδιάστηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αφού η τελευταία ξεκινώντας επίσημη διαδικασία παραπομπής πέντε κρατών-μελών (Κύπρο, Τσεχία, Λιθουανία, Πολωνία, Ρουμανία) για θέματα συμμόρφωσης των αγορών τους στα τυχερά παίγνια, δεν συμπεριέλαβε την Ελλάδα.

Αλλά δεν ήταν η μοναδική ήττα των παρόχων, ανταγωνιστών του ΟΠΑΠ. Πρόσφατα προσφυγή της Bwin στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της Επιτροπής Ελέγχου των Παιγνίων (ΕΕΕΠ) απορρίφθηκε από το τμήμα αναστολών του δικαστηρίου.

Η Βwin ζητούσε την αναστολή της απόφασης ένταξή της στη «μαύρη λίστα» των παρόχων που παρέχουν υπηρεσίες στην Ελλάδα χωρίς σχετική άδεια. Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση αναστολής, αναφέροντας ότι η σχετική απόφαση βρίσκεται σε αντιστοιχία με τον σχετικό νόμο (4002/2011), ενώ εξάλλου, όταν η Bwin είχε την ευκαιρία να νομιμοποιήσει τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα, στο τέλος του 2011, δεν το έπραξε. Τέλος, στο σκεπτικό της απόρριψης της αίτησης, αναφέρεται ότι η απόφαση της ΕΕΕΠ δεν βλάπτει ηθικά, ούτε προξενεί ανεπανόρθωτη βλάβη στην ίδια. Οποιες δε διαφορές έχει με πελάτες της, αυτές είναι αόριστες και επιπλέον μπορεί να τις ικανοποιήσει με πολλούς άλλους τρόπους.

πηγή  :  news.kathimerini.gr

 Γίνε κι εσύ συνδρομητής του betman-viptips.eu για να μπορείς να λαμβάνεις κερδοφόρες προβλέψεις σε ασιατικού τύπου πονταρίσματα. Με 1000 € αρχικό κεφάλαιο αγγίξαμε τα 200.000 € σε μόλις 14 μήνες !!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Search Site

 
  • CONTRA.gr

    SPORT 24.gr

  • NEWS 24|7

    newsbeast.gr - Κεντρική Ροή

  • Hitstat

    Kill Spam!

  • Συνολικές προβολές σελίδας

    Επισκέπτες

    Αναγνώστες