Φιλική Ιστοσελίδα

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

H αέναη μάχη: Λογική vs Συναίσθημα

Posted by Betman on 21:38

Ο συγγραφέας των βιβλίων "Famous Gamblers", "Poker History" και "Τexas Stories", Τζόνι Χιούζ, γράφει ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για την ψυχολογία του τζογαδόρου .

Πώς η καλή συμπεριφορά στα τραπέζια θα γίνει πλεονέκτημά σου, τι θέση πρέπει να έχουν στο παιχνίδι η λογική και το συναίσθημα και η διαδρομή μέχρι το... εσωτερικό poker face.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο:

"Η προσωπική μου ψυχολογική προπόνηση ήρθε σε δύο μέρη: η αρχική προπόνηση από τους τζογαδόρους του δρόμου του Δυτικού Τέξας, ειδικά τον Κέρλι Κάβιτ αλλά και η αποφοίτηση μου από το Πανεπιστήμιο με διδακτορικό στην Οργανωτική Ψυχολογία.

Οι τζογαδόροι μου έμαθαν τόσα πολλά περισσότερα γιατί η πρακτική εφαρμογή πνεύματος και συναισθήματος, δηλαδή το πως πραγματικά να σκέφτεσαι και να νιώθεις, έκανε τη διαφορά. Αυτοί οι τύποι ήταν εξυπνότεροι και από σκυλιά του τσίρκου.

Ένας τζογαδόρος είχε μία κατασταλαγμένη προσέγγιση απέναντι στον ίδιο τον τζόγο. Αυτή η προσέγγιση ήταν πιο σημαντική από το bankroll , τη βαλίτσα και το όπλο του, τα μοναδικά πράγματα που χρειαζόταν. Το μέρος των μαθηματικών συνδέεται άμεσα με την προσωπική σου ψυχολογία. Κάθε στοίχημα βασιζόταν στο καλύτερο, το ποσοστιαίο πλεονέκτημα. Ένας πραγματικός επαγγελματίας ποντάρει μόνο με πλεονέκτημα.

Ο τζόγος, χωρίζεται σε δύο απλά μέρη, το στοίχημα και το αποτέλεσμα. Θα πρέπει να έχετε συναισθήματα για το πρώτο, αλλά όχι για το δεύτερο. Ένας πραγματικός τζογαδόρος εκπαιδεύει εσωτερικά τον εαυτό του να μην νοιάζεται. Αυτό το ονομάζω το Εσωτερικό Poker Face ή το Ήρεμο Σημείο.

Στο μυθικό παιχνίδι, The Shop, ανοικτό για όλους τους τζογαδόρους και τους παρανόμους, προσπαθούσες να αντιδράσεις το ίδιο είτε κέρδιζες είτε έχανες ένα μεγάλο pot. Δεν γκρίνιαζες, δεν πανηγύριζες. Ένα εσωτερικό αστείο μετά από ήττα τζογαδόρου σε μεγάλο pot ήταν το... "σχεδόν νοιάζεται". Οι πανηγυρισμοί ή το high-five θα προκαλούσε την εμφάνιση όπλου και χτύπημα στο κεφάλι αν όχι σφαίρα! 

Οι επαγγελματίες τζογαδόροι είχαμε κοινά ενδιαφέροντα. Ντυνόμασταν πολύ καλά. Ο Ντόιλ Μπράνσον έγραψε ότι ο Tennessee Longgoodie, γνωστός και ως Τζέιμς Ρόι, πρόσφατα πέθανε. Φορούσε πάντα την στολή του τζογαδόρου, το μάλλινο παλτό, το κολλαριστό πουκάμισο με ανοιχτό γιακά και τα χαρακτηριστικά παπούτσια. Ο Goodie φόραγε συχνά και γραβάτα. Αυτοί μαζί με τους Μπιλ Σμιθ και Πατ Ρένφρο μου έμαθαν πως να σκέφτομαι, να αισθάνομαι και να δρω. Ο πανηγυρισμός αποτελούσε ταμπού γιατί μπορούσε να προσβάλλει τους αντιπάλους. Είμαστε αντίπαλοι στα τραπέζια, αλλά είμαστε σύμμαχοι στην ανταλλαγή πληροφοριών.

Όλες οι αποφάσεις στη ζωή και το πόκερ περιέχουν έναν συνδυασμό λογικών και συναισθηματικών στοιχείων. Εξελίσσεσαι, αλλά ποτέ δεν μπορείς να φτάσεις το Calm Spot (Σημείο ηρεμίας) όπου η το river δεν έχει νόημα για σένα. Το παιχνίδι πριν από το river είναι που μετράει - επηρεάζεις το ποντάρισμα, δεν επηρεάζεις το αποτέλεσμα. Να νοιάζεσαι για το παίξιμο και ποτέ για το αν κέρδισες ή έχασες μία ημέρα ή έναν μήνα. Όλα αποτελούν ένα παιχνίδι πόκερ.

Για μένα το συναίσθημα έρχεται δεύτερο, μετά τη σκέψη μου στο τραπέζι του πόκερ. Αυτό είναι πρακτικό για κάθε τζογαδόρο. Μάθε να μην έχεις αρνητικά συναισθήματα για τα αποτελέσματα, το μόνο που μετράει είναι αν έκανες το σωστό ποντάρισμα, έχοντας πλεονέκτημα.

Οι παίκτες πόκερ είναι καλύτεροι ψυχολόγοι από τους περισσότερους ανθρώπους, με διαφορά. Ξοδεύουν χρόνο για ενδοσκόπηση και αυτοέλεγχο, αντιμετωπίζοντας το πόκερ σαν επιχείρηση. Η αυτοκριτική τους - το με πόση ακρίβεια κρίνουν τη θέση τους στο πόκερ- είναι κάτι που το δουλεύουν αρκετά. Το πόκερ θα σε τιμωρήσει αν κρίνεις λανθασμένα. Είναι σκληρή γυναίκα αλλά δίκαιη.

Οι παίκτες πόκερ δουλεύουν στο να διαβάζουν τον εαυτό τους και τους άλλους και η όλη ψυχολογία του πόκερ, μπορεί να μεταφερθεί σε επιχειρήσεις και περιβάλλον γραφείου. Όλοι προσπαθούν να διαβάσουν τους άλλους και στέλνουν σήματα. Οι παίκτες πόκερ προσπαθούν να διαβάσουν ανθρώπους που ξέρουν ότι προσπαθούν να τους εξαπατήσουν και ακούν τις μελωδικές λέξεις της εξαπάτησης με θέα την μαγική πράσινη τσόχα.

Η έρευνα αποδεικνύει ότι μπορούμε να υιοθετήσουμε μία προσέγγιση Calm Spot. Έχε εμπιστοσύνη στο στοίχημά σου και στο γεγονός ότι μακροπρόθεσμα, το εισόδημα του τζογαδόρου είναι η δράση πολλαπλασιαζόμενη με το ποσοστιαίο πλεονέκτημα των επιλογών του. Ο πιο εύκολος τρόπος για να έχεις ένα αδιάβαστο poker face είναι να έχεις ένα πραγματικά ήρεμο, εσωτερικό poker face. Αν αποκλείσεις όσο περισσότερο μπορείς το συναίσθημα μπορείς να διαβάζεις τους άλλους καλύτερα.

Ο εσωτερικός και εξωτερικός κόσμος λειτουργούν μαζί. Για να νιώσεις κάπως, πρέπει να πράξεις ανάλογα. Δείξε αυτή την ηρεμία στο τραπέζι. Να είσαι ευγενικός και να δείχνεις επίπεδο αποφεύγοντας τους πανηγυρισμούς. Δείξε ότι είσαι ένας επαγγελματίας με καλούς τρόπους και αυτό θα γίνει πλεονέκτημά σου. Η ζωή είναι σαν βόλτα με roller-coaster και εμείς ερχόμαστε αντιμέτωποι με καταιγίδες και αβεβαιότητα. Ο καλύτερος τρόπος να είμαστε έτοιμοι για όλα αυτά είναι να έχουμε έτοιμο ένα ήρεμο εσωτερικό poker face."

πηγή  :  BluffEurope.com


Γίνε κι εσύ συνδρομητής του betman-viptips.eu για να μπορείς να λαμβάνεις κερδοφόρες προβλέψεις σε ασιατικού τύπου πονταρίσματα. Με 1000 € αρχικό κεφάλαιο αγγίξαμε τα 200.000 € σε μόλις 14 μήνες !!! 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Search Site

 
  • CONTRA.gr

    SPORT 24.gr

  • NEWS 24|7

    newsbeast.gr - Κεντρική Ροή

  • Hitstat

    Kill Spam!

  • Συνολικές προβολές σελίδας

    Επισκέπτες

    Αναγνώστες