Φιλική Ιστοσελίδα

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Σάλος στη Βουλή για τον ανίδεο «ιπποκόμο» του Βενιζέλου Ευγένιο Γιαννακόπουλο!

Posted by gotchagr on 01:16

Την ανεπάρκειά του για τη θέση του προέδρου της Επιτροπής Εποπτείας Παιχνιδιών επιβεβαίωσε ο «κολλητός» του Ευάγγελου Βενιζέλου Ευγένιος Γιαννακόπουλος, ο οποίος παρουσιάστηκε χθες για ακρόαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής δηλώνοντας ευθαρσώς ότι δεν έχει συγκεκριμένο σχέδιο και ότι τώρα προσπαθεί να οργανώσει στο μυαλό του την εποπτεία των παιγνίων. Με απλά λόγια επιβεβαίωσε όσους θεωρούν ότι επελέγη για τη συγκεκριμένη θέση με μόνο του προσόν τη φιλία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τη θητεία του σεπολιτικές θέσεις επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, αλλά και ότι θα μάθει τη νέα του δουλειά στου κασίδη το κεφάλι.

Κατά τη χθεσινή ακρόασή του ο κ. Γιαννακόπουλος προκάλεσε αρκετές φορές τους βουλευτές, καθώς σε συγκεκριμένες ερωτήσεις τούς απαντούσε με το «δεν το ξέρω αυτό» ή το «τώρα θα το μάθω».

Ο Β. Μουλόπουλος μάλιστα του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε καθαρά κομματική την επιλογή Γιαννακόπουλου σχεδόν «φωτογραφίζοντας» τον υπό διορισμό πρόεδρο της Επιτροπής Παιγνίων ως τον «ιπποκόμο» του Ευάγγελου Βενιζέλου.

«Απ’ ό,τι βλέπω, ο κ. Γιαννακόπουλος δεν διαθέτει ούτε τη γνώση ούτε την εμπειρία από τον χώρο. Ολη του η επαγγελματική του δραστηριότητα έχει να κάνει με θέσεις κυβερνητικές επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και στην αρμοδιότητα του κ. Βενιζέλου. Και τον προτείνει και σήμερα ο κ. Βενιζέλος για μια θέση η οποία θα εποπτεύει και τον ΟΠΑΠ του κ. Σπανουδάκη, ο οποίος επίσης είναι ο άνθρωπος του κ. Βενιζέλου και γνωστός από παλιότερα με τον κ. Γιαννακόπουλο. Είχαν και οι δύο θέσεις ευθύνης σε καίρια πόστα, ακόμα και στην προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων, για τους οποίους πολλά ελέχθησαν. Σε μια εποχή που οι πολιτικοί καλούνται να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες, η πρόταση του υπουργού είναι ατυχής και η έγκρισή του από την επιτροπή λάθος» είπε ο κ. Μουλόπουλος. Αλλά και ο Απόστολος Κακλαμάνης τόνισε ότι μαζί με τον κ. Γιαννακόπουλο κρίνεται και ο υπουργός, καθώς είναι ξεκάθαρα δική του επιλογή. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι η πρόταση του κ. Βενιζέλου καταψηφίστηκε από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μολονότι σε τέτοιες διαδικασίες αν διαφωνούν ψηφίζουν απλώς «λευκό».

Από την πλευρά του ο κ. Γιαννακόπουλος, αφού ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος τού πρότεινε τη θέση, μίλησε για περίπου 7 δισ. ευρώ τζίρο που μένει αφορολόγητος από το παράνομο στοίχημα. Ο υπό διορισμόν πρόεδρος της ΕΕΠ δήλωσε ότι η επιτροπή θα ρυθμίζει μόνο τα παιχνίδια και όχι τα έσοδα του ΟΠΑΠ και ότι από τις 35.000 μηχανές (φρουτάκια) ο ΟΠΑΠ θα κρατήσει τις 16.500 και θα δημοπρατήσει τις υπόλοιπες.

 Γιώργος Λυκουρέντζος

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Search Site

 
  • CONTRA.gr

    SPORT 24.gr

  • NEWS 24|7

    newsbeast.gr - Κεντρική Ροή

  • Hitstat

    Kill Spam!

  • Συνολικές προβολές σελίδας

    Επισκέπτες

    Αναγνώστες