Φιλική Ιστοσελίδα

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΟΠΑΠ: Το παιχνίδι τώρα αρχίζει…

Posted by gotchagr on 01:14

ΟΠΑΠ: Το παιχνίδι τώρα αρχίζει… Ύστερα από τη μεγάλη «επιτυχία» της αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ και τον πανηγυρισμό της Κυβέρνησης ότι «έκλεισε» μία τεταμένη περίοδος για την αγορά τυχερών παιχνιδιών, τα γλέντια διεκόπησαν προτού καν ξεκινήσουν.



Ο χειραψίες του κ. Μελισσανίδη προκειμένου να δεχτεί τα συγχαρητήρια, πολύ γρήγορα έδωσαν τη θέση τους στο ανασήκωμα των μανικιών και στο τρίψιμο των χεριών για τη μάχη που τώρα ξεκινάει.

Το πολυπόθητο deal της πώλησης του 33% του ΟΠΑΠ στο επενδυτικό σχήμα Emma Delta, έναντι τιμήματος 652 εκ. ευρώ, οδήγησε σε βαρύγδουπες δηλώσεις τα στελέχη της Κυβέρνησης για το οικονομικό και επενδυτικό όφελος της χώρας. Όσο για τα άλυτα θέματα της εθνικής νομοθεσίας για την αγορά στοιχημάτων, δεν έγινε κανένας λόγος. Μήπως θεώρησαν ότι το θέμα έκλεισε εκεί; Ή μήπως βιάστηκαν να υποτιμήσουν τη δυσαρέσκεια μεγάλων ομίλων της αγοράς;

Και οι προσφυγές για το Μονοπώλιο του ΟΠΑΠ συνεχίζονται

Η δυσφορία μεγάλων κολοσσών που δραστηριοποιούνται στο διαδικτυακό στοίχημα για την κατάργηση των προσωρινών αδειών που είχαν λάβει από την Επιτροπή Παιγνίων εν αναμονή της διαδικασίας πλήρους αδειοδότησης, διογκώνεται.

Διαμαρτυρίες εταιριών, πολλές εκ των οποίων έχουν αποσυρθεί από την ελληνική αγορά, αποτελούν ένα μικρό παράδειγμα ότι η αγορά βρίσκεται ακόμη σε αναβρασμό. Όπως τονίζει η Betfair, ουσιαστικά στην Ελλάδα επιβραβεύουν το μονοπώλιο, ενώ η Bwin ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα αντιβαίνει στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Εξώδικη διαμαρτυρία κατά της Ελλάδας απέστειλε και ο όμιλος εταιριών Stanleybet Group, ζητώντας αποζημίωση για τις ζημίες που υπέστη από τη σιωπηρή απόρριψη της αίτησης άδειας λειτουργίας στην Ελλάδα και την επακόλουθη άρνηση εισόδου στην αγορά. Παράλληλα, ο όμιλος εταιριών Stanleybet Group έχει ζητήσει αποζημίωση από την ΟΠΑΠ Α.Ε. για τις ζημίες που υπέστη ως αποτέλεσμα του παράνομου στοιχηματικού μονοπωλίου τυχερών παιγνίων που απολαμβάνει η ΟΠΑΠ Α.Ε. όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Συνεταιρισμός Τυχερών Παιχνιδιών στο διαδίκτυο έχει ήδη προχωρήσει σε καταγγελία εναντίον της Ελλάδος για το στοίχημα. Όπως τόνισε, οι Έλληνες δικαιούνται να απολαμβάνουν υψηλά στάνταρ στο στοίχημα, όπως και όλοι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες.

Ακόμη, μεγάλοι όμιλοι στέλνουν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια την Ελλάδα, καθώς ισχυρίζονται ότι παραβιάζονται οι κοινοτικές οδηγίες με την επέκταση και στο Διαδίκτυο του μονοπωλίου που έχει ο ΟΠΑΠ στη διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών μέσω δικτύου συνεργατών. Θυμίζουμε ότι ο ΟΠΑΠ έχει αποκλειστικό δικαίωμα διεξαγωγής του αθλητικού στοιχηματισμού μέσω Διαδικτύου μέχρι το 2020 και σε άλλους τομείς (πόκερ και καζίνο) μέχρι το 2030.

Οι διαμαρτυρίες και τα εξώδικα για το Μονοπώλιο του ΟΠΑΠ, που αποκλείει την ανάπτυξη τυχερών παιχνιδιών στο internet αυξάνονται και όλες οι απόψεις συγκλίνουν στα εξής: Από τον Αύγουστο του 2011 όπου ψηφίστηκε ο νόμος για τα τυχερά παιχνίδια δεν έχει γίνει τίποτα ώστε να προχωρήσει η διαδικασία πλήρους αδειοδότησης των εταιριών Διαδικτυακού Στοιχήματος.

Που οφείλεται η καθυστερημένη αντίδραση των αδικημένων;

Γιατί όμως, ένας κολοσσός όπως η Stanleybet διαμαρτύρεται τώρα; Γιατί δεν ξεσηκώθηκε νωρίτερα; Ο Έλληνας επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, πριν λίγο καιρό «αγόρασε» τα δικαιώματα της Stanleybet στην Ελλάδα. Γιατί δεν διεκδίκησε όταν έπρεπε τον ΟΠΑΠ; Μήπως αισθανόταν πολιτικά και οικονομικά ανίσχυρος; Μήπως προσπάθησε, αλλά βρέθηκε εκτός παιχνιδιού; Ή μήπως ήξερε ότι πρόκειται για σημαδεμένη τράπουλα;
Πάντως, ο Δημήτρης Κοντομηνάς σήμερα θέλει να ανοίξει πρακτορεία στοιχήματος στην Ελλάδα. Θέλει να δημιουργήσει τον δικό του... ΟΠΑΠ, τη στιγμή που ο κρατικός Οργανισμός διατηρεί το αποκλειστικό αυτό δικαίωμα έως το 2020.

Με στόχο αυτήν την επιθυμία σίγουρα δεν θα πάψει να κάνει τη ζωή δύσκολη στον ΟΠΑΠ για πολύ καιρό ακόμη. Και σίγουρα δεν πρόκειται να είναι η μοναδική εταιρία. Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη μας και τα όσα σχολιάζονται από στελέχη της αγοράς… το παιχνίδι τώρα αρχίζει.

 Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Search Site

 
  • CONTRA.gr

    SPORT 24.gr

  • NEWS 24|7

    newsbeast.gr - Κεντρική Ροή

  • Hitstat

    Kill Spam!

  • Συνολικές προβολές σελίδας

    Επισκέπτες

    Αναγνώστες