Φιλική Ιστοσελίδα

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Η BETFAIR ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Posted by gotchagr on 02:19

Όλα τα καλά πράγματα κάποτε τελειώνουν λέει η γνωστή ρήση. Έτσι, η Betfair, το πασίγνωστο ανταλλακτήριο στοιχημάτων στον πλανήτη ανακοίνωσε με μια λιτή (στα αγγλικά) ανακοίνωση προς τους Έλληνες παίκτες της ότι από την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου στις 1 το μεσημέρι και μετά δεν θα δέχεται στοιχήματα από χρήστες που προέρχονται από την Ελλάδα.

Αυτό λοιπόν που συζητούνταν μεταξύ των παικτών στα διάφορα ελληνικά forums το τελευταίο εξάμηνο, σχετικά με την αποχώρηση της εταιρείας από την ελληνική αγορά δυστυχώς γίνεται πραγματικότητα. Η εταιρεία δεν αφήνει καταρχάς σαφής αιχμές σχετικά με τις υπέρογκα παράλογες απαιτήσεις της ελληνικής κυβέρνησης (ιδίως οικονομικές) σχετικά με την αδειοδότησή της στην Ελλάδα (αλλά και σε άλλες εταιρείες το ίδιο έγινε), λέγοντας ότι η Ελληνική Επιτροπή Τυχερών Παιγνιδιών τις κατηγορείς (τις εταιρείες τυχερών παιχνιδιών) για οικονομικές ατασθαλίες των παικτών της (π.χ. φοροδιαφυγή καθώς δεν πληρώνεται φόρος στο κράτος) αλλά και άλλων εγκληματικών ενεργειών (π.χ. ξέπλυμα χρήματος, μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό κλπ). Ωστόσο μέσω της Remote Gambling Association (RGA), της ένωσης που έχουν συστήσει τα μεγάλα ονόματα του χώρου (Betfair, BET365, BWin κλπ), θα προσπαθήσει δια της νομικής οδού να διευθετήσει σύντομα το θέμα.

Αν αναλογιστεί κανείς τα κέρδη που έχει η εταιρεία και είναι μάλιστα και σημαντικά, από την Ελληνική αγορά, όντως είναι ένα θέμα που πρέπει να κυνηγήσει για να μην τα χάσει.

Όπως αντιλαμβάνεστε, το 90% των επιλογών των συντακτών του blog μας είναι μέσω της Betfair και φυσικά αυτή η είδηση δεν μας χαροποιεί καθόλου, καθώς πρέπει να τροποποιήσουμε τα συστήματά μας να δουλεύουν πλέον με την νορμάλ οδό, δηλαδή του πονταρίσματος υπέρ. Το κυρίως πρόβλημα εστιάζεται στις αποδόσεις, καθώς ένα ποντάρισμα κατά στο 2,30 ισούται με 1,77 στο υπέρ (με τιμές Betfair), αλλά παρεμβάλοντας την γκανιότα που υπάρχει στις άλλες εταιρείες και πολλές φορές μπορεί να φτάσει και το 7-10% τότε μιλάμε για 1,77 - 10% (στην χειρότερη) = 1,61! Ίσως και χειρότερα... θα μου πείτε "και η Betfair είχε 5% προμήθεια"! ΟΚ, αλλά είχε και 20% μεγαλύτερες αποδόσεις. Και ας μην ξεχνάμε και το trading.

Εμείς από την πλευρά μας θα είμαστε συνεπής μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο που δικαιούμαστε να παίζουμε ακόμα στο ανταλλακτήριο τα στοιχήματά μας και μετά θα δούμε τι ακριβώς θα πράξουμε και πώς. Πιστεύουμε ότι σύντομα η εταιρεία θα εμφανιστεί στο ελληνικό στοιχηματικό χώρο, εφόσον βρεθεί συμβιβαστική λύση στο θέμα της αδειοδότησής της. Είπαμε, είναι πολλά τα λεφτά Άρη.

Η εταιρεία κλείνει το email της σχετικά με την "Black Monday" όπως πλέον αποκαλείται από τους Έλληνες χρήστες η τελευταία ημέρα λειτουργίας της στην Ελλάδα, διαβεβαιώνοντας ότι τα χρήματά μας είναι ασφαλή κι ότι μετά από τις 3/12/2012 ο λογαριασμός μας θα λειτουργεί κανονικά για αναλήψεις, απλά δεν θα μπορούμε να στοιχηματίσουμε.

Κλείνοντας το άρθρο μας, θέλουμε να πούμε και την δική μας άποψη για το θέμα. ΟΚ, όντως το ελληνικό κράτος (και μάλιστα σε καιρούς που καίγεται για χρήματα) χάνει χρήματα απ' αυτές τις δραστηριότητες. Ωστόσο πρέπει να φανεί λογικό στις απαιτήσεις του και ίσως και να είχε τα κότσια να ζητήσει κι επενδύσεις απ' αυτές τις εταιρείες πριν τους πάρει το σκαλπ. Οικονομολόγος δεν είμαι αλλά δεν πιστεύω ότι από τη μία λαχταράς να έρθουν επενδύσεις στην χώρα σου (δηλαδή φόροι και θέσεις εργασίας) κι από την άλλη ζητάς την μάνα σου και τον πατέρα σου για να έρθουν!

Η προσπάθεια (παρανόμως καθώς τα καρτέλ και οι αποκλειστικότητες κυνηγούνται δια ροπάλου στην Ε.Ε.) του κράτους να καταστήσει τον (κλ)ΟΠΑΠ μοναδικό διαχειριστή του τζόγου στην Ελλάδα, με εξοντωτικές γκανιότες που μερικές φορές φτάνουν το 30% (!!), με τις επίσης εξοντωτικές τριάδες και με την "ποικιλία" στα στοιχήματά της (λες και ψωνίζεις βρακιά από πανέρια στις λαϊκές), όταν η ΒΕΤ365 στα μεγάλα παιχνίδια έχει και 120 (!!) επιλογές πριν αλλά και κατά το LIVE του αγώνα, με χαμηλή γκανιότα, βλέποντας ζωντανά το παιχνίδι κι όλα αυτά από την ζεστασιά του σπιτιού σου τότε γιατί πράγμα μιλάμε; Όταν για να παίξεις στον ΟΠΑΠ πρέπει να πας στο πρακτορείο, όταν για τα "περίφημα" LIVE που έχει (τρομάρα τους) πρέπει επίσης να πας στο πρακτορείο, όταν η Betfair στον ΑΣΣΟ σου δίνει 2,06 ενώ ο (κλ)ΟΠΑΠ 1,75, καταλαβαίνετε τις διαφορές. Γυρίζουμε 30 χρόνια πίσω. Γιατί δεν θα φύγει μόνο η Betfair, θα φύγουν κι άλλες μεγάλες εταιρείες. Και θα γυρίσουμε πάλι στην παρανομία, με τα στοιχήματα με FAX στην Κύπρο κλπ.

Στο τέλος παραθέτουμε το email αυτούσιο στα αγγλικά, κι ελπίζουμε η απουσία της εταιρείας να είναι ιδιαίτερα σύντομη!

Χαλκιδέος

"Με λύπη μας, σας πληροφορούμε ότι, από τη Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012, δεν θα παρέχουμε, πλέον, υπηρεσίες τυχερών παιγνίων και στοιχημάτων σε πελάτες που βρίσκονται στην Ελλάδα. Τούτο οφείλεται σε απόφαση της ελληνικής Επιτροπής Παιγνίων, η οποία περιλαμβάνει διατάξεις για την επιβολή χρηματικών και ποινικών κυρώσεων σε βάρος παρόχων υπηρεσιών τυχερών παιγνίων, που εξακολουθούν να λειτουργούν στην αγορά.

Συνεπώς, δεν θα είναι δυνατή η πρόσβαση στα προϊόντα μας από πελάτες που βρίσκονται στην Ελλάδα. Αυτό επηρεάζει όλα τα προϊόντα σε όλες τις πλατφόρμες. Η Betfair θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Ένωση Τυχερών Παιγνίων Εξ Αποστάσεως (Remote Gambling Association) για να επηρεάσουμε θετικά για τη θέσπιση νομοθεσίας, η οποία να επιτρέπει τον υγιή ανταγωνισμό στην ελληνική αγορά.

Τι σημαίνει αυτό για τους πελάτες που βρίσκονται στην Ελλάδα;

Από τις 11.00 π.μ. GMT, περίπου, (1.00 μ.μ. ώρα Ελλάδος), στις 3 Δεκεμβρίου 2012, οι πελάτες που βρίσκονται στην Ελλάδα δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε καμία από τις υπηρεσίες τυχερών παιγνίων και στοιχημάτων της Betfair. Εάν έχετε κανονική πρόσβαση στην ιστοσελίδα από την Ελλάδα και διατηρείτε τις θέσεις σε αγορές ανταλλακτηρίων, τότε σας προτρέπουμε να κάνετε τη σχετική εκκαθάριση, επειγόντως, πριν τις 3 Δεκεμβρίου 2012.

Στοιχήματα στο ανταλλακτήριο που έχουν ήδη τοποθετηθεί ή στοιχήματα με σταθερές αποδόσεις (π.χ. ελληνικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου 12/13) θα διακανονιστούν με τον συνηθισμένο τρόπο μόλις το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Μετά τις 3 Δεκεμβρίου όλες οι λειτουργίες τοποθέτησης στοιχήματος θα απενεργοποιηθούν. Θα εξακολουθήσετε να έχετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας για σκοπούς άλλους εκτός από τη δραστηριότητα στοιχήματος και τυχερών παιγνίων και οι προκαταβολές σας είναι ασφαλείς. Αυτό θα σας επιτρέψει να κάνετε αναλήψεις από τον λογαριασμό σας, ως συνήθως, προς το παρόν.

Σε περίπτωση που έχετε περαιτέρω ερωτήσεις, παρακαλούμε δείτε τις: Συχνές Ερωτήσεις

Εναλλακτικά, η υπηρεσία εξυπηρέτησης θα χαρεί να σας βοηθήσει. Θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να έχετε υπομονή όταν τους καλείτε, καθώς αναμένουν να λάβουν μεγάλο όγκο ερωτημάτων κατά τις πρώτες ημέρες. Ο καλύτερος τρόπος για να επικοινωνήσετε μαζί τους είναι μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στη διεύθυνση hellas@betfair.com ή στην τηλεφωνική μας γραμμή: 80 1300 3230

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συνεργασία σας.

Με θερμούς χαιρετισμούς"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Search Site

 
  • CONTRA.gr

    SPORT 24.gr

  • NEWS 24|7

    newsbeast.gr - Κεντρική Ροή

  • Hitstat

    Kill Spam!

  • Συνολικές προβολές σελίδας

    Επισκέπτες

    Αναγνώστες