Φιλική Ιστοσελίδα

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Ψάχνουν τη νίκη της Ελλάδας επί της Νιγηρίας

Posted by Betman on 19:25

Ο Κρις Ίτον, πρώην επικεφαλής ασφαλείας της FIFA, μίλησε στο «Channel 4» και δήλωσε ότι η παγκόσμια ομοσπονδία ερευνά το παιχνίδι της Ελλάδας με τη Νιγηρία, καθώς θεωρείται ύποπτο ως «στημένος». Μάλιστα, όπως δήλωσε, ένας ποδοσφαιριστής αρκετές ημέρες πριν είχε εκφράσει ανησυχίες για στήσιμο αγώνων στο τμήμα καταπολέμησης της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο. Η FIFA από την πλευρά της ξεκαθάρισε ότι δεν έχει γίνει έρευνα για παιχνίδι στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής. Η Ελλάδα στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε επικρατήσει 2-1, ενώ η Νιγηρία είχε αγωνιστεί με δέκα παίκτες από το 33ο λεπτό, καθώς ο Σάνι Καϊτά είχε αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα για εκτός φάσης χτύπημα στον Βασίλη Τοροσίδη.

ΣΗΜ. valuebet 
Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν την πληροφορία χωρίς να αναφέρουν όλα όσα ακολούθησαν τον αγώνα. Την επόμενη μέρα ο ποδοσφαιριστής Σάνι Καϊτα με δηλώσεις του στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων επικαλέστηκε τη θρησκεία και τον Θεό αναφέροντας τα εξής: Ναι, έχω δεχθεί...κάποιες απειλές για τη ζωή μου» τόνισε ο διεθνής άσος, σε τηλεφωνικές δηλώσεις του «Στάλθηκαν στο e-mail μου, αλλά δεν με ενοχλούν γιατί, ως Μουσουλμάνος, μόνο ο Θεός αποφασίζει ποιος ζει και ποιος πεθαίνει. Όλα σ΄ αυτή τη γη βρίσκονται στα χέρια του Θεού, είτε είναι η ζωή σου είτε κάτι άλλο, και, αν ο Θεός δεν το επιτρέψει, κανείς δεν έχει τη δύναμη να με σκοτώσει. Μόνο ο Θεός ξέρει τι θα συμβεί αύριο. Αυτός κρατάει τη μοίρα μας. Αυτό με διδάσκει η θρησκεία μου»

Εκείνη η δήλωση του ποδοσφαιριστή προκάλεσε πολλά ερωτηματικά καθώς έδωσε αφορμή για ποικίλα σχόλια σε ότι αφορά τις κακές προθέσεις του Θεού ειδικά στις χώρες της Αφρικής και κυρίως για τα νήπια που χάνουν τη ζωή τους κατά χιλιάδες σε καθημερινή βάση. από τις συνθήκες διαβίωσης. Να σημειωθεί ότι η δήλωση έγινε ένα μήνα μετά από τον θάνατο μιας νεαρής με λιθοβολισμό και υπό τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων σε επαρχία της Νιγηρίας η οποία είχε κατηγορηθεί για ερωτική πράξη που δεν επιτρέπει η θρησκεία.

Στο ποδοσφαιρικό παρασκήνιο ο πρόεδρος της Νιγηρίας ανακοίνωσε λίγες μέρες μετά ότι θα αποσύρει την ομάδα από το επόμενο Κόπα Αφρικα  με τις φήμες να θέλουν  και άλλους ποδοσφαιριστές για μειωμένη απόδοση. Η ΦΙΦΑ αντέδρασε και δήλωσε πως θα αποκλείσει τη Νιγηρία από όλες τις διοργανώσεις με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί ποτέ η απειλή.

Η επαναφορά στο προσκήνιο των όσων συνέβησαν στα γήπεδα της Ν. Αφρικής δεν μπορεί να εξηγηθεί πλήρως. Κατά  άλλους αποτελεί κάποια μορφή προειδοποίησης ενώ κατά άλλους το θέμα ανακινήθηκε για την δημιουργία ντόμινο αγνώστου περιεχομένου.

Από στοιχηματικής πλευράς το βράδυ της παραμονής του αγώνα στις ασιατικές αγορές η νίκη της Νιγηρίας έπαιζε στο -0.5 σε απόδοση 1.90 και λίγο πριν την έναρξη το χάντικαπ διαμορφώθηκε στο -0.25 σε απόδοση 1.95 με τη μεταβολή να είναι τεράστια για αναμέτρηση αυτού του επιπέδου και τις ασιατικές αγορές να δέχονται στοιχήματα εκατομμυρίων ευρώ εναντίον της Νιγηρίας.

Εντύπωση προκαλεί πάντως και το τάιμινγκ των αποκαλύψεων περί στησίματος στο ματς του Μουντιάλ. Αυτές γίνονται λίγες μέρες μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τη Νιγηρία στο προολυμπιακό τουρνουά του μπάσκετ με την εθνική μας να είναι μεγάλο φαβορί για την πρόκριση αλλά να αποκλείεται μετά από μια κακή εμφάνιση. Το να συνδέεται αυτός ο αποκλεισμός με το ματς του Μουντιάλ αποτελεί παραλογισμό και σενάριο επιστημονικής φαντασίας όμως αυτή η χρονική σύμπτωση είναι λογικό να προβληματίζει.


πηγή  :  valuebet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Search Site

 
  • CONTRA.gr

    SPORT 24.gr

  • NEWS 24|7

    newsbeast.gr - Κεντρική Ροή

  • Hitstat

    Kill Spam!

  • Συνολικές προβολές σελίδας

    Επισκέπτες

    Αναγνώστες