Φιλική Ιστοσελίδα

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Trading στην Betfair

Posted by Betman on 12:56

Trading στην Betfair

Κάνοντας μια μικρή περίληψη των προηγούμενων "μαθημάτων" εδώ στην Εκπαίδευση της Betfair, ξεκινήσαμε με μια εισαγωγή στα πρώτα βήματα στην Betfair, στη συνέχεια δείξαμε πώς στοιχηματίζουμε στην Betfair και τελευταία εξηγήσαμε το βάθος αγοράς και τα ροζ και μπλε κουτάκια των στοιχημάτων. Σειρά λοιπόν έχει το πολυαναμενόμενο trading και τι ακριβώς σημαίνει όταν λέμε ότι κάνουμε trading έναν αγώνα.
Το σημερινό παράδειγμα πάνω στο οποίο θα περιγράψουμε τη διαδικασία του trading θα είναι ο αγώνας Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός της Super League.

osfp-pao28nov.gif
Για να εξηγήσουμε καλύτερα το trading θα υποθέσουμε ορισμένα σενάρια που θα μας βοηθήσουν στην καλύτερη κατανόηση της έννοιας.
Σενάριο 1ο: Κατά τη γνώμη μας ο Ολυμπιακός θα σκοράρει πρώτος οπότε και περιμένω η απόδοσή του να πέσει.
Σε αυτήν την περίπτωση επιζητούμε το κέρδος από την πρόβλεψη της πτώσης της απόδοσης του Ολυμπιακού. Οποτεδήποτε σκεφτόμαστε για πτώση απόδοσης, η πρώτη κίνησή μας είναι να στοιχηματίσουμε ΥΠΕΡ της συγκεκριμένης ομάδας. Στην περίπτωση μας θα παίξουμε ΥΠΕΡ 100 ευρώ στο 2.38 του Ολυμπιακού. Προς το παρόν ας αγνοήσουμε τα ποσά που προκύπτουν εάν τοποθετήσουμε το στοίχημα.

osfpbacktrade.gif
Έστω λοιπόν ότι έχουμε τοποθετήσει αυτό το στοίχημα σήμερα και στο πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού πράγματι ο Ολυμπιακός σκοράρει. Η απόδοσή του φυσικά θα πέσει κι ας υποθέσουμε ότι θα έχει πάει στο 1.50. Πλέον η πρόβλεψή μας αποδείχθηκε σωστή και απομένει να δούμε πώς θα έχουμε κέρδος από αυτήν την πρόβλεψη. Η επόμενη μας κίνηση είναι να παίξουμε ΚΑΤΑ τα 100 ευρώ που παίξαμε στην αρχή ΥΠΕΡ. Έτσι θα τοποθετήσουμε 100 ευρώ στο ΚΑΤΑ του Ολυμπιακού όπως φαίνεται από την εικόνα με τα συγκεντρωτικά στοιχήματα.

osfpbacklaytrade.gif
Αν προσέξουμε στα ποσά κάτω από τις ομάδες, θα προσέξουμε ότι τα παραπάνω στοιχήματα θα έχουν ως αποτέλεσμα να κερδίσουμε 83,60 ευρώ εάν κερδίσει ο Ολυμπιακός και δε χάνουμε αλλά ούτε και κερδίζουμε στα άλλα ενδεχόμενα. Το ποσό αυτό προέκυψε καθώς:
α) λόγω του ΥΠΕΡ στοιχήματος εάν κερδίσει ο Ολυμπιακός τελικά θα κερδίσουμε 138 ευρώ αλλά θα χάσουμε 50 ευρώ από το ΚΑΤΑ στοίχημα, άρα 88 ευρώ κέρδος (μείον την προμήθεια)
β) εάν δεν κερδίσει ο Ολυμπιακός θα χάσουμε τα 100 ευρώ του ΥΠΕΡ στοιχήματος αλλά θα κερδίσουμε τα 100 ευρώ του ΚΑΤΑ στοιχήματος

Σενάριο 2ο: Πιστεύω ότι το παιχνίδι θα έχει γκολ κι έτσι προβλέπω την απόδοση της ισοπαλίας να ανέβει.
Σε αυτήν την περίπτωση κι εφόσον σκεφτόμαστε για πρόβλεψη ανόδου της απόδοσης, η πρώτη μας κίνηση είναι να παίξουμε ένα ΚΑΤΑ στοίχημα. Στο συγκεκριμένο αγώνα θα παίξουμε ΚΑΤΑ της ισοπαλίας 50 ευρώ στο 3.45 πριν την έναρξη, όπως φαίνεται από την παρακάτω εικόνα.

drawlaytrade.gif
Κατά τη διάρκεια του αγώνα έστω ότι πετυχαίνεται ένα τέρμα από οποιαδήποτε ομάδα. Ας υποθέσουμε ότι σε εκείνη την περίπτωση η απόδοση της ισοπαλίας ανεβαίνει στο 5.00. Εφόσον λοιπόν και πάλι η πρόβλεψή μας ήταν σωστή, το κέρδος θα πρέπει να είναι αυτονόητο. Η κίνησή μας θα είναι ένα στοίχημα ΥΠΕΡ 50 ευρώ στο 5.00 όπως φαίνεται στην εικόνα με τα συνολικά στοιχήματα.


drawlaybacktrade.gif

Μετά την τοποθέτηση αυτών των δύο στοιχημάτων, θα έχουμε συλλέξει 73.63 ευρώ ως καθαρό κέρδος στην ισοπαλία ενώ δε θα ρισκάρουμε τίποτα πλέον. Αυτό συμβαίνει καθώς:
α) εάν το παιχνίδι βγει ισόπαλο θα πληρωθούμε 200 ευρώ από το ΥΠΕΡ στοίχημα αλλά θα χάσουμε 122.50 από το ΚΑΤΑ στοίχημα, άρα 77.50 κέρδος προ προμήθειας.
β) εάν το παιχνίδι βγάλει νικητή, θα χάσουμε τα 50 ευρώ του ΥΠΕΡ στοιχήματος, αλλά θα πληρωθούμε 50 ευρώ από το ΚΑΤΑ στοίχημα.
Στα επόμενα άρθρα θα δείξουμε πώς αυτά τα κέρδη μπορούμε να τα πάρουμε σε οποιοδήποτε αποτέλεσμα του παιχνιδιού, καθώς και μερικά ακόμα παραδείγματα trading.
Καλά κέρδη!
betman



πηγή
http://stoixhma.betfair.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Search Site

 
  • CONTRA.gr

    SPORT 24.gr

  • NEWS 24|7

    newsbeast.gr - Κεντρική Ροή

  • Hitstat

    Kill Spam!

  • Συνολικές προβολές σελίδας

    Επισκέπτες

    Αναγνώστες