Φιλική Ιστοσελίδα

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Μπορείς να βγάζεις $100.000 το χρόνο; Ο Negreanu απαντά με πλάνο και αριθμούς

Posted by Betman on 11:43

O Daniel Negreanu δεν είναι απλά ένας επαγγελματίας παίκτης πόκερ αλλά ενδεχομένως ο δημοφιλέστερος παίκτης πόκερ παγκοσμίως έχοντας αποδείξει την αξία του σε βάθος δεκαετιών.

Η γνώμη του για το παιχνίδι έχει μεγάλο βάρος και όταν απευθύνεται σε νέους παίκτες, θα πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη σημασία στα λεγόμενα του.

Σε πρόσφατο blog post του, ο Καναδός επαγγελματίας έκανε μία μεγάλη ανάλυση με πλάνο και αριθμούς για το τι χρειάζεται κάποιος για να γίνει επαγγελματίας παίκτης πόκερ.

Είναι εφικτός ένας στόχος $100.000 τον χρόνο;

Διαβάστε ολόκληρο το blog του:

«Πρόσφατα μίλησα σε ένα συνέδριο στο Τορόντο το οποίο ονομαζόταν “Discovery” και διεξάγεται σε ετήσια βάση από το αρμόδιο συμβούλιο τυχερών παιγνίων. Μου έγιναν κάποιες δύσκολες ερωτήσεις αλλά δεν υπήρχε κάποια που να μην ήμουν προετοιμασμένος. Υπήρξε μια ερώτηση που με ενέπνευσε να γράψω αυτό το άρθρο και προήλθε από κάποιον που με ρώτησε “Αντιμετωπίζω καθημερινά εφήβους με προβλήματα τζόγου και πολλοί από αυτούς μου λένε ότι θα γίνουν επαγγελματίες παίκτες πόκερ. Τι θα έλεγες σε αυτά τα παιδιά;”

Νομίζω ότι το σημαντικότερο όταν αντιμετωπίζεις τέτοιου είδους παιδιά είναι να κάνεις μία ειλικρινή συζήτηση προπονητικού χαρακτήρα μαζί τους. Μία η οποία θα παρουσιάζει τις πολυπλοκότητες που υπάρχουν για να μπορεί κάποιος να ζει από τον τζόγο. Δεν πρέπει να πεις “Δεν είναι εφικτό”, γιατί προφανώς και είναι. Υπάρχουν χιλιάδες επαγγελματίες παίκτες παγκοσμίως αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον που είναι πετυχημένος και δεν αντιμετωπίζει το παιχνίδι σαν μία σοβαρή δουλειά, δουλεύοντας τόσο στο κομμάτι του παιχνιδιού όσο και στο κομμάτι της μελέτης.

Η πρόθεσή μου στη συζήτηση προπονητικού χαρακτήρα είναι να παρουσιάσω την πραγματικότητα του να ζεις κάνοντας αυτό. Να τους κάνω να το κατανοήσουν πλήρως αλλά με μία τακτική που θα το αντιληφθούν μόνοι τους και όχι κάνοντας απλά κήρυγμα για το πως δεν πρέπει καν να προσπαθήσουν.

Ξεκινάω εξηγώντας τους πως ο επαγγελματίας παίκτης πόκερ είναι ένας ιδιοκτήτης μιας μικρής επιχείρησης η οποία ψυχαγωγεί πελάτες (παίκτες δηλαδή που δεν είναι τόσο ικανοί στο πόκερ). Κάθε πετυχημένη επιχείρηση έχει και μία αποστολή. Μιας και αυτή είναι επιχείρηση ενός και μόνου ανθρώπου, ας πούμε ότι έχει όραμα.

Το όραμα θα πρέπει να περιγράφεται πλήρως σε δύο προτάσεις για το πως θα ήθελες να δεις την επιχείρηση σου. Ασφαλώς, εσύ είσαι η επιχείρηση οπότε σε παροτρύνω να γράψεις το όραμά σου τώρα.

Θα μπορούσε να είναι κάπως έτσι:

Το όραμα μου για το πόκερ είναι να το χρησιμοποιήσω ως ένα όχημα πληρότητας στη ζωή μου. Να αφοσιωθώ με πάθος στο να μάθω, να βελτιωθώ και να εξελίξω τις ικανότητές μου, όντας ταυτόχρονα οικονομικά υπεύθυνος.

Αυτό είναι ένα παράδειγμα. Θα πρέπει να γράψετε κάτι το οποίο θα σας αντικατοπτρίζει γιατί θα επιστρέψετε πολλές φορές σε αυτή τη δήλωση. Αυτή η δήλωση είναι που θα σας καθοδηγεί σε όλη την καριέρα σας. Το επόμενο βήμα είναι γίνετε λίγο πιο συγκεκριμένος και να γίνει ποσοτικοποίηση της πληρότητας και της αφθονίας που στοχεύετε. Ένα ετήσιο εισόδημα δηλαδή που ελπίζετε να έχετε. Για το παράδειγμά μας, ας υποθέσουμε ότι ο στόχος είναι τα $100.000.

Τώρα έχουμε και την δήλωση για το όραμά μας και τον στόχο, όποτε το επόμενο που προκύπτει είναι το ΠΩΣ θα το πετύχουμε. Το πραγματικό πλάνο. Από την δήλωση του οράματος μας προκύπτει ότι το πλάνο μας θα έχει οικονομική υπευθυνότητα και πως θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τις ικανότητές μας μακριά από τα τραπέζια. Για να πετύχουμε τα $100.000 ετησίως, απαιτείται επίσης και μία εκτίμηση για το πόσα υπολογίζουμε να κερδίζουμε ανά ώρα.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε πως το κεφάλαιο μας και οι ικανότητές μας είναι στο επίπεδο του $2/$5 No Limit Hold’EM στο Bellagio. Είναι σημαντικό να ξέρουμε τι αξία έχει το παιχνίδι. Ο καλύτερος τρόπος είναι αναζητήσουμε τον καλύτερο παίκτη αυτού του επιπέδου και να τον ρωτήσουμε πόσα υπολογίζει ότι κερδίζει και στη συνέχεια να αφαιρέσουμε το 30% από αυτό το ποσό. Μπορεί εσείς να είστε ο καλύτερος παίκτης σε αυτό το επίπεδο αλλά μέχρι να το αποδείξετε αυτό σας υποθέσουμε ότι είστε ακόμα στην διαδικασία της εκμάθησης και πως δεν χρειάζεται να πάμε τόσο μπροστά ώστε να είστε ο καλύτερος παίκτης του τραπεζιού.

Βασιζόμενοι σε όσα ακούσαμε, οι καλύτεροι παίκτες σε αυτό το παιχνίδι βγάζουν περίπου $30 την ώρα. Αφαιρώντας το 30%, ο στόχος μας είναι $21 την ώρα. Για να το απλοποιήσουμε, ας το κάνουμε $20 την ώρα. Από την στιγμή που ο στόχος μας είναι τα $100.000 ετησίως, θα πρέπει να έχουμε μια ιδέα για το πόσες ώρες χρειάζεται να ξοδέψουμε στα τραπέζια παίζοντας πόκερ. Χρειάζονται 5000 ώρες παιχνιδιού τον χρόνο. Αν το απλοποιήσουμε περαιτέρω έχουμε 417 ώρες το μήνα, δηλαδή κάτι παραπάνω από 100 ώρες την εβδομάδα. Όλα αυτά χωρίς να υπολογίσουμε τις ώρες που χρειάζονται για μελέτη όπως γράψαμε στο όραμά μας. Για κάθε δέκα ώρες παιχνιδιού, θα πρέπει να προσθέτουμε τουλάχιστον δύο ώρες μελέτης. Προσθέτουμε λοιπόν ακόμη 1000 ώρες ετησίως για μελέτη, δηλαδή 14 ώρες την εβδομάδα.

Οπότε τώρα παίζουμε 105 ώρες την εβδομάδα και μελετάμε ακόμη 14 για ένα σύνολο 120 ωρών την εβδομάδα. Ξέρετε πόσες ώρες έχει η εβδομάδα; 168. Αν υπολογίζετε να κοιμάστε 8 ώρες, τότε το προσθέτουμε ακόμη 56 ώρες την εβδομάδα. Με το παιχνίδι/μελέτη έχουμε 120 ώρες και με τον ύπνο άλλες 56, δηλαδή 176 ώρες την εβδομάδα.

Τώρα έχουμε πρόβλημα. Ενώ το όραμά μας ήταν πολύ ξεκάθαρο ως προς τον στόχο μας, το πλάνο μας δεν ήταν εφικτό. Είναι ανθρωπίνως αδύνατο εκτός και αν αποφασίσετε να προσπεράσετε το στάδιο του ύπνου και να μην έχετε καθόλου κοινωνική ζωή. Όσο καλά και αν παίζετε, το πλάνο σας είναι προδιαγεγραμμένο να αποτύχει και θα αποτύχει.

Η προφανέστερη λύση είναι να μειώσετε τις προσδοκίες του ετήσιου εισοδήματος. Ενδεχομένως να μειωθεί από τα $100.000 στα $50.000 ετησίως. Για να γλιτώσουμε χρόνο, ας υποθέσουμε το πλάνο σας δουλεύει και πως με σκληρή δουλειά βγάλατε τα $50.000. Αυτό το ποσό θα δημιουργήσει αφθονία στη ζωή σας; Ίσως ναι, ίσως όχι. Όλα εξαρτώνται από τα μηνιαία έξοδα σας. Ας υποθέσουμε ότι είστε νομοταγείς πολίτες που πληρώνετε τους φόρους και από τα $50.00 θα αφαιρέσουμε το 30%. Απομένουν $35.000 για να ξοδέψετε σε μία περίοδο 12 μηνών ή περίπου $2.900 το μήνα.

Θέλετε αυτοκίνητο, έχετε να πληρώσετε νοίκι και υποθέτω ότι θέλετε και τροφή. Θα έχετε τηλέφωνο και wi-fi στο διαμέρισμά ας. Ας πούμε ότι βρήκατε ένα διαμέρισμα με $1.200 το μήνα, ακόμη $300 σε βενζίνη και $1.000 το μήνα για φαγητό. Όλα αυτά είναι $2.500 και σας μένουν $400 για να καλύψετε ΟΛΑ τα άλλα. Ασφαλώς δεν αναφέρω το γεγονός πως χρειάζεται να διατηρήσετε το κεφάλαιό σας αρκετά μεγάλο ώστε να ανταπεξέλθετε τις διακυμάνσεις. Ας προσευχηθούμε να μην χρειαστεί ποτέ να φτιάξετε το αυτοκίνητό σας ή να πάρετε κάποια κλήση.

Αν δεν παίζετε με ένα κεφάλαιο αρκετά μεγάλο για τα παιχνίδια που θέλετε αλλά ζείτε την ζωή που θέλετε, τι θα γίνει αν το πλάνο σας χρεοκοπήσει; Πως θα παραμείνετε στην δράση; Να δανειστείτε από φίλους είναι μία επιλογή αλλά πως θα χτίσετε ένα κεφάλαιο αρκετά μεγάλο για να τους ξεπληρώσετε; Στην καλύτερη, σας μένουν $400 το μήνα. Αν δανειστήκατε $5.000 θα χρειαστεί δύο χρόνια αν όλα πάνε τέλεια για να τους ξεπληρώσετε. Πόσους γνωρίζετε που θα σας δανείσουν με την ελπίδα πως θα πληρωθούν μετά από δύο χρόνια και αν όλα πάνε καλά; Θα σας στακάρουν; Εντάξει, τώρα κάποιος ρίχνει χρήματα πάνω σας για να παίξετε στο $2/$5 και θα κρατάει το 50% από τα κέρδη. Πλέον τα μηνιαία έσοδά σας είναι $1.450 και τα μηνιαία έξοδά σας είναι $2.500. Είστε πάλι σε αδιέξοδο. Αν σας στακάρουν για υψηλότερα επίπεδα; Εντάξει, τώρα έχετε βρει έναν χρηματοδότη για να σας βάλει στα $5/$10 παιχνίδια στα οποία όμως δεν έχετε καμία εμπειρία, υπάρχουν πιο δυνατοί παίκτες και το ποσοστό επιτυχίας σας δεν είναι εγγυημένο για επίπεδα μεγαλύτερα του $2/$5. Καλή τύχη με αυτό.

Όλα αυτά ζωγραφίσουν μία σκοτεινή εικόνα. Είναι η πραγματικότητα που οι περισσότεροι από εσάς που ελπίζετε να γίνετε επαγγελματίες παίκτες πόκερ θα αντιμετωπίσετε. Μία πραγματικότητα που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Είναι πιθανό να δουλέψετε το ηθικό κομμάτι, τα μηνιαία έξοδα, τις ικανότητες, την συναισθηματική σταθερότητα, την θέληση, το κεφάλαιο κλπ. Σίγουρα αλλά μην είστε αφελείς. Υπάρχει μόνο ένα 2%-5% που καταφέρνει να πετύχει αυτή τη ζωή. Λιγότερο από το 5% που παίζουν μπάλα σε μικρότερα πρωταθλήματα καταφέρνουν να παίξουν στις μεγάλες κατηγορίες. Ακόμη μικρότερο είναι το ποσοστό για τους ποδοσφαιριστές του λυκείου που καταφέρνουν να κάνουν καριέρα στο NFL. Υπάρχουν πολλές καριέρες όπου οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος σας. Υπάρχουν όμως και ήρωες, αυτοί οι ξεχωριστοί άνθρωποι που το «έχουν» και βρίσκουν τρόπο να το πετύχουν αλλά οι περισσότεροι θα αποτύχουν. Αυτή είναι η πραγματικότητα και για το πόκερ.

Η πρόθεσή μου δεν ήταν να σας αποθαρρύνω στο να κυνηγήσετε τα όνειρά σας, όποια και αν είναι αυτά. Η πρόθεσή μου ήταν να σας αποδείξω ότι θα χρειαστεί ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. Δεν θα είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται στην τηλεόραση. Είστε πρόθυμοι να δουλέψετε τόσο σκληρά, γνωρίζοντας πως και αν το πράξετε, μπορεί να μην είναι και πάλι αρκετό;»

Αυτό ήταν το blog του Daniel Negreanu για τους νέους παίκτες πόκερ που στοχεύουν στο να γίνουν επαγγελματίες.

Όπως καταλάβατε, τα χρηματικά ποσά βασίζονται στο επίπεδο ζωής της χώρας του. Για τα ελληνικά δεδομένα, προσαρμόστε τα χρηματικά ποσά αναλόγως, τόσο ως προς τα έξοδα, το κεφάλαιο αλλά και τον ετήσιο στόχο.

πηγή  :  www.pokerlobbygr.com

Γίνε κι εσύ συνδρομητής του betman-viptips για να μπορείς να λαμβάνεις κερδοφόρες προβλέψεις σε ασιατικού τύπου πονταρίσματα. Με 1000 € αρχικό κεφάλαιο αγγίξαμε τα 200.000 € σε μόλις 14 μήνες !!!

The ultimate soccer betting system !! We increased our initial capital from 1000 € to 197.401,49 € in just 14 months!!! All these happened because we ensured a success rate of 53,31% on an average odd of 2,17 !!! 
Subscribe now to betman-viptips !!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Search Site

 
  • CONTRA.gr

    SPORT 24.gr

  • NEWS 24|7

    newsbeast.gr - Κεντρική Ροή

  • Hitstat

    Kill Spam!

  • Συνολικές προβολές σελίδας

    Επισκέπτες

    Αναγνώστες