Φιλική Ιστοσελίδα

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Στοιχηματικές εταιρείες και χορηγίες σε ομάδες

Posted by Betman on 13:27


Σε κάθε γωνιά του πλανήτη πλέον οι εταιρείες συμμετέχουν στο ποδόσφαιρο με χορηγίες παντός τύπου, από τις φανέλες των ομάδων, αθλητικά προϊόντα κάθε είδους, γήπεδα και περιβάλλοντες χώρους, και ενίοτε τη συνολική εμπορική τους εκμετάλλευση.

Τα πολλά έσοδα συνήθως φέρνουν και απληστία όμως, όπως γίνεται με τα περισσότερα μεγάλα κλαμπ, που ναι μεν εκτινάσσουν τα έσοδα τους κάθε χρόνο, ενώ το φιλανθρωπικό τους έργο είναι σε πολύ περιορισμένο βαθμό ακόμα. Τουλάχιστον, γίνονται σημαντικές προσπάθειες και προς αυτή την κατεύθυνση, με τα events φιλανθρωπικού χαρακτήρα να αυξάνονται και τους χορηγούς να «ενισχύουν» τις προσπάθειες των συλλόγων.

Μιλώντας για ποδοσφαιρική βιομηχανία, αναπόσπαστο κομμάτι της είναι πλέον και το στοίχημα.  Το στοίχημα στο ποδόσφαιρο κάνει το παιχνίδι πολύ πιο διασκεδαστικό και αυτό ακριβώς στο οποίο ποντάρουν και οι εταιρείες και καταφέρνουν να παραμένουν με ισχυρή παρουσία στην αγορά παγκοσμίως.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι τα περισσότερα δημοφιλή κλαμπ έχουν ως μεγάλους χορηγούς στοιχηματικές εταιρείες, με τα deal να φτάνουν σε ιλιγγιώδη ποσά.

Η επιρροή της Πρέμιερ Λιγκ

Για τους περισσότερους, η Πρέμιερ είναι το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Η Μεγάλη Βρετανία είναι ο παράδεισος του ποδοσφαιρικού στοιχήματος, και της αγοράς του στοιχήματος γενικότερα. Οι 7 από τις 20 ομάδες της Πρέμιερ (Μπόρνμουθ, Κρίσταλ Πάλας, Στόουκ, Σάντερλαντ, Γουότφορντ, Γουέστ Μπρομ, Γουεστ Χαμ) έχουν αποκλειστικούς χορηγούς στις φανέλες τους στοιχηματικές εταιρείες, την ώρα που όλες οι υπόλοιπες έχουν διαφημίσεις σε συγκεκριμένα «πιασάρικα» σημεία, όπως είναι οι ηλεκτρονικές πινακίδες γύρω από τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου τους.  Κάποιες μάλιστα, φτάνουν να διαφημίζουν μέχρι και 5 διαφορετικές εταιρείες κατά τη διάρκεια ενός αγώνα…

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Γουέστ Χαμ, που μπήκε ξανά στην ελίτ τα τελευταία χρόνια και το 2015 υπέγραψε συμβόλαιο 3 ετών συνολικής αξίας 20 εκατομμυρίων λιρών με γνωστή εταιρεία που εδρεύει στην Αγγλία, τη Betway. Εκπρόσωποι της εταιρείας επισημαίνουν ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο deal στην ιστορία της ομάδας.

Ασιατική στοιχηματική εταιρεία («K8») έχουν για μέγα χορηγό στη Γουέστ Μπρομ, μια χορηγία ύψους 2 εκατ. λίρες για κάθε χρόνο. Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι ότι στη φανέλα της υπάρχει το logo της εταιρείας τόσο στα αγγλικά, όσο και στα κινέζικα!


H Marathonbet έγινε επίσημος στοιχηματικός συνεργάτης για Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το καλοκαίρι του 2015. Ηταν ο καλύτερος τρόπος για να μπει δυναμικά στη στοιχηματική αγορά του Νησιού. Ιδιαίτερα για τη Γιουνάιτεντ, που τον Αύγουστο υπέγραψε νέο πολυετές συμβόλαιο με την εταιρεία, για να γίνει η ομάδα ο αποκλειστικός στοιχηματικός συνεργάτης, σε όλες τις στοιχηματικές αγορές, εκτός από την Κίνα και τις ΗΠΑ. Με τη Λίβερπουλ η συμφωνία προς το παρόν μένει στο… παρασκήνιο.

Η Αρσεναλ λειτουργεί με διαφορετικό μοντέλο έχοντας σε ισχύ μια συγκεκριμένη φόρμουλα εκμετάλλευσης του brand της ανά περιοχή΄  Betfair, Bodog, DraftKings καιPaddy Power είναι οι επίσημοι στοιχηματικοί πάροχοι/χορηγοί των «κανονιέρηδων». Η Αρσεναλ είχε πρωτοπορήσει και το 2011, όταν και είχε συνάψει 3ετή συμφωνία με τη Betsson, δημιουργώντας τη δική της στοιχηματική white label πλατφόρμα. Η GunnersGaming, πάντως, δεν περπάτησε…


Ασφαλώς, για το τέλος, κρατήσαμε τη Στόουκ. Ιδιοκτήτες της Στόουκ είναι η οικογένεια Κόατες, ιδιοκτήτες και τηςbet365! Οι Κόατες έχουν τον απόλυτο έλεγχο στην ομάδα, με δικαιώματα ακόμα και στο στάδιο «Μπριτάνια», και η bet365 ανέλαβε μεταξύ άλλων την αύξηση του γηπέδου κατά 1.800 θέσεις. Η οικογένεια Κόατες, όπως σας είχε πληροφορήσει ο Bet Insider, βαράει τα νταούλια και οι αγορές χορεύουν, με τηbet365 να είναι τη δεδομένη στιγμή ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα brands παγκοσμίως.

Ο William Hill προτιμάει τις χορηγίες στις εθνικές ομάδες και Ομοσπονδίες, όντας επίσημος χορηγός της Εθνικής Αγγλίας από το 2012, αυτό όμως δεν τη σταματά από το να υπογράφει μικρότερες χορηγίες με ομάδες της Πρέμιερ, όπως με τις Τσέλσι και Εβερτον. Πέρυσι, ο William Hill ήταν στην πρώτη θέση με συνολικό τζίρο 3,9 δισεκατομμύρια λίρες, αν και για φέτος ανακοίνωσε μικρή υποχώρηση στα 3,7 δις.

Συνολικά, μελέτη της Repucom, καταγράφει πως οι χορηγίες των στοιχηματικών εταιριών στο αγγλικό φούτμπολ ανέρχονται στα 80 εκατομμύρια λίρες.

Γερά παίζουν όμως και άλλα κλαμπ


Οι στοιχηματικές εταιρείες ασφαλώς και δραστηριοποιούνται και σε ομάδες εκτός Αγγλίας. Πρώτο και καλύτερο παράδειγμα η Bwin, που έγινε ο βασικός χορηγός της Ρεάλ Μαδρίτης το 2007, με τη συνεργασία τους να ανανεώνεται το 2013, με ποσό που άγγιζε τα 16 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο, και να ολοκληρώνεται το καλοκαίρι. Σε μια φρενήρη δεκαετία χορηγικών συμβολαίων, η Bwin είχε συνάψει χορηγικές συμφωνίες με τις Γιουβέντους, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Αντερλεχτ, και μεταξύ άλλων διατηρούσε εμπορική συμφωνία με την Μπάγερν Μονάχου.

 Ένα από τα πλέον «εμπορεύσιμα» προϊόντα είναι και αυτό της Μπάγερν Μονάχου. Πριν μερικούς μήνες υπέγραψε 4ετές συμβόλαιο με τον πάροχο στοιχήματος και καζίνο «Tipico», μια από τις κορυφαίες εταιρίες στην κεντρική Ευρώπη, που μπήκε γερά στο χορηγικό παιχνίδι της ομάδας μαζί με τις DHL και Lufthansa.

Ελληνικές ομάδες και online στοιχηματικές εταιρίες

Η τάση αυτή ολοένα κερδίζει έδαφος και στη χώρα μας, με τον Stoiximan να κρατάει τα ηνία στο ποδοσφαιρικό κομμάτι, όντας επίσημος χορηγός σε Ολυμπιακό, Άρη, Αστέρα Τρίπολης και ΟΦΗ , μεταξύ άλλων.

Χρυσός χορηγός στον ΠΑΟΚ είναι η Sportinbet. Και οι δύο εταιρείες συμμετέχουν ενεργά σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες όλων των συλλόγων που προαναφέραμε και πολλούς διαγωνισμούς για τους οπαδούς τους. Ωστόσο, και τα ποσά, και οι συνολικές ενέργειες εμπορικής εκμετάλλευσης των δικαιωμάτων, απέχουν από τις αντίστοιχες της Μ. Βρετανίας, της Γερμανίας ή της Ισπανίας.

πηγή  :  www.kolpobet.gr

Γίνε κι εσύ συνδρομητής του betman-viptips για να μπορείς να λαμβάνεις κερδοφόρες προβλέψεις σε ασιατικού τύπου πονταρίσματα. Με 1000 € αρχικό κεφάλαιο αγγίξαμε τα 200.000 € σε μόλις 14 μήνες !!!

The ultimate soccer betting system !! We managed to increase our initial capital from 1000 € to 197.401,49 € in just 14 months!!! All these happened because we ensured a success rate of 53,31% on an average odd of 2,17 !!! 
Subscribe now to betman-viptips !!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Search Site

 
  • CONTRA.gr

    SPORT 24.gr

  • NEWS 24|7

    newsbeast.gr - Κεντρική Ροή

  • Hitstat

    Kill Spam!

  • Συνολικές προβολές σελίδας

    Επισκέπτες

    Αναγνώστες