Φιλική Ιστοσελίδα

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Συμβιβασμός για τον Ο.Π.Α.Π.

Posted by Betman on 10:40

Την αλλαγή πλεύσης της κυβερνητικής πολιτικής στα τυχερά παιχνίδια σηματοδοτεί η αντικατάσταση του επικεφαλής της Επιτροπής Παιγνίων, καθώς με τον νέο πρόεδρο που θα προτείνει το υπουργείο Οικονομικών στην Επιτροπή έρχεται μια νέα εποχή συμβιβασμών μεταξύ της κυβέρνησης και του ΟΠΑΠ, με στόχο κυρίως τις «διορθώσεις» στον Κανονισμό για τα «φρουτάκια» και την έναρξη του παιχνιδιού.

Στην αρχή του έτους τρία ήταν τα ανοιχτά μέτωπα μεταξύ κυβέρνησης και ΟΠΑΠ: η φορολόγηση 0,05 ευρώ ανά στήλη, ο κανονισμός για τα VLTs και το θέμα των online παιχνιδιών, με τον Οργανισμό να διατείνεται ότι έχει μονοπώλιο στο αθλητικό στοίχημα και την κυβέρνηση να ετοιμάζεται να δώσει μόνιμες άδειες, ενώ η Κομισιόν ζητά επίμονα να ξεκαθαρίσει η Ελλάδα τη θέση της.

Το ζήτημα της φορολόγησης λύθηκε με τον καλύτερο τρόπο για τον ΟΠΑΠ, επιβαρύνοντας όλες τις εταιρείες του κλάδου με αύξηση επιπλέον 5% (στο 35%) της συμμετοχής του Δημοσίου στα μικτά κέρδη. Μένει να λυθεί το θέμα του κανονισμού για τα VLTs, από τον οποίο εξαρτάται η έναρξη του παιχνιδιού και το αν ο ΟΠΑΠ έχει ή δεν έχει αποκλειστικό δικαίωμα στα online παιχνίδια, με την κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου για μόνιμες άδειες...

Πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτος, γνωστοποίησε στον μέχρι πρότινος πρόεδρο της Επιτροπής, Α. Στεργιώτη, ότι δεν πρόκειται να ανανεώσει τη θητεία του, που λήγει οριστικά -και μετά την 6μηνη παράτασή της την Κυριακή 19 του μηνός.

Το όνομα που ακούγεται έντονα για τη διαδοχή του είναι αυτό του Βαγγέλη Καραγρηγορίου, αν και κύκλοι της αγοράς τονίζουν ότι λίγη σημασία έχει ποιος θα πάρει τη θέση. Το βέβαιο είναι ότι η ατζέντα του νέου προέδρου είναι καθορισμένη και αφορά κυρίως τον συμβιβασμό με τον ΟΠΑΠ και στο θέμα των VLTs, του project που έχει «παγώσει» από πέρσι το καλοκαίρι, όταν ο κανονισμός του τότε νέου προέδρου, κ. Στεργιώτη, έθεσε ως όριο ημερήσιων απωλειών ανά παίκτη τα 80 ευρώ/ημέρα και έκανε υποχρεωτική την αναγραφή του ΑΦΜ. Τα ερωτήματα παραμένουν για την τελική κυβερνητική γραμμή για τα on line παιχνίδια, αν δηλαδή στον νέο νόμο, που, όπως έχει ανακοινωθεί, προετοιμάζεται, θα δοθούν άδειες και για το αθλητικό στοίχημα.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ. Σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ, το project των VLTs δεν ήταν πια βιώσιμο και για αυτό ανεστάλη, ενώ η πιθανότητα απώλειας της άδειας των VLTsστα τέλη του χρόνου θα προκαλούσε σοβαρά προβλήματα στην εισηγμένη. Αν δεν αλλάξει κάτι, τότε ο Οργανισμός υποχρεούται φέτος τον Δεκέμβριο να επιστρέφει την άδεια στο ελληνικό Δημόσιο και να διαγράψει 560 εκατ. ευρώ από την καθαρή θέση του, που σήμερα ανέρχεται στα 1,2 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι η καθαρή θέση του ΟΠΑΠ προκύπτει από τα 560 εκατ. ευρώ των VLTs, τα 375 εκατ. ευρώ από την ανανέωση της άδειας και τα 190 εκατ. ευρώ από το Ξυστό.

Μοχλεύοντας τον ισολογισμό του και αξιοποιώντας την υψηλή καθαρή θέση του, ο ΟΠΑΠ μπορούσε να τη χρησιμοποιεί ως collateral για τη σύναψη δανεισμού (100 + 100 εκατ. ευρώ φέτος), με τον οποίο χρηματοδοτούσε τη γενναιόδωρη μερισματική πολιτική του.

Η μερισματική πολιτική για το 2015 κόστισε στην εταιρεία 310 εκατ. ευρώ, που χρηματοδότησε με δανεισμό, αφού διένειμε μερίσματα 0,57 ευρώ/μετοχή + 0,40 ευρώ ανά μετοχή. Μαζί με τα διαφυγόντα κέρδη από την αναστολή της έναρξης του παιχνιδιού τον Δεκέμβριο του 2016, ο ΟΠΑΠ θα αναγκαζόταν να μειώσει την καθαρή θέση του κατά 560 εκατ. ευρώ, χάνοντας σημαντικά πλεονεκτήματα. Αντίθετα, αν το παιχνίδι ξεκινήσει τους επόμενους μήνες, η άδεια δεν θα χαθεί και το project θα μπει σε φάση υλοποίησης.

«Καθυστερήσεις» και για τα on line παίγνια

Αν και στις 20 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία που έχει λάβει η κυβέρνηση για να απαντήσει στην επιστολή της Κομισιόν αν ο ΟΠΑΠ έχει αποκλειστικό δικαίωμα στον διαδικτυακό αθλητικό στοιχηματισμό και στα άλλα τυχερά παιχνίδια μέσω Διαδικτύου, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ακολουθηθεί η... προσφιλής πολιτική των καθυστερήσεων - παραπέμποντας στη δέσμευση για σχετικό νομοσχέδιο σύντομα, συγκεκριμένα μέχρι το φθινόπωρο.

Οι πιέσεις των ξένων στοιχηματικών εταιρειών μέσω της Ένωσης Διαδικτυακών Εταιρειών Στοιχημάτων (RCA) είναι σταθερές και τονίζουν ότι «όσο είναι γκρίζο το νομικό και κανονιστικό περιβάλλον, το κράτος δεν μπορεί να δημιουργήσει και να συλλέξει τους φόρους τυχερών παιχνιδιών που θα μπορούσε. Η κυβέρνηση έχει την ευκαιρία να ξεκινήσει μια διαδικασία αδειοδότησης που θα προσελκύσει επενδύσεις, θα δημιουργήσει φόρους και θα αποτρέψει τις προσπάθειες του ξεπλύματος χρημάτων».

Από την άλλη, για τη διοίκηση του ΟΠΑΠ το ερώτημα έχει απαντηθεί: «Ο Οργανισμός έχει την αποκλειστικότητα στο διαδικτυακό στοίχημα με βάση τις σχετικές συμβάσεις» και μένει να δούμε ποια θα είναι η επίσημη θέση του υπουργείου Οικονομικών, τι θα πιστεύει ο νέος πρόεδρος της ΕΕΕΠ και ποιο θα είναι το περιεχόμενο του νέου νομοσχεδίου. Θα υπάρξει και για το Διαδίκτυο κυβερνητική υποχώρηση υπέρ των θέσεων του ΟΠΑΠ;

Στο μεταξύ, στις 20 Σεπτεμβρίου θα εκδικαστεί έπειτα από... 12 αναβολές (αν δεν αναβληθεί πάλι λόγω της αποχής των δικηγόρων) η προσφυγή του Καζίνο Πάρνηθας και του ΟΠΑΠ, που ζητά να ακυρωθεί η ΠΟΑ 1248/2011, η οποία καθόρισε τη διαδικασία και θεσμοθέτησε τις 24 προσωρινές άδειες. Αν η υπόθεση συζητηθεί και η προσφυγή κερδηθεί, οι εξελίξεις θα είναι άμεσες...

Σημειώνεται ότι σήμερα το παιχνίδι Πάμε Στοίχημα έχει πληγεί από τον ανταγωνισμό των online παιχνιδιών και, σύμφωνα με σχετική ανάλυση της AlphaFinance, εισήλθε σε μια περίοδο παρατεταμένης πίεσης, με έξι συνεχόμενα τρίμηνα πτώσης του CGR. Ακόμη και αν το Euro 2016 ενισχύσει τα μικτά κέρδη (CGR) κατά 30 εκατ. ευρώ σύμφωνα με εκτιμήσεις της AlphaFinance (110 εκατομμύρια ευρώ στοιχήματα με μια επιστροφή κερδών 73%), σε ετήσια βάση το GGR του Πάμε Στοίχημα θα είναι πτωτικό κατά 7%, με εκτίμηση πτώσης 3% το FY17. Την ίδια στιγμή, οι ανταγωνιστές του ΟΠΑΠ στον αθλητικό στοιχηματισμό συνεχίζουν να κερδίζουν μερίδια και αναμένουν με ενδιαφέρον τις μόνιμες άδειες.

πηγή  :  "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ"

Γίνε κι εσύ συνδρομητής του www.betman-viptips.eu για να μπορείς να λαμβάνεις κερδοφόρες προβλέψεις σε ασιατικού τύπου πονταρίσματα. Με 1000 € αρχικό κεφάλαιο αγγίξαμε τα 200.000 € σε μόλις 14 μήνες !!!

The ultimate soccer betting system !! We managed to increase our initial capital from 1000 € to 197.401,49 € in just 14 months!!! All these happened because we ensured a success rate of 53,31% on an average odd of 2,17 !!! 
Subscribe now to www.betman-viptips.eu !!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Search Site

 
  • CONTRA.gr

    SPORT 24.gr

  • NEWS 24|7

    newsbeast.gr - Κεντρική Ροή

  • Hitstat

    Kill Spam!

  • Συνολικές προβολές σελίδας

    Επισκέπτες

    Αναγνώστες