Φιλική Ιστοσελίδα

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Εν τω μεταξύ στον κόσμο των Betting Syndicates

Posted by Betman on 15:21



Πριν λίγο καιρό ένας 22χρονος Βρετανός με το όνομα Ντανιελ Ντομπσον, συνελήφθη στην Αυστραλία με την κατηγορία του παράνομου στοιχηματισμού στο Αυστραλιανό Οπεν του τένις.
Αυτό που έκανε ήταν ότι μετέδιδε σε συνεργάτες του μέσω ειδικού ηλεκτρονικού εξοπλισμού, δεδομένα για το ματς, με αποτέλεσμα εκείνοι να στοιχηματίζουν κυρίως στο ανταλλακτήριο της Betfair, έχοντας σημαντικό πλεονέκτημα έναντι της υπόλοιπης στοιχηματικής αγοράς, καθώς στην ουσία προηγούνταν αρκετά δευτερόλεπτα έναντι του τηλεοπτικού σήματος.
Και αν οι υπόλοιποι bookmakers ίσως έχουν κάποιες δικλείδες ασφαλείας για να προφυλαχθούν, στην ζωντανή αγορά του ανταλλακτηρίου, μόνο εμπόδιο είναι η χρονοκαθυστέρηση της τοποθέτησης του στοιχήματος και τίποτα άλλο και κάτι τέτοιο δίνει τεράστιο πλεονέκτημα,σε όποιον έχει πρόσβαση σε αυτήν την γρήγορη πληροφορία.



Ο 22χρονος  Ντανιελ Ντομπσον που συνελήφθη στο Αυστραλιανό Οπεν


Στην ουσία αυτό που έκανε ο Βρετανός είναι το λεγόμενο courtside betting:Να στοιχηματίζει δηλαδή μέσα από τις κερκίδες κάποιου γηπέδου,αποκτώντας έτσι το πλεονέκτημα της γρήγορης πληροφορίας.

Στην Αυστραλία κάτι τέτοιο είναι παράνομο και τιμωρείται με φυλάκιση αρκετών ετών, ενώ και σε διάφορες άλλες χώρες του κόσμου (αν και δεν είναι παράνομο),σε διάφορα αθλητικά γεγονότα όπως π.χ οι ιπποδρομίες, το τένις κτλ η κατοχή  εξοπλισμού από κάποιον θεατή, που μπορεί να βοηθήσει κάποιον να τοποθετήσει τέτοιου είδους στοιχήματα, δεν γίνεται αποδεκτή με αποτέλεσμα να απαγορεύεται στον κάτοχό του, η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο.

Αν δεν υπήρχαν μερικά ενδιαφέροντα σημεία στην ποιο πάνω ιστορία,προσωπικά η είδηση θα με άφηνε αδιάφορο.
Εξάλλου η ταχύτητα που κάποιος έχει στην κατοχή του και χρησιμοποιεί μια σημαντική πληροφορία που μπορεί να του αποφέρει χρήματα,είναι κάτι ουσιώδες από τις οικονομικές αγορές του πλανήτη μέχρι και στον κόσμο του στοιχήματος.
Δεν βρίσκω κάτι κακό ή ανήθικο προσωπικά σε αυτό.
Αν είχατε μια πληροφορία που αφορά κάποια εταιρία και ένα σημαντικό ντιλ που μπορεί να απογειώσει την μετοχή της, θα περιμένατε να την δημοσιεύσει πρώτα μια οικονομική εφημερίδα ,για να αγοράσετε μετοχές της?

Αν είχατε μια πληροφορία π.χ για έναν τραυματισμό του βασικού σέντερ φορ μιας ομάδας, η οποία θα έβγαινε στα media σε 24 ώρες και μπορούσατε να παίξετε στοίχημα δεν θα το εκμεταλλευόσασταν?
Νομίζω η απάντηση είναι δεδομένα καταφατική.

Στο παραπάνω θέμα όμως όπως είπα τα πράγματα,είναι λίγο ποιο ενδιαφέροντα.
Πρώτα από όλα ο 22χρονος Βρετανός, δεν ενεργούσε για τον εαυτό του ή για μια ομάδα ιδιωτών αλλά για μια ολόκληρη εταιρία!
Το όνομα της εταιρίας Sporting Data και ιδρυτές της εργαζόμενοι που επί πολλά χρόνια κατείχαν θέσεις κλειδιά μέσα στο ανταλλακτήριο της Betfair .


Αν κάποιος διαβάσει αναλυτικά την ανακοίνωση της εταιρίας ,θα βρει ορισμένες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την μεθοδολογία της και τον τρόπο που λειτουργεί:


Η ανακοίνωση της Sporting Data (πατήστε για μεγέθυνση)




H συγκεκριμένη εταιρία εκτός των άλλων ισχυρίζεται  ότι δεν ποντάρει η ίδια τα στοιχήματα και αυτό που κάνει είναι να συλλέγει real time δεδομένα και να τα παρέχει στους πελάτες της ,ώστε εκείνοι ενδεχομένως να τοποθετούν και στοιχήματα στους αγώνες για τους οποίους παρέχει δεδομένα.

Βέβαια μετά από μια προσεχτική ανάγνωση της ανακοίνωσης της εταιρίας,αλλά και των δηλώσεων του CEO της εταιρίας στην telegraph ,όπου δηλώνει ότι η εταιρία πόνταρε τελικά 74.000 λίρες στον αγώνα τενις ,όπου συνελήφθη ο εργαζόμενος της και βγήκε τελικά ζημιωμένη κατά 2.500 λίρες μάλλον ξεκαθαρίζουν το τοπίο και αποκαλύπτουν ότι η συγκεκριμένη εταιρία είναι στην ουσία και εκείνη που τοποθετεί τελικά τα στοιχήματα.

Την παραπάνω ανακοίνωση προσωπικά την βρήκα ενδιαφέρουσα και γεμάτη πληροφορίες για τον βασικό  τρόπο και  δομή που επιτρέπει σε τέτοιου είδους Betting Syndicates να κερδίζουν  ,τουλάχιστον όσο αφορά τον λαιβ στοιχηματισμό:

Στο 2) η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο courtsider στέλνει την πληροφορία, πίσω στο Λονδίνο όπου γίνεται η περαιτέρω αξιολόγηση της, όσο αφορά την σωστή απόδοση αλλά και το stake που τυχόν αξίζει να στοιχηματισθεί.

Στο 3) αναφέρει ότι η εταιρία χρησιμοποιεί μαθηματικά μοντέλα,μαζί με τις τυχόν διαθέσιμες πληροφορίες για να προσδιορίσει τις πραγματικές αποδόσεις του αθλητικού γεγονότος και όταν αυτές παρεκκλίνουν από την αγορά,τότε τοποθετούνται τα στοιχήματα (μάλιστα κάνει αναφορά και η ίδια για "άλλα Συνδικάτα" που χρησιμοποιούν την ίδια μεθοδολογία).

Στο 5) ότι δεν τους συμφέρει σαν εταιρία και στο μοντέλο που χρησιμοποιούν για να στοιχηματίσουν, να είναι ένα ματς στημένο ή διεφθαρμένο.
Λογικό εφόσον αυτό που τους δίνει το κέρδος είναι η γρήγορη κατοχή της πληροφορίας που αφορά μια κανονική αγορά.
Σε κάθε άλλη περίπτωση, το συνδικάτο θα χάσει χρήματα,αφού τα δεδομένα που το οδηγούνε να δημιουργήσει τις αποδόσεις που θα ποντάρει, θα είναι πλέον άχρηστα, μια και το ματς θα είναι διεφθαρμένο ως προς το τελικό του αποτέλεσμα που ενδεχομένως να έρχεται σε αντίθεση, με αυτό που δείχνουν τα μέχρι τότε δεδομένα.

Η συνέχεια της υπόθεσης προσωπικά θεωρώ έχει ενδιαφέρων και θα την παρακολουθήσω όσο μπορώ και ίσως επανέλθω με κάποια ανάρτηση.

Το μόνο σίγουρο είναι πως και να επέστρεφε στο μέλλον το ανταλλακτήριο της Betfair στην Ελλάδα, μάλλον θα έβλεπα με κάποια αυξημένη καχυποψία το λαιβ της, ειδικά όταν αυτό αφορά δημοφιλή γεγονότα με πάρα πολύ μεγάλη ρευστότητα...

πηγή  :  shadowbetcaster

 Γίνε κι εσύ συνδρομητής του betman-viptips.eu για να μπορείς να λαμβάνεις κερδοφόρες προβλέψεις σε ασιατικού τύπου πονταρίσματα. Με 1000 € αρχικό κεφάλαιο αγγίξαμε τα 200.000 € σε μόλις 14 μήνες !!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Search Site

 
  • CONTRA.gr

    SPORT 24.gr

  • NEWS 24|7

    newsbeast.gr - Κεντρική Ροή

  • Hitstat

    Kill Spam!

  • Συνολικές προβολές σελίδας

    Επισκέπτες

    Αναγνώστες