Φιλική Ιστοσελίδα

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Λέων Γιόχαη-Zulutrade: Η διαδικτυακή παλτφόρμα των traders επεκτείνεται στην Ιαπωνία

Posted by Betman on 18:56

Αν το facebook είναι ένα site κοινωνικής δικτύωσης, το zulutrade είναι ένα site επενδυτικής δικτύωσης μέσω του οποίου οι επιλογές των καλύτερων traders  εξασφαλίζουν αποδόσεις στους followers που επιλέγουν να τους ακολουθούν. Η πρωτοποριακή και επιτυχημένη πλατφόρμα σύγκρισης επενδυτικών επιλογών Zulutrade σήμερα επεκτείνεται στην Ιαπωνία και ευελπιστεί να κερδίσει την προτίμηση των γιαπωνέζων επενδυτών συναλλάγματος ενισχύοντας τη δυναμική της πορεία.

Η  Zulutrade  δίνει τη δυνατότητα σε κάθε επενδυτή να χρησιμοποιεί την εμπειρία και την τεχνογνωσία μερικών από τους πιο γνωστούς διαχειριστές κεφαλαίων στον κόσμο, προκειμένου να εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται σε όλες τις αγορές (μετοχών, ισοτιμιών κλπ.). Η επιτυχία της είναι σταθερή αφού αυξάνει το τζίρο της κατά 30% ετησίως, και προσθέτει 45.000  χρήστες το μήνα. Τώρα επεκτείνεται στην Ιαπωνία και ετοιμάζεται - το 2014 και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν να εισαχθεί και στο Nasdaq.   Είναι μια από τις 100 πιο... υποσχόμενες εταιρείες  στον κόσμο ( σύμφωνα με η βρετανική εφημερίδα Telegraph) και  η πιο επιτυχημένη ιδέα του Λέοντα Γιόχαη, ενός εφευρετικού 38χρονου επιχειρηματία  που συνδύασε σε αυτήν την αγάπη του για το Διαδίκτυο και για το trading.

Τί είναι το  www.zulutrade.com και πώς σκεφτήκατε ότι κάτι τέτοιο έλλειπε στους επενδυτές;

Η  Zulutrade μπορεί να παρακολουθεί  όλους τους traders παγκοσμίως και ταυτόχρονα, να μοιράζεται τη γνώση τους με ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τη στρατηγική τους και να μπορεί να μετατρέπει τις συναλλαγές τους σε πράξεις στους λογαριασμούς των χρηματιστηριακών των ενδιαφερομένων. Το zulutrade ανταποκρίνεται στην ανάγκη ύπαρξης μιας υπηρεσίας για τους ιδιώτες traders οι οποίοι είναι πολύ απασχολημένοι ώστε να παρακολουθούν συνεχώς τις αγορές, αλλά παρ' όλα αυτά έχουν την ανάγκη να ελέγχουν πλήρως τα κεφάλαιά τους και να λαμβάνουν συμβουλές από τους καλύτερους traders  στον κόσμο.

 Όταν το ξεκίνησα το 2007, έπαιζα ήδη Forex στην Αμερική όπου βρισκόμουν και για τις επιλογές μου,  έψαχνα για να ακολουθήσω κάποιον trader που να ξέρει καλά την αγορά συναλλάγματος. Είχα βρει λοιπόν τρεις traders για να τους ακολουθώ.

 Μετά έφτιαξα ένα λογισμικό για δική μου χρήση που με το οποίο ακολουθούσα τις συμβουλές τους και απευθείας πόνταρα σε αυτά που πρότειναν. Σταδιακά παρακολουθούσα περισσότερους, έφθασα τους 30 και έλεγχα ποιοι ήταν καλοί και ποιοι όχι. Από τους 30 traders κατέληξα τελικά σε τρεις οι οποίοι ήταν πάντα σωστοί σύμφωνα με το τεστ που έκανα με την πραγματικότητα.

Αφού είχα βρει τις πιο σωστές συμβουλές που εξασφάλιζαν τις καλύτερες αποδόσεις, άρχισαν  φίλοι και γνωστοί να ακολουθούν  τις συμβουλές μου και εγώ κέρδιζα προμήθειες. Σύντομα κέρδιζα περισσότερα από τις προμήθειες παρά από τα πονταρίσματα. Αφού πέτυχε η ιδέα σε φιλικό επίπεδο οργανώθηκε καλύτερα και έγινε η ιστοσελίδα. Συνεργάστηκα και επισήμως με τους τρεις traders και άρχισαν να πληθαίνουν οι εγγραφές.

Κερδίζουν όσοι ακολουθούν το www.zulutrade.com;

Ο εχθρός στις αποδόσεις στο FX είναι η απληστία.Υπάρχουν πελάτες που καταφέρνουν πάντα να κερδίζουν. Άλλοι που πάνε για πολλά και χάνουν και τα λίγα. Πρέπει οι επενδυτές να παίζουν μικρά συμβόλαια για να προστατεύονται από τις μεγάλες πτώσεις.

Πώς ακριβώς λειτουργεί το www.zulutrade.com;

Στο www.zulutrade.com γράφονται οι traders και οι followers. Οι traders προτείνουν κινήσεις και οι followers ακολουθούν για να εξασφαλίζουν αποδόσεις. Οι traders συμβουλεύουν και κερδίζουν προμήθειες από τις κινήσεις αυτών που τους ακολουθούν. Όσο πιο επιτυχημένες συμβουλές-εκτιμήσεις κάνει ένας trader τόσο πιο ψηλά μπαίνει στη λίστα του www.zulutrade.com και τόσο περισσότεροι followers θέλουν να τον ακολουθήσουν για να εξασφαλίσουν τις καλύτερες αποδόσεις. Έτσι το www.zulutrade.com γίνεται ένα site επενδυτικής δικτύωσης με στόχο τη συμβουλευτική για πιο αποδοτικές κινήσεις..

Γιατί επεκτείνεστε στην Ιαπωνία;

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική αγορά και από τη δραστηριότητά μας εκεί αναμένουμε αύξηση 60% στα έσοδα της εταιρείας. Προχωρήσαμε στη δημιουργία γραφείων στο Τόκιο, αδειοδοτηθήκαμε στη χώρα και θα συνεργαζόμαστε με ιαπωνικές χρηματιστηριακές ώστε να μπορούμε να απευθυνθούμε στους γιαπωνέζους επενδυτές. Η ιαπωνική επενδυτικη αγορά είναι μαι ιδιαίτερη αγορά και πρέπει να λειτουργούμε με βάση τους τοπικούς κανόνες.

Πόσοι είναι εγγεγραμμένοι στο www.zulutrade.com και από ποιες χώρες προέρχονται;

Σήμερα στο www.zulutrade.com είναι εγγεγραμμένοι συνολικά 500.000 χρήστες. Κάθε μήνα προστίθενται 45.000 νέοι χρήστες και σταδιακά αυξάνεται και  αυτός ο αριθμός, ενώ ο τζίρος μας αυξάνεται κατά 30% ετησίως. Οι επενδυτές-χρήστες που επιλέγουν την πλατφόρμα μας προέρχονται από όλο τον κόσμο ενώ από Ελλάδα είναι λιγότεροι από 200.

 Ο καλύτερός μας trader ήταν ένας πιτσιρικάς 18 χρονών, μαθηματικό μυαλό από τη Λευκορωσία ο οποίος κέρδισε πέρυσι 1 εκατ. ευρώ σε προμήθειες από τα κέρδη όσων τον ακολουθούν. Μετά τον εκτόπισε ένας Κινέζος ο οποίος ανέβαινε σταθερά στη λίστα (με τους επιτυχημένους συμβούλους) τα τελευταία χρόνια και σήμερα είναι πρώτος. Τώρα και πάλι στην κορυφή είναι ένας Ρώσος.

 Γιατί έγινε η zulutrade ολλανδική εταιρεία;

H zulutrade είναι ολλανδική εταιρεία πλέον και είναι όμιλος από διάφορες νομικές μορφές σε διάφορα κράτη ο οποίος έγινε προκειμένου να λειτουργούμε σύμφωνα με όλα τα κανονιστικά πλαίσια διαφορετικών χωρών. Η Ολλανδία επελέγη ως χώρα γιατί είναι χώρα πολύ φιλική για μια εταιρεία που πρόκειται να κάνει δημόσια εγγραφή. Και η www.zulutrade.com ετοιμάζεται για να εισαχθεί στο Nasdaq  το 2014, εφόσον οι συνθήκες είναι καλές.

Σε ποιους ανήκει σήμερα η zulutrade;

Σήμερα το 66% ανήκει σε μένα και το 34% στον εφοπλιστή Γ. Κούστα.

Υπάρχει ανταγωνισμός σε αυτό που κάνετε;

Όχι. Αντίστοιχες πλατφόρμες στο εξωτερικό είναι μόνο δύο. Η μία έχει 30 traders και η άλλη είναι ακόμη πιο κλειστή. Δεν είναι εύκολο να δημιουργηθεί μια ανάλογη πλατφόρμα με το www.zulutrade.com γιατί χρειάζεται απαιτητική και σπάνια τεχνολογία που δεν υπάρχει. Τη δική μας τη δημιουργήσαμε μόνοι μας και σιγά σιγά.


    * Ο Λέων Γιοχάη σπούδασε οπτομετρία στην Ιταλία για να ακολουθήσει τη δραστηριότητα των γονιών του. Η ενασχόληση με την κατασκευή ιστοσελίδων από το 1999 τον οδήγησε το 2001 στη δημιουργία της InternetQ που μεταξύ άλλων κατασκεύαζε ιστοσελίδες χρηματιστηριακών. Ακολούθως δραστηριοποιήθηκε στην αγορά των ringtones εισάγοντάς τα στην αμερικανική αγορά. Από το 2007 επέστρεψε στην Ελλάδα και ξεκίνησε την πιο επιτυχημένη του ιδέα την www.zulutrade.com

    Η InternetQ SA, ξεκίνησε την πριμοδοτούμενη χρέωση γραπτών μηνυμάτων στην Ελλάδα, αποκτώντας πάνω από 1,7 εκατομμύρια συνδρομητές και το 40% της ελληνικής αγοράς κινητής τηλεφωνίας.Το 2010, εισήχθη στο βρετανικό χρηματιστήριο AIM, αντλώντας 6,8 εκατομμύρια στερλίνες. Πέρυσι η εταιρεία εμφάνισε έσοδα 50,1 εκατ. ευρώ και προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) της τάξης των 7,4 εκατ. ευρώ.


















πηγή  :  www.moneypost.gr

    

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Search Site

 
  • CONTRA.gr

    SPORT 24.gr

  • NEWS 24|7

    newsbeast.gr - Κεντρική Ροή

  • Hitstat

    Kill Spam!

  • Συνολικές προβολές σελίδας

    Επισκέπτες

    Αναγνώστες