Φιλική Ιστοσελίδα

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Lottomatica: Αύξηση 30% στα καθαρά έσοδα τριμήνου

Posted by Betman on 12:12



Αύξηση Λειτουργικών Εσόδων και Λειτουργικής Κερδοφορίας (EBITDA) κατά 7% και 13% αντίστοιχα, σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2012 ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του 2013 η Lottomatica.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η ανάπτυξη προήλθε κυρίως λόγω του κύκλου αντικατάστασης του Καναδικού συστήματος βιντεολοταρίας (VLT), ενώ η Καθαρή Οικονομική Θέση (NFP) εξελίσσεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό και εκτιμάται ότι ο στόχος για το τέλος του έτους θα επιτευχθεί. Η εταιρεία κάνει λόγο και για πιθανή είσοδο στην ελληνική αγορά με την επιτυχημένη προσφορά για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ.

Τα ενοποιημένα έσοδα αυξήθηκαν κατά 2,2% και ανήλθαν σε 798 εκατ. ευρώ έναντι 780 εκατ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του 2012, λόγω της πώλησης μηχανών βιντεολοταρίας (VLT) στην καναδική αγορά και της πώλησης κεντρικού συστήματος στην Ευρώπη. Τα έσοδα από τις ιταλικές δραστηριότητες –χωρίς να συνυπολογίζεται ο αυξημένος φόρος παιγνίων επί των παιγνιομηχανών βιντεολοταρίας (VLT)– κυμάνθηκαν στα επίπεδα του προηγουμένου έτους, συντηρούμενα από τις θετικές επιδόσεις του λόττο και την καταβολή χαμηλότερων κερδών στους παίκτες αθλητικών στοιχημάτων. Εξαιρουμένου του ρεκόρ τζακ-ποτ που σημειώθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2012 στο παιχνίδι Mega Millions, τα έσοδα της GTECH Lottery κατέγραψαν οριακή αύξηση το 2013 σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) έφθασαν στο επίπεδο των 300 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 7% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2012, λόγω των μεγαλύτερων πωλήσεων προϊόντων στον Καναδά και των υψηλότερων κερδών από τις Ιταλικές Δραστηριότητες. Τα έσοδα στην Ιταλία ευνοήθηκαν από την καταβολή χαμηλότερων κερδών στους παίκτες αθλητικών στοιχημάτων, τη συνεχιζόμενη επίδραση των μέτρων εξορθολογισμού του κόστους που υιοθετήθηκαν το 2012 και την αύξηση των δραστηριοτήτων λόττο. Συνυπολογίζοντας την εφάπαξ εισροή 4,5 εκατ. ευρώ από την ανάκτηση επένδυσης στο εξωτερικό, τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) της GTECH κατέγραψαν οριακή αύξηση σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Τα λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 22 εκατ. ευρώ και ανήλθαν σε 192 εκατ. ευρώ, γεγονός το οποίο σε συνδυασμό με έναν ευνοϊκότερο τελικό φορολογικό συντελεστή συνέβαλε στην αύξηση των καθαρών εσόδων που αποδίδονται στη μητρική εταιρεία, τα οποία αυξήθηκαν από 58 εκατ. ευρώ σε 75 εκατ. ευρώ

πηγή  :  www.emea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Search Site

 
  • CONTRA.gr

    SPORT 24.gr

  • NEWS 24|7

    newsbeast.gr - Κεντρική Ροή

  • Hitstat

    Kill Spam!

  • Συνολικές προβολές σελίδας

    Επισκέπτες

    Αναγνώστες