Φιλική Ιστοσελίδα

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Το προφίλ και χρήσιμα στοιχεία για τους διεκδικητές του ΟΠΑΠ

Posted by Betman on 15:57

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έως αργά χθες βράδυ, στο άρμα της Emma Delta Ltd (επενδυτικό σχήμα με κύριους μετόχους τον Γ. Μελισσανίδη και το τσεχικό fund PPF) φέρεται να έχει προστεθεί η ιταλική Lottomatica, αλλά και ο όμιλος Κοπελούζου, με 5%.

Όσον αφορά τον βασικό εταίρο του Γ. Μελισσανίδη, δηλαδή το τσεχικό επενδυτικό σχήμα του PPF, ιδρύθηκε το 1991 με αρχικό κεφάλαιο 225 εκατ. δολάρια και σήμερα διαθέτει επενδυτικές αξίες σε τράπεζες, ασφάλειες, ακίνητα, ορυχεία, λιανεμπόριο κ.ά. που ξεπερνούν συνολικά τα 14,3δισ. ευρώ.

Το εν λόγω επενδυτικό σχήμα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, διατηρεί στενούς δεσμούς με ισχυρούς Ρώσους επιχειρηματίες, αλλά και πολύχρονες σχέσεις με ιταλικές επιχειρήσεις και ομίλους.

Άλλες επενδύσεις του PPF εκτός της Ρωσίας επικεντρώνονται στις αγορές της Κίνας, της Ινδίας, του Βιετνάμ, της Ινδονησίας. Πρόσφατα, μάλιστα, κατέθεσαν μη δεσμευτική προσφορά για τη ΔΕΣΦΑ.

Επίσης, τον συναντάμε και στον τραπεζικό κλάδο, καθώς φέρεται να κατέχει σημαντικό ποσοστό στην Τράπεζα Πειραιώς, ενώ μένει να επαληθευτεί η πληροφορία ότι θα συμμετέχει και στην AMΚ της ίδιας τράπεζας.

Ιταλός εταίρος

Ο άλλος εταίρος του σχήματος της Emma Delta, η ιταλική Lottomtica, που φέρεται να έχει αποκτήσει, τις τελευταίες ημέρες, συμμετοχή σε ποσοστό 10%, θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους και φορείς διαχείρισης και λειτουργίας τυχερών παιχνιδιών στην παγκόσμια αγορά, ελέγχεται από την De Αςοβιίηίε.ρ.Α.,σε ποσοστό 53,8%.
Από την πλευρά του, ο δεύτερος μνηστήρας του ΟΠΑΠ, δηλαδή, το επενδυτικό σχήμα της Third Point, είναι παλιός γνώριμος στη χώρα μας καθώς έχει εμφανισθεί σε δύο περιπτώσεις.

Η πρώτη περίπτωση, είχε να κάνει με το Καζίνο της θεσσαλονίκης, το οποίο αφού απέκτησε και λειτούργησε για κάποιο σύντομο χρονικό διάστημα, στη συνέχεια το πούλησε στον επιχειρηματία Λασκαρίδη.

Η δεύτερη περίπτωση, είχε να κάνει με την επένδυσή του σε ένα... στοίχημα, με πρόβλεψη ότι η Ελλάδα δεν θα υποχρεωθεί, τελικά, να φύγει από την Ευρωζώνη! Για τον σκοπό αυτόν, αγόρασε το περασμένο καλοκαίρι σε φθηνές τιμές ελληνικά κρατικά ομόλογα, τα οποία δικαίωσαν τις προβλέψεις και το στοίχημ της, φέρνοντας στα ταμεία της κέρδη 500 εκατ. ευρώ...

Θεωρείται ένας ικανός επενδυτής, που «ποντάρει» σε αξίες (assets) τις οποίες αφού αποκτήσει, στη συνέχεια τις μεταπωλεί σε τρίτους με πολύ υψηλότερο τίμημα.
Πρόσφατα, το σχήμα αυτό ανακοίνωσε, μάλιστα, την πρόθεσή του να δημιουργήσει ένα νέο επενδυτικό fund, με την επωνυμία Third Point Hellenic Recovery Fund, που θα επικεντρωθεί στο μέλλον σε ελληνικές υπεραξίες, οι οποίες βρίσκονται μπροστά σε σημαντικές εταιρικές εξελίξεις.

Πολυθρόνα για δύο

Έπειτα από όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες, βρεθήκαμε, χθες, στην αρχή της πολυσυζητημένης κούρσας απόκτησης του ΟΠΑΠ που είχε, τελικά, θέσεις μόνο για δύο...
Και αν τυχόν αναρωτηθήκατε πού είναι οι άλλοι... έξι μνηστήρες του Οργανισμού, αξίζει να έχετε υπόψη ότι σε ανάλογα «επιχειρηματικά παιχνίδια» υπάρχουν πολλοί και διαφόρων ειδών κερδισμένοι! Άλλοι επειδή, υποτίθεται, ενδιαφέρονται αλλά τελικά αποσύρονται, γιατί έτσι εκτιμούν ότι βελτιώνουν την εταιρική τους εικόνα σε άλλες αγορές και, κάποιοι άλλοι επειδή με την απουσία τους έχουν εξασφαλίσει κάτι άλλο κάπου αλλού.

Υπάρχει, επίσης, και μια ξεχωριστή κατηγορία επιχειρηματιών, οι οποίοι αφού εντέχνως... διαρρεύσουν και συντηρούν τη συμμετοχή τους, αποδεικνύεται ότι μπλοφάρουν σε βάρος των ανταγωνιστών τους ώστε να φύγουν, για να παίξουν ελεύθεροι μόνοι τους...

πηγή  :  www.praktores.eu

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Search Site

 
  • CONTRA.gr

    SPORT 24.gr

  • NEWS 24|7

    newsbeast.gr - Κεντρική Ροή

  • Hitstat

    Kill Spam!

  • Συνολικές προβολές σελίδας

    Επισκέπτες

    Αναγνώστες