Φιλική Ιστοσελίδα

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Πώς θα γίνετε ένας day trader

Posted by Betman on 12:31

Τι θα πρέπει να προσέξετε πριν ασχοληθείτε με τις ενδοσυνεδριακές χρηματιστηριακές συναλλαγές

Κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της τεχνολογικής φούσκας στα τέλη της δεκαετίας του 1990, οι day traders, δηλαδή εκείνοι που πραγματοποιούσαν κερδοσκοπικές ενδοσυνεδριακές συναλλαγές, κέρδιζαν εύκολα χρήματα αγοράζοντας και πουλώντας μετοχές στο διαδίκτυο. Δεν χρειαζόταν ιδιαίτερες ικανότητες για να επιτύχει κανείς εκείνες τις ημέρες. Σε διάστημα μόλις 17 μηνών, από τον Οκτώβριο 1998 έως το Μάρτιο του 2000, ο δείκτης Nasdaq Composite εκτινάχθηκε στα ύψη από τις 1.344 μονάδες στο ιστορικό ρεκόρ των 5.132 μονάδων. Το μόνο που έπρεπε κανείς να κάνει ήταν να καβαλήσει αυτό το παλιρροϊκό κύμα και να απολαύσει τα κέρδη του.

Πολλοί από αυτούς τους βραχυπρόθεσμους κερδοσκόπους κέρδισαν εξίσου πολλά χρήματα «σορτάροντας» τον δείκτη στην κάθοδο του προς το χαμηλό των 1.108 μονάδων, στο οποίο βρέθηκε τον Οκτώβριο του 2002, έχοντας χάσει το 78% της αξίας του μέσα σε 31 μήνες. Όταν η έσκασε αυτή η φούσκα, στέρεψε και το εύκολο χρήμα. Πολλοί από εκείνους που είχαν επωφεληθεί από την καλή τύχη τους και την ευνοϊκή συγκυρία εγκατέλειψαν την ενασχόληση τους με τις ενδοσυνεδριακές συναλλαγές και έψαξαν για κάποια άλλη εργασία. Ανακάλυψαν ότι οι ενδοσυνεδριακές χρηματιστηριακές συναλλαγές, όπως και κάθε άλλο επάγγελμα, απαιτούν εκπαίδευση και δεξιότητες για να μπορεί κανείς να κερδίζει σταθερά από αυτές τα προς το ζην.

τα βασικά

Ένα πραγματικός day trader αγοράζει και πωλεί μετοχές ή άλλες επενδύσεις και κλείνει την ημέρα των συναλλαγών του κρατώντας μόνον μετρητά, χωρίς να έχει ανοικτές θέσεις. Εάν μια θέση έχει μείνει ανοικτή για την επόμενη ή για τις επόμενες ημέρες, τότε χαρακτηρίζεται ως συναλλαγή ταλάντευσης (swing trade). Οι περισσότεροι day traders χρησιμοποιούν και τις δύο αυτές προσεγγίσεις, ανάλογα με το ύφος των συναλλαγών τους και τη φύση των επενδύσεων τους.

Οι ενδοσυνεδριακές συναλλαγές απαιτούν επαγγελματικό λογισμικό πλατφόρμας συναλλαγών και υψηλής ταχύτητας σύνδεση στο Internet. Αν και είναι δυνατό να σχεδιάσει και να κατασκευάσει κανείς τη δική του πλατφόρμα συναλλαγών, οι περισσότεροι day traders χρησιμοποιούν τις προσφερόμενες από τις χρηματιστηριακές εταιρείες πλατφόρμες συναλλαγών ή κάποιο άλλο εξειδικευμένο πακέτο λογισμικού. Καλό είναι να διαθέτει κανείς ένα ισχυρό προσωπικό υπολογιστή desktop με τουλάχιστον δύο οθόνες, κατά προτίμηση τέσσερις ή ακόμη και έξη. Οι πολλαπλές οθόνες είναι απαραίτητες για να μπορούν να απεικονίζονται τα διαγράμματα και οι τεχνικοί δείκτες που θα παρέχουν τα σήματα αγοράς και πώλησης.

Αν χρησιμοποιείτε μια πλατφόρμα συναλλαγών κάποιας χρηματιστηριακής εταιρείας, φροντίστε να εξασφαλίσετε ότι ειδήσεις παρέχονται σε πραγματικό χρόνο και πως στο πακέτο περιλαμβάνεται η ροή δεδομένων. Χρειάζεστε αυτά τα δεδομένα για την κατασκευή των διαγραμμάτων που δείχνουν τις τάσεις, καθώς και για την απεικόνιση των χρονικών πλαισίων και των στρατηγικών διαπραγμάτευσης που έχετε επιλέξει.

δείκτες τεχνικής ανάλυσης

Η εξοικείωση με τις μετοχές και τα θεμελιώδη δεδομένα της αγοράς δεν είναι αρκετή για να σας κάνει να επιτύχετε ως day trader. Θα πρέπει να κατανοήσετε την τεχνική ανάλυση και όλα τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για να αναλυθούν οι διαγραμματικοί σχηματισμοί, οι όγκοι συναλλαγών και οι κινήσεις των τιμών. Μερικοί από τους πιο κοινούς δείκτες είναι τα επίπεδα αντίστασης και στήριξης, ο κινητός μέσος όρος σύγκλισης/απόκλισης (MACD), η μεταβλητότητα, οι ταλαντωτές τιμών και οι ζώνες Bollinger.

Η εκμάθηση και κατανόηση του πώς λειτουργούν αυτοί οι δείκτες είναι απλώς η αρχή για το τι θα πρέπει να γνωρίζετε ώστε να αναπτύξετε ένα προσωπικό ύφος στις συναλλαγές σας. Εκατοντάδες βιβλία έχουν γραφτεί για τις ενδοσυνεδριακές συναλλαγές, ενώ μπορεί κανείς να παρακολουθήσει και μαθήματα on-line.

στρατηγικές

Το trading απαιτεί επαρκή κεφάλαια για να επωφεληθείτε από τη μόχλευση αρκετά μεγάλων θέσεων. Οι περισσότεροι traders κερδίζουν χρήματα με σχετικά μικρές διακυμάνσεις των τιμών μετοχών με μεγάλη εμπορευσιμότητα ή δεικτών μεσαίας και υψηλής μεταβλητότητας. Είτε αγοράσετε είτε πουλήσετε, χρειάζεστε μεταβολή των τιμών για να κερδίσετε χρήματα. Υψηλότερη μεταβλητότητα συνεπάγεται μεγαλύτερο κίνδυνο και δυνατότητα ύπαρξης μεγαλύτερων ανταμοιβών, αλλά και ζημιών.

Αν δεν μπορείτε να αγοράσετε ή να πουλήσετε πολλές εκατοντάδες ή και περισσότερες μετοχές μιας εταιρείας, δεν θα μπορέσετε να κερδίσετε αρκετά χρήματα ώστε να καλύψετε τις προμήθειες των συναλλαγών σας. Όσο χαμηλότερη είναι η τιμή μιας μετοχής, τόσο περισσότερες μετοχές θα πρέπει να αγοράσετε ή να πουλήσετε, ώστε να επιτύχετε επαρκή μόχλευση και να εκμεταλλευτείτε συνολικά τη κίνηση των τιμών.

Το κλειδί για την επιτυχή ενδοσυνεδριακή διαπραγμάτευση είναι η ανάπτυξη τεχνικών για τον προσδιορισμό των σημείων εισόδου και εξόδου. Οι περισσότεροι day traders έχουν αναπτύξει ένα στυλ στο οποίο μένουν προσκολλημένοι, από τη στιγμή που αισθανθούν άνετα με αυτό. Κάποιοι από αυτούς συναλλάσσονται με μόνο μια ή δύο μετοχές ανά ημέρα, ενώ άλλοι κάνουν συναλλαγές σε ένα μικρό καλάθι με τις αγαπημένες τους. Το πλεονέκτημα των συναλλαγών σε λίγες μόνο μετοχές είναι ότι μπορείτε να μάθετε πώς αντιδρούν υπό διαφορετικές συνθήκες και πώς επηρεάζεται η κίνηση τους από τους μεγάλους παίκτες της αγοράς.

πειθαρχία

Θα πρέπει να αναπτύξτε μια διαδικασία και να τη δοκιμάσετε σε εικονικές συναλλαγές. Στη συνέχεια, θα πρέπει να βελτιώσετε τη διαδικασία αυτή και να αποφασίσετε αν ταιριάζει σε σας. Μόνο τότε θα πρέπει να στοιχηματίσετε με πραγματικά χρήματα και να αρχίσετε την ενεργή διαπραγμάτευση στις αγορές. Οι έμπειροι day traders καθορίζουν εκ των προτέρων τι συνιστά μια ευκαιρία για συναλλαγές και το συνδυασμό σχηματισμών και δεικτών που θέλουν να δουν πριν αποφασίσουν να πιέσουν τη σκανδάλη. Σπάνια αποκλίνουν από αυτές τις ρυθμίσεις τους, προκειμένου να παραμείνουν εστιασμένοι και να αποφύγουν να παρασυρθούν από τα συναισθήματα τους.

Μόλις ανοίξετε μια θέση, θα πρέπει να θέσετε εντολές διακοπής ζημιών (stop loss) οι οποίες θα σας βγάλουν από αυτήν, αν επιτευχθεί ένα προκαθορισμένο ελάχιστο όριο ζημιών. Εάν μία συναλλαγή σας πάρει λάθος κατεύθυνση, η ελπίδα και η προσευχή δεν θα βοηθήσουν να την αντιστρέψετε. Το κλείσιμο της θέσης απελευθερώνει τα κεφάλαια σας ώστε να μπορέσετε να τα χρησιμοποιήσετε σε μια άλλη πιο ελπιδοφόρα συναλλαγή. Θα πρέπει να κλείσετε τις ζημιογόνες θέσεις όσο το δυνατόν συντομότερα και να ακολουθήσετε τους νικητές όσο αυτοί μοιράζουν κέρδη.
εν κατακλείδι

Το ποσοστό επιτυχίας για τους day traders εκτιμάται ότι είναι περίπου 10%, επομένως αν το 90% από αυτούς χάνουν χρήματα, πώς θα μπορούσε να περιμένει κανείς να βγάζει τα προς το ζην με αυτό τον τρόπο; Η απάντηση βρίσκεται στην επαγγελματική κατάρτιση, στην επιμελή ανάλυση, στην εκλέπτυνση των δεξιοτήτων, στη μεγάλη πειθαρχία και στην ικανότητα να αναγνωρίζει κανείς τα λάθη του και να μειώνει τις ζημιές του. Πρέπει να είστε έτοιμοι να αντιδράσετε μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου, να πάρετε με απάθεια αποφάσεις που βασίζονται σε πληροφορίες που είναι μερικές φορές ελλιπείς, αντιφατικές και μεταβαλλόμενες ανά δευτερόλεπτο. Οι στατιστικές αποδεικνύουν ότι όλα αυτά είναι σαφώς πολύ πιο εύκολα στα λόγια παρά στην πράξη.

Οι ενδοσυνεδριακές χρηματιστηριακές συναλλαγές δεν είναι για τους λιγόψυχους. Μια στρατηγική νίκης μπορεί να περιλαμβάνει την εκτέλεση πολλών συναλλαγών μέσα σε μία ημέρα, αποφεύγοντας ταυτοχρόνως την παγίδα των υπερβολικά πολλών συναλλαγών που θα έχουν ως συνέπεια τεράστιες προμήθειες. Οι ενδοσυνεδριακές συναλλαγές μπορεί να γίνουν διασκεδαστικές, εκτός από κερδοφόρες, εάν μπορέσετε να μάθετε τις κακοτοπιές και να θέσετε ρεαλιστικούς στόχους.

πηγή  :  www.marketbet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Search Site

 
  • CONTRA.gr

    SPORT 24.gr

  • NEWS 24|7

    newsbeast.gr - Κεντρική Ροή

  • Hitstat

    Kill Spam!

  • Συνολικές προβολές σελίδας

    Επισκέπτες

    Αναγνώστες