Φιλική Ιστοσελίδα

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Σφήνα BBC για την πώληση του ΟΠΑΠ

Posted by Betman on 12:42

Διεθνές ενδιαφέρον έχει αποκτήσει η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ με μεγάλα διεθνή ΜΜΕ να προχωρούν σε εκτενή ρεπορτάζ για τη διαδικασία και τους πρωταγωνιστές της.

Αυτές τις μέρες το BBC ετοιμάζει στην Αθήνα μεγάλη έρευνα για το όλο θέμα, ζητώντας τη θέση και την άποψη όλων όσων επιδιώκουν να «κτυπήσουν» τον πλέον επικερδή Οργανισμό του ελληνικού κράτους.

Για τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ το θέμα δεν είναι μόνο η διαδικασία αποκρατικοποίησης, αλλά και οι Έλληνες «βαρόνοι», όπως ονομάζουν τους δυνατούς Έλληνες επιχειρηματίες.
Τα τελευταία δύο χρόνια τα ευρωπαϊκά δίκτυα έχουν αφιερώσει πολλά ρεπορτάζ επικριτικά για την ελληνική ολιγαρχία, κατηγορώντας τους ότι ζουν πλουσιοπάροχα, ότι κερδίζουν εκατομμύρια από τις δουλειές που έχουν με το κράτος, την ώρα μάλιστα που ο ελληνικός λαός δυστυχεί λόγω της χρεοκοπίας και της κρίσης.

Στο ίδιο πνεύμα περιμένουμε και τις επόμενες μέρες εκπομπές και δημοσιεύματα που θα είναι, όμως, εστιασμένα στην αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ. Με το θέμα είχε ασχοληθεί πρόσφατα η «Ε» με ένα ρεπορτάζ για τις σχέσεις του ΟΠΑΠ με τον Σωκράτη Κόκκαλη, η εταιρεία του οποίου διεκδικεί την εξαγορά του. Γράφαμε στις 8 Φεβρουαρίου μεταξύ άλλων:

«Μείζον πολιτικό θέμα για την τρικομματική κυβέρνηση και ιδιαίτερα για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά δημιουργείται από το γεγονός ότι, προ ημερών, γνωστοποιήθηκε στις Βρυξέλλες εμπιστευτική πληροφορία σύμφωνα με την οποία φαίνεται ότι η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ καθυστερεί εξαιτίας των εταιρειών του Σωκράτη Κόκκαλη, που δεν παραδίδουν εδώ και χρόνια στον Οργανισμό τους "πηγαίους κώδικες" με τους οποίους ελέγχονται όλες οι κληρώσεις των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ!...

Τούτο σημαίνει ότι μπαίνει, πλέον, σε ευθεία αμφισβήτηση και η "αξιοπιστία" των κληρώσεων που πραγματοποιεί ο ΟΠΑΠ, αφού οι "πηγαίοι κώδικες" είναι η μόνη ασφαλιστική δικλείδα, καθώς όποιος τους έχει στη διάθεσή του μπορεί να ελέγχει πλήρως και ανά πάσα στιγμή, την πορεία των κληρώσεων...

Οι μοναδικοί άκρως απόρρητοι "πηγαίοι κώδικες" αποτελούν αποκλειστικό περιουσιακό στοιχείο του ΟΠΑΠ, από την πρώτη στιγμή της συνεργασίας του με τον επιχειρηματια-προμηθευτή Σωκράτη Κόκκαλη, όμως, άγνωστο γιατί, αυτοί οι κωδικοί δεν παραλήφθηκαν (ούτε απαιτήθηκαν) ποτέ από τις διοικήσεις του!...

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, εγείρονται πάρα πολλά ερωτήματα, για την ολιγωρία των διοικήσεων του Οργανισμού, τη συστηματική αποσιώπηση ενός τέτοιου άκρως τεράστιου θέματος, αλλά και τους λόγους που επέβαλλαν κάτι τέτοιο. Παράλληλα, αναμένεται να ανακύψει τεράστιο θέμα όσον αφορά την προνομιακή μεταχείριση που απολάμβανε η εταιρεία του ίδιου επιχειρηματία όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και την πλήρη (έως ασυνήθιστη) επικράτηση της εταιρείας INTRALOT στις προμήθειες του ΟΠΑΠ, από τις οποίες, ασφαλώς, επωφελήθηκε οικονομικά και με προκλητικό τρόπο...».

Η διεθνοποίηση του θέματος στάζει δηλητήριο κατά της δεσπόζουσας θέσης της INTRALOT στον ΟΠΑΠ, η οποία δυσκολεύει την αποκρατικοποίησή του.

πηγή  :  www.praktores.eu

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Search Site

 
  • CONTRA.gr

    SPORT 24.gr

  • NEWS 24|7

    newsbeast.gr - Κεντρική Ροή

  • Hitstat

    Kill Spam!

  • Συνολικές προβολές σελίδας

    Επισκέπτες

    Αναγνώστες