Φιλική Ιστοσελίδα

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Ηλεκτρονικά πορτοφόλια : Το "αντίδοτο" στη γκανιότα

Posted by Betman on 16:03

Στο σημερινό άρθρο θα αναλύσουμε γιατί κάθε παίκτης που...σέβεται τον εαυτό θα πρέπει να ψάχνει την καλύτερη απόδοση πριν την τοποθέτηση κάθε στοιχήματος και με ποιό τρόπο μπορούμε να εκμεταλευτούμε τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια για να μεγιστοποιήσουμε τα κέρδη μας.

Τί είναι γκανιότα και πώς υπολογίζεται
Γκανιότα ή στη διεθνή ορολογία book percentage είναι το εξασφαλισμένο ποσοστό κέρδους του μπουκ σε ένα γεγονός ανεξαρτήτως αποτελέσματος και ορίζεται από τον ακόλουθο μαθηματικό τύπο:

Σε μία αγορά 1-Χ-2:  (1/Απόδοση άσσου + 1/Απόδοση Χ + 1/Απόδοση διπλού) x 100%
Παράδειγμα γκανιότας στη Mybet για την αγορά του τελικού αποτελέσματος στον αγώνα Μάντσεστερ Σίτι - Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ.
Σετ Αποδόσεων: 2.15 - 3.40 - 3.50
Γκανιότα: 1/2.15 + 1/3.40 + 1/3.50 = 0,465 + 0,294 + 0,285 = 1,044 x 100 = 1.044.
Άρα η γκανιότα είναι 4.4%.

Πάμε να δούμε την γκανιότα με αποδόσεις ΟΠΑΠ.
Σετ Αποδόσεων: 2.10 - 3.30 - 2.85
Γκανιότα:  12.9%. Προσθέστε και 10% φόρο ανα κερδισμένο δελτίο  σας...

Διαφορά γκανιότας ανάμεσα στους μπουκ
Σημαντική διαφορά γκανιότας υπάρχει και ανάμεσα στους ιντερνετικούς μπουκ. Πάμε να εξετάσουμε τη γκανιότα και στις άλλες εταιρείες με προσωρινή άδεια.
Goalbet: 5.1%
Paddy Power: 5%
Betrebels: 6.1%
Sportingbet, Vistabet: 7.3%
Προφάνως εάν ελέγξετε τη γκανιότα και σε άλλους (μη αδειοτημένους) μπουκ, θα βρείτε ακόμα μικρότερη (πχ σε κάποιες ασιατικές).

Η γκανιότα δεν επηρεάζει πάντα σε μεγάλο βαθμό τον παίκτη
Βέβαια ελάχιστοι παίκτες ενδιαφέρονται για τη γκανιότα ή μάλλον να το πω πιο απλά ψάχνουνε καλές αποδόσεις μόνο σε ένα σημείο, όχι και στα τρία. Όταν οι εταιρείες δημιοργούν ένα σετ αποδόσεων, υπάρχει και προσωπική άποψη των traders πέρα από τις στατιστικές. Για παράδειγμα εάν η εταιρεία (trader) θεωρεί ότι στο ντέρμπυ του Μάντσεστερ, ο άσσος θα πάρει πολύ ποντάρισμα και θέλει να κρατήσει τη γκανιότα σταθέρη, πχ στο 5%, τότε θα ρίξει την απόδοση και θα ανεβάσει το Χ ή το διπλό (ή και στα δύο).
Σκοπός του παίκτη είναι να βρει την εταιρεία με τη μεγαλύτερη απόδοση για να τοποθετήσει το ποντάρισμα του (απαραίτητη προϋπόθεση να είναι αξιόπιστη).

Στρατηγική arbitrage
Αποτελεί μία στρατηγική που χρησιμοποιείται κυρίως απο επαγγελματίες παίκτες (και από εταιρείες), οι οποίοι ποντάρουν σε όλα τα πιθανά αποτελέσματα ενός αγώνα σε διαφορετικές εταιρείες και εξασφαλιζουν κερδος ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Απαραίτητη προϋπόθεση η γκανιότα στο συνδυασμένο σετ αποδόσεων να είναι μικρότερη από 100%.
Θα ασχοληθούμε αναλυτικά σε επόμενο άρθρο με το arbitrage.

Η αξία των ηλετρονικών πορτοφολιών.
Όπως έχω αναφέρει πολλές φορές, τα ewallets είναι απαραίτητο όπλο για τον παίκτη του στοιχήματος. Χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο πληρωμής, κερδίζουμε χρόνο και χρήμα και εξηγώ:

  • Διατηρούμε τη μπάνκα μας στα ewallet
  • Ψάχνουμε τα σημεία που θέλουμε και στη συνέχεια ανοίγουμε ένα site που συγκρίνει αποδόσεις (betbrain.com, oddschecker.com κλπ)
  • Καταθέτουμε τα χρήματα που θέλουμε να ποντάρουμε στην εταιρεία με την καλύτερη απόδοση
  • Δεν υπάρχει χρέωση στις καταθέσεις και αναλήψεις μεταξύ ewallet και εταιρείας
  • Eάν κερδίσουμε κάνουμε ανάληψη και σε λίγες ώρες (ίσως και πιο σύντομα) έχουμε τα χρήματα ξανά στη μπάνκα μας
  • Επίσης με τις Mastercard των πορτοφολιών σε λίγα λεπτά έχουμε τα χρήματα στα χέρια μας
Επομένως μπορούμε να επωφελούμαστε και να έχουμε μεγάλη διαφορά στα κέρδη μας σε βάθος χρόνου (πχ άλλο να παίζεις στο 2.00 και άλλο στο 2.20-2.30), ενώ δεν περιμένουμε 3-4 μέρες μέχρι να λάβουμε τα χρήματα εάν η ανάληψη πραγματοποιηθεί μέσω κάρτας.

Τα τρία μεγάλα ηλεκτρονικά πορτοφόλια είναι τα: Paypal, Moneybookers (skrill), Neteller.
Η Paypal δεν είναι προσαρμοσμένη πλήρως στις ανάγκες του διαδικτυακού στοιχήματος και σε πολλές εταιρείες υπάρχουν χρεώσεις. Η Paypal χρησιμοποιείται κυρίως για αγορές μέσω ίντερνετ.
Προτιμότερα πορτοφόλια είναι τα Νeteller και Moneybookers. Αναλυτικές πληροφορίες για τη Neteller μπορείτε να δείτε σε παλαιότερο άρθρο μας.

***Tα μπόνους
Ο σωστός παίχτης ψάχνει τις αποδόσεις και όχι τα μπόνους. Τα μπόνους μας αφήνουν εγκλωβισμένους και συνήθως χάνουμε και το κεφάλαιο μας μέχρι να ολοκληρώσουμε τις προϋποθέσεις.


πηγή  :  www.foxbet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Search Site

 
  • CONTRA.gr

    SPORT 24.gr

  • NEWS 24|7

    newsbeast.gr - Κεντρική Ροή

  • Hitstat

    Kill Spam!

  • Συνολικές προβολές σελίδας

    Επισκέπτες

    Αναγνώστες