Φιλική Ιστοσελίδα

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Συχνές ερωτήσεις για το μέλλον του ιντερνετικού τζόγου στην Ελλάδα

Posted by Betman on 00:00

Κατακλυσμός μηνυμάτων, σχολίων και emails τις τελευταίες μέρες από παίκτες του online στοιχήματος που ανησυχούν για το μέλλον του ιντερνετικού τζόγου στην Ελλάδα. Μετά τη χθεσινή αποχώρηση της betfair από την Ελλάδα, η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου που συνήθιζε να στοιχηματίζει στο ανταλλακτήριο στοιχημάτων αλλά και σε άλλους online bookmakers εκφράζει τις ανησυχίες του για τα χρήματά του αλλά και τις πιθανές επιλογές που θα υπάρξουν από αρχές Δεκέμβρη, οπότε και θα ισχύσει η νομοθεσία του διαδικτυακού στοιχήματος.

Πριν αναφερθώ στα πιο συχνά ερωτήματα που καλούμαι να βρω απάντηση τις τελευταίες μέρες, θα ήθελα να επισημάνω τον αντίκτυπο που έχουν οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα. Συνέπειες που ίσως μας διαφεύγουν. Μπορεί ο καθένας από εμάς να ανησυχεί για το τι θα κάνει από δω και πέρα, πώς θα συνεχίζει να βγάζει τα «εκατομμύρια» από το στοίχημα και για τις δυσκολίες μιας πιθανής μετανάστευσης προκειμένου να μη χαθεί η κότα με τα χρυσά αυγά.

anysixia-agonia-stoiximaΌμως πρέπει να αναλογιστούμε πως αυτή τη στιγμή κάποιοι άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους. Το πιο απλό παράδειγμα που μπορώ να σκεφτώ είναι η υποστήριξη των Ελλήνων πελατών που διάθετε σχεδόν κάθε εταιρία στοιχήματος (Greek customer service)! Έχω ακούσει πως ήδη έχουν επέλθει απολύσεις στο εξωτερικό, για να μην αναφερθώ στις βαρύτατες συνέπειες που θα υπάρξουν στα Ελληνικά ΜΜΕ, όπως ακριβώς λέγαμε πριν ένα χρόνο σχετικά με τις διαφημίσεις του στοιχήματος! Στο κάτω κάτω της γραφής υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές για όσους κέρδιζαν από το στοίχημα (τόσοι πολλοί πια!;;!). Εφόσον είναι τόσο ικανοί παίκτες, φαντάζομαι έχουν τις ικανότητες να ελιχθούν στα νέα δεδομένα. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για εργατικό δυναμικό που απασχολείται επαγγελματικά (με σφραγίδες και υπογραφές, όχι με… αναλήψεις και κυνήγι αποδόσεων) στον κλάδο του online gambling γενικότερα και της προώθησης του, ή ακόμα και της δημοσιογραφίας.
Ελπίζοντας πως ευαισθητοποίησα τουλάχιστον λίγους από τους αναγνώστες, ας δούμε τις πιο συχνές ερωτήσεις που δέχθηκα τις τελευταίες ώρες.

Πόσο ασφαλή είναι τα χρήματά μου/ Να κάνω ανάληψη τώρα όλα τα χρήματα;

betfair-logariasmos-xrimataΗ απάντηση υπάρχει στο προηγούμενο κείμενό μου σχετικά την ασφάλεια των χρημάτων. Προσωπικά μετά την αποχώρηση της betfair, τράβηξα όλο το κεφάλαιό μου, παρόλο που για κάποιος ακούστηκε πως βιάστηκα. Ειλικρινά προτιμώ να κυνηγήσω την «τύχη» μου αλλού αυτή τη βδομάδα, παρά να προσπαθήσω να εκμεταλλευτώ τις τελευταίες μέρες… ελευθερίας μου στο διαδίκτυο! Από την άλλη ακόμα και κατόπιν την ανακοίνωσης της ίδιας της betfair, οι περισσότεροι ακούω πως θα συνεχίσουν να παίζουν μέχρι και τη Δευτέρα που λήγει το… τελεσίγραφο. Πιστεύω είναι στη νοοτροπία του Έλληνα να τα κάνει όλα τελευταία στιγμή! Ωστόσο να επιστήσω την προσοχή σε όσους επιχειρήσουν κάτι τέτοιο πως σύμφωνα με τις αποφάσεις που δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ, υποτίθεται από 5/12 οι τράπεζες δε θα πρέπει να δέχονται συναλλαγές από εταιρίες στοιχημάτων του διαδικτύου που δεν έχουν άδεια. Έτσι εάν πραγματοποιηθεί ανάληψη χρημάτων την τελευταία μέρα και λαμβάνοντας υπόψη την καθυστέρηση των εμβασμάτων, δεν αποκλείεται να ακυρωθεί η ανάληψη.

Ανάληψη σε ηλεκτρονικά πορτοφόλια (Paypal, Moneybookers κλπ)
 
Αν και η ανάληψη σε ηλεκτρονικά πορτοφόλια δεν είναι διαθέσιμη σε αρκετούς bookmakers, παραμένει μια επιλογή για κάποιους άλλους. Προς το παρόν θα έλεγα πως είναι μία από τις ασφαλέστερες επιλογές, αν και στο μέλλον αναμένεται ότι θα υπάρξουν προβλήματα, όπως ακριβώς συμβαίνει με τους Moneybookers στο Βέλγιο, οι οποίοι δε δέχονται καταθέσεις χρημάτων που προέρχονται από bookmakers. Το βρίσκω πιθανό πως μια τέτοια εξέλιξη να έχουμε και στην Ελλάδα στο μέλλον.

Ποιες εταιρίες θα λειτουργούν από 5 Δεκέμβρη;

Αυτή η ερώτηση είναι ίσως ο μεγαλύτερος γρίφος αυτή τη στιγμή. Ασφαλείς προσωπικές μου πληροφορίες αναφέρουν πως η Bet-at-Home και ο StoixiMan αποχωρούν από την Ελλάδα μέχρι την Παρασκευή, 30 Νοέμβρη. Κατά 90% θα προηγηθούν ανακοινώσεις εντός της εβδομάδας από άλλους μεγάλους bookmakers σχετικά με τις προθέσεις τους, όπως η Bwin και η William Hill. Σχετικά με τις προσωρινές άδειες που έχουν δοθεί από πέρσι, αν και φυσιολογικά 4 εταιρίες φαίνεται να κερδίζουν τη μάχη, πολλά δημοσιεύματα κάνουν λόγο πως οι εταιρίες αυτές έχουν απλά αποκτήσει Ελληνικό ΑΦΜ, που δε σημαίνει απαραίτητα πως θα μπορούν να λειτουργούν από το Δεκέμβρη νόμιμα. Από την άλλη τα ίδια δημοσιεύματα αναφέρουν πως νέες άδειες δε δίνονται από την ΕΕΕΠ (πηγή: Foxbet.gr). Έτσι στην πραγματικότητα ο ΟΠΑΠ μάλλον θα παίζει μόνος του στοίχημα από 5 Δεκεμβρίου! Όχι άσχημα με την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ να έχει ήδη δρομολογηθεί.

Μπορώ να παρακάμψω το Ελληνικό IP, τι γίνεται με τις λύσεις του VPN;
 
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν οι παίκτες του στοιχήματος είναι η απαγόρευση της πρόσβασης στους λογαριασμούς τους, όσο βρίσκονται εντός Ελλάδας. Η εξακρίβωση αυτού γίνεται μέσω του IP το οποίο αποκτά το router μας όταν συνδέετε στον πάροχο ίντερνετ. Έτσι ο διακομιστής (server) αναγνωρίζει πως μπαίνουμε από Ελλάδα και οι εταιρίες είναι υποχρεωμένες να μας απαγορεύσουν την σύνδεση (κάτι που ήδη θα κάνουν υποτίθεται και οι Internet Service Providers). Πολλοί προσανατολίζονται σε λύσεις που ακούν σε VPN, δηλαδή Virtual Private Networks.
bet angel vps edition betfair
Με απλά λόγια ένας υπολογιστής που βρίσκεται στην Αγγλία κι έχει συνδεθεί προφανώς με IP Αγγλίας στο διαδίκτυο, δημιουργεί εικονικά δίκτυα/servers στους οποίους συνδεόμαστε από Ελλάδα. Εκείνη τη στιγμή είναι σαν να βρισκόμαστε στην Αγγλία και να καθόμαστε με άλλα λόγια στον υπολογιστή που δουλεύει εκεί! Εφόσον πλέον «φαίνεται» ότι ενεργούμε από εκεί, η εταιρία θα μας επιτρέψει «θεωρητικά» την πρόσβαση λόγω του Αγγλικού IP. Προσέξτε όμως πόσα εισαγωγικά έχω βάλει στις προηγούμενες λέξεις και τη σημασία του ρήματος «φαίνεται». Η αλήθεια είναι ότι το VPN δεν είναι πυρηνική επιστήμη και η αναγνώριση πως χρησιμοποιούμε VPN είναι πανεύκολη από την εταιρία στοιχήματος. Στο παρελθόν έχει ακουστεί πως η ίδια η betfair δεν επέτρεπε τη χρήση VPN, ενώ είχαν κυκλοφορήσει ειδήσεις που ανέφεραν το κλείσιμο του λογαριασμού του πελάτη χωρίς προειδοποίηση. Η μοναδική προσωπική μου εμπειρία έχει να κάνει με το BetAngel VPS όταν το χρησιμοποίησα για μερικές μέρες πριν πολύ καιρό, κυρίως για να διαπιστώσω το πλεονέκτημα της ταχύτητας που προσέφερε. Επίσης οι αξιόπιστες υπηρεσίες VPN έχουν μηνιαία χρέωση, αν και το ποσό είναι μάλλον μικρό εάν σκοπεύετε να κερδίσετε αρκετά χρήματα από το online στοίχημα. Ωστόσο δεν παύει να αποτελεί έναν σχετικά επικίνδυνο τρόπο να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας.

πηγή  :  www.stoiximaonline.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Search Site

 
  • CONTRA.gr

    SPORT 24.gr

  • NEWS 24|7

    newsbeast.gr - Κεντρική Ροή

  • Hitstat

    Kill Spam!

  • Συνολικές προβολές σελίδας

    Επισκέπτες

    Αναγνώστες