Φιλική Ιστοσελίδα

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Ισπανία-Ιταλία: Τα στατιστικά λένε...

Posted by Betman on 18:51




Τα στατιστικά στο στοίχημα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, ειδικά για τους λάτρεις των αριθμών που παίζουν διαβάζοντας, κυρίως, αυτά τα στοιχεία. Σύμφωνα με την Opta, η Ιταλία έχει την παράδοση με το μέρος της σε επίσημα ματς, όμως η Ισπανία δεν έχει δεχθεί γκολ σε νοκ-άουτ φάση εδώ και 900 λεπτά ή αλλιώς εδώ και 4 χρόνια!

* Αυτή θα είναι η 4η φορά που σε έναν τελικό Euro θα συναντηθούν δύο ομάδες που είχαν αγωνιστεί μεταξύ τους και στη φάση των ομίλων. Το ίδιο συνέβη το 1988 (Ολλανδία-Σοβιετική Ένωση), το 1996 (Γερμανία-Τσεχία) και το 2004 (Ελλάδα-Πορτογαλία).

* Ιταλία και Ισπανία θα αναμετρηθούν για 31η φορά στην ιστορία τους. Οι Ιταλοί έχουν το πάνω χέρι με 10 νίκες, έναντι 8 των Ισπανών, ενώ άλλα 12 ματς έληξαν ισόπαλα.

* Η Ιταλία είναι αήττητη με αντίπαλο την Ισπανία σε μεγάλες διοργανώσεις (δεν περιλαμβάνονται τα πέναλτι), με 3 νίκες και 4 ισοπαλίες. Ωστόσο οι «Φούριας Ρόχας» κατάφεραν να προκριθούν στο τελευταίο ματς που έδωσαν οι δύο ομάδες σε νοκ-άουτ φάση. Αυτό ήταν στα προημιτελικά του Euro 2008 (0-0 μετά από 120 λεπτά και 4-2 στα πέναλτι).

* Ο Τσέζαρε Πραντέλι έχει αντιμετωπίσει την Ισπανία δύο φορές ως προπονητής της Ιταλίας και δεν έχει χάσει. Η Ιταλία επικράτησε με 2-1 σε ένα φιλικό τον Αύγουστο του 2011, ενώ νωρίτερα το ματς στον όμιλο έληξε ισόπαλο 1-1.

* Η Ισπανία δεν έχει δεχθεί ούτε ένα γκολ στα τελευταία 900 λεπτά σε αγώνες νοκ-άουτ σε μεγάλες διοργανώσεις, ένα σερί που ξεκίνησε στα προημιτελικά του Euro 2008.

* Η Ισπανία έγινε η 2η Ευρωπαϊκή ομάδα που έφτασε στον τελικό τριών συνεχόμενων μεγάλων διοργανώσεων, μετά τη Δυτική Γερμανία (Euro 1972, Παγκόσμιο Κύπελλο 1974, Euro 1976).

* Η Ισπανία μπορεί να γίνει η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που θα υπερασπιστεί τον τίτλο της στο Euro. Επίσης θα γίνει η πρώτη Ευρωπαϊκή ομάδα που θα καταφέρει να κερδίσει τρία διαδοχικά μεγάλα τουρνουά.

* Η Ισπανία έχει κερδίσει το 75% των τελικών που έχει δώσει σε μεγάλες διοργανώσεις (3 από τους 4), το καλύτερο ποσοστό για Ευρωπαϊκή χώρα που έχει παίξει περισσότερο από έναν τελικό (μαζί με τη Γαλλία).

* Η Ιταλία φτάνει σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης για 9η φορά (3 σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, 6 σε Παγκόσμια Κύπελλα). Έχει κερδίσει το 63%.

* Η Ιταλία είναι η μοναδική ομάδα που δεν βρέθηκε πίσω στο σκορ σε κανένα σημείο του φετινού Euro.

* Η Ισπανία έχει την καλύτερη άμυνα στο Euro 2012, με μόλις ένα γκολ παθητικό. Μάλιστα στα δύο τελευταία παιχνίδια της (στον προημιτελικό με τη Γαλλία και στον ημιτελικό με την Πορτογαλία), δέχθηκε μόνο ένα σουτ στο τέρμα.

* Η Ισπανία έχει δεχθεί μόλις 12 σουτ στο τέρμα στο Euro 2012 και τα μισά από αυτά ήταν στο ματς με την Ιταλία στον όμιλο (6).

* Η Ισπανία κυριαρχούσε συνεχώς στην κατοχή της μπάλας στα 7 παιχνίδια της στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2010 και στα 5 παιχνίδια της στο Euro 2012. Η τελευταία ομάδα που είχε την κατοχή με το μέρος της ήταν η Γερμανία στον τελικό του Euro 2008.

* Ιταλία και Ισπανία πραγματοποίησαν τα περισσότερα σουτ στο φετινό Euro. 99 και 86 αντίστοιχα.

* Η Ιταλία είχε τις περισσότερες κίτρινες κάρτες στο Euro 2012. 15 συνολικά και πέντε περισσότερες από την Ισπανία (10).

* Η Ιταλία είναι αήττητη στα 15 επίσημα ματς που έχει δώσει με τον Τσέζαρε Πραντέλι στον πάγκο, μετρώντας 10 νίκες και 5 ισοπαλίες.

* Πέντε Ισπανοί παίκτες (Τσάβι, Τσάμπι Αλόνσο, Σέρχιο Μπουσκέτς, Αντρές Ινιέστα και Σέρχιο Ράμος) έχουν ολοκληρώσει περισσότερες πάσες από τον πιο ικανό Ιταλό παίκτη σε αυτόν τον τομέα, Αντρέα Πίρλο (320 πάσες).

* Ο Μάριο Μπαλοτέλι σημείωσε 2 γκολ εναντίον της Γερμανίας στον ημιτελικό, όσα είχε πετύχει στις 12 προηγούμενες συμμετοχές του με την Ιταλία. Πάντως έχει σκοράρει τα τρία τελευταία γκολ της χώρας του σε αυτό το Euro.

* Ο Μπαλοτέλι είχε τα περισσότερα σουτ στο τέρμα σε αυτό το Euro, 10 συνολικά.

* Ο Μπαλοτέλι έγινε ο πρώτος Ιταλός ποδοσφαιριστής που σημείωσε 3 γκολ σε ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

* Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν έχει 24 συμμετοχές σε μεγάλες διοργανώσεις, ισοφαρίζοντας το σχετικό ρεκόρ της Ιταλίας που το κατέχει ο Ντίνο Τζοφ. Ακόμα απέχει 4 από το ρεκόρ για τους τερματοφύλακες, που το έχει ο Κασίγιας με 28.

* Ο Αντρές Ινιέστα είναι ο παίκτης που είχε τα περισσότερα σουτ στο τέρμα χωρίς να σκοράρει σε ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, από το 1980. 11 σουτ, 0 γκολ.

* Οι Σεσκ Φάμπρεγας και Σαντιάγκο Καθόρλα είναι οι παίκτες που έχουν χρησιμοποιηθεί περισσότερο ως αλλαγές στην ιστορία των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων (μαζί με τον Ολλανδό, Άρον Βίντερ), μπαίνοντας σε 7 συνολικά ματς από τον πάγκο.



πηγή  :  24betgr.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Search Site

 
  • CONTRA.gr

    SPORT 24.gr

  • NEWS 24|7

    newsbeast.gr - Κεντρική Ροή

  • Hitstat

    Kill Spam!

  • Συνολικές προβολές σελίδας

    Επισκέπτες

    Αναγνώστες