Φιλική Ιστοσελίδα

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Τίποτα δεν είναι τυχαίο

Posted by Betman on 23:00

Είναι γνωστό σε όλους ότι οι συμμορίες χωρίζουν τις δραστηριότητες και τα μεταξύ τους επεισόδια προκύπτουν όταν η μια συμμορία επιτίθεται στην άλλη μπαίνοντας  στα χωράφια της όπως συνέβαινε και συμβαίνει με τις κτηματικές και περιουσιακές διαφορών μεταξύ ..φυσικών προσώπων. Το τοπίο στα στημένα στοιχήματα χωροταξικά δεν διαφέρει από τη σύγκρουση μεταξύ των συμμοριών. Πρόσφατα η ένωση ευρωπαϊκών λοταριών ομολόγησε κυνικά ότι τα κράτη μέλη προσφέρουν στοιχηματικά κουπόνια στους λαούς της Ευρώπης γεμάτα στημένους αγώνες ζητώντας δραστηριοποίηση ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο.

Στην ουσία οι κρατικοί μπουκμέικερ της Ευρώπης δεν ζητάνε τίποτα άλλο από το προφανές , δηλαδή να έχουν τον πρώτο λόγο τα κράτη στο ποιοί αγώνες θα στήνονται και στο πως θα στήνονται, δηλαδή σιωπηλά η φωναχτά. Τα κράτη μέλη στην ανακοίνωση φαίνεται να ενοχλούνται από τα ανταλλακτήρια και τα ασιατικά στοιχήματα και ζητάνε να πάρουν τον έλεγχο. Το ζητάνε επειδή θέλουν να κάνουν εξυγίανση στο χώρο η γιατί θέλουν να μη φαίνονται οι κομπίνες; Μα αν θέλουν να κάνουν εξυγίανση η λύση είναι πολύ εύκολη. Κανένα κράτος και κανένας μπουκμέικερ επίγειος η ιντερνετικός δεν μπορεί να δέχεται ανώνυμα στοιχήματα. Αυτός που θα πληρώνεται ένα στοίχημα θα είναι διαπιστωμένα αυτός που το έχει τοποθετήσει. Από τη στιγμή που οι ευρωπαίκές λοταρίες μιλάνε για τα στησίματα ήδη θα έπρεπε να έχουν εξασφαλίσει την επώνυμη συμμετοχή. Δεν το κάνουν, άρα τα κράτη θέλουν να πάρουν τον έλεγχο στα στησίματα για να τροφοδοτούν παρακρατικούς τους μηχανισμούς και την προπαγάνδα.
Οι ασχολούμενοι με το αντικείμενο γνωρίζουν ότι ανάλογα με το επίπεδα της διοργάνωσης είναι και το επίπεδο αυτών που νοθεύουν τα αποτελέσματα. Σε ένα ερασιτεχνικό ματς , μπορεί να στηθεί το απότελεσμα από τον κουρέα, τον μανάβη η τον χασάπη της γειτονιάς που θα είναι παράγοντας της ομάδες. Σε αναμετρήσεις της Β΄κατηγορίας η σε αναξιόπιστα πρωταθλήματα τη δουλειά θα την κάνουν οι εγκληματικές συμμορίες αλλού οργανωμενα και αλλού ανοργάνωτα. Στα μεγάλα πρωταθλήματα τον πρώτο ρόλο έχουν οι παρακρατικοί μηχανισμοί που συνεργάζονται με εγκληματίες συμμορίες. Στα πρώτα ματς των ευρωπαϊκών διοργανώσεων , Ιούλιου , Αύγουστο ακόμα και Σεπτέμβριο η διεθνής εγκληματικότητα έχει τον πρώτο λόγο όμως στη συνέχεια παραχωρεί στην σκυτάλη στο κύκλωμα της ΟΥΕΦΑ που διατηρεί τον έλεγχο των στημένων αγώνων μέχρι τους τελικούς. Στα φιλικά των εθνικών ομάδων και στις φάσεις των προκριματικών στους ομίλους ο πρώτος λόγος ανήκει στις ομοσπονδίες αυτές στήνουν μεταξύ τους αλλά από κάποιο σημείο και μετά πρέπει να ενημερώνουν τα επιτελεία της ΟΥΕΦΑ πάντα με ανεπίσημο τρόπο.

Στην τελική φάση του EURO αφεντικό στα στησίματα είναι η ΟΥΕΦΑ όπως δηλαδή ισχύει και στο Τσάμπιονς Λιγκ η και το Γιουρόπα Λιγκ. Στα προκριματικά του Μουντιάλ τον έλεγχο τον έχουν οι ομοσπονδίες με την ΦΙΦΑ να ορίζει δράση μέσα σε πλαίσια ενώ στις τελικές φάσεις η ΦΙΦΑ δεν αφήνει σε κανέναν άλλον τον έλεγχο, αυτή θα αποφασίσει ποιοί και πως θα κερδίσουν και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να χειραγωγηθούν τα αποτελέσματα. Αλλωστε οι ποδοσφαιριστές είναι παιδάκια ηλικίας 17 ως 30 ετών και αποτελούν εύκολη λεία λόγω απειρίας και δικών τους ενοχών και μπορεί να στήνουν αγώνες μέχρι και από το φόβο τους σε περιπτώσεις που έχουν αντιληφθεί άνωθεν διαταγές και επιθυμίες.
Δεν θα στήσουν οι ίδιοι άνθρωποι έναν αγώνα Β΄ κατηγορίας, στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Σουηδία η τη Νορβηγία η τις μικρές Αγγλίες. Σε αυτά τα επίπεδα στήνει ο τοπικός υπόκοσμος και όσο ανεβαίνουμε επίπεδα τόσο επεμβαίνουν τα κράτη μέσω των παρακρατών και των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών ενώ στα μεγάλα γεγονότα όπως τελικές φάσης EURO,Μουντιάλ , και Τσάμπιονς Λιγκ σπάνια μπορεί να στηθεί αγώνας χωρίς την αποδοχή και τη συνεργασία της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ. Η χώρα που είναι το κέντρο αποφάσεων των στημένων αγώνων είναι η Αγγλία καθώς διαθέτει τους πιο ισχυρούς θεσμικούς μηχανισμούς προστασίας αυτών των κυκλωμάτων και του υποκόσμου κάτι για παράδειγμα που δεν ισχύει για την Ιταλία. Στην Αγγλία μπορεί να στηθούν και οι 100 αγώνες του αγγλικού προγράμματος του Σαββάτου από την κυβέρνηση χωρίς να ακουστεί κιχ από τα αγγλικά μέσα ενημέρωσης και τους μηχανισμούς ελέγχου κάτι που δεν μπορεί να συμβεί σε καμιά άλλη χώρα. Αυτό ισχύει επειδή οι στημένοι αγώνες για την αγγλική οικονομία έχουν την ίδια αξία που έχει το πετρέλαιο για την οικονομία του Ιράκ η του Ιράν με την διαφορά ότι αυτό δεν είναι ορατό.

Στο σημείο αυτό παίζει μεγάλο ρόλο και η πατριώτικη υπόσταση που αποκτούν τα κυκλώματα των στημένων αγώνων. Στα κράτη της Μεσογείου τα κυκλώματα που στήνουν αγώνες εκτιμώνται σαν προδότικα  δηλαδή ο υπόκοσμος αφαιρεί πόρους από τη χώρα με συνεργάτες μέσα στην παγκοσμιοποίηση  και τους βγάζει στο εξωτερικό αποδυναμώνοντας την ίδια του την πατρίδα.  Στα βόρεια κράτη και κυρίως την Αγγλία οι στημένοι αγώνες έχουν πατριωτικό χαρακτήρα και για αυτό προστατεύονται από τους ίδιους τους θεσμούς και τους κρατικούς μηχανισμούς. Το στήσιμο και η νόθευση των αγώνων ανεξάρτητα σκοπού είναι μια νοσηρή πράξη όμως περιγράφουμε το τοπίο για να αναδείξουμε τις διαφορές ανάμεσα στα κράτη. 

Σαφώς στο θέμα αυτό μπαίνει στη συζήτηση η αυτοεκτίμηση ανάμεσα στις χώρες  που διαμορφώνεται μέσα από συγκριτικές και άλλες διαδικασίες. Ενας κάτοικος χώρας της Αφρικής με άριστα το 10 έχει βαθμό εθνικής αυτοεκτίμησης το 1 , ένας μεσογειακός λαός έχει το 3 η 4 και ένας βόρειος λαός φτάνει και ξεπερνάει το 8 η και το 9 με τις μετρήσεις να αφορούν τους μέσους όρους. Η χαμηλή αυτοεκτίμηση όμως δεν είναι πάντα αντικειμενική. Σε ένα βαθμό αποτελεί και ένα άλλοθι για τις εθνοπροδότικες συμπεριφορές από τους "έχοντες"  πολίτες μιας χώρας που απαξιώνουν με επαγγελματισμό την πατρίδα τους για να προστατέψουν τα κεκτημένα τους και να υπηρετήσουν τις άπληστες επιθυμίες τους.

Σε μια κοινωνία που οι¨έχοντες" απαξιώνουν υποτιμούν , και χτυπάνε την ίδια τους την πατρίδα  είναι αδύνατον να μη παρασυρθούν και οι μη έχοντες μέσα από τη διαδικασία ενός αρνητικού συγκριτικού ντόμινο. Τα παραπάνω δεν συνδέονται άμεσα με τα στημένα ματς αλλά τα όσα συμβαίνουν στον παγκόσμιο τζόγο ανοίγουν θέμα διεξοδικού  σχολιασμού της φράσης:  Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ούτε  τα στημένα ματς ,ούτε οι καταρρεύσεις οικονομιών.  


πηγή  :  valuebet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Search Site

 
  • CONTRA.gr

    SPORT 24.gr

  • NEWS 24|7

    newsbeast.gr - Κεντρική Ροή

  • Hitstat

    Kill Spam!

  • Συνολικές προβολές σελίδας

    Επισκέπτες

    Αναγνώστες