Φιλική Ιστοσελίδα

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Υψηλές προσδοκίες από το EURO έχει ο ΟΠΑΠ

Posted by Betman on 15:12

Δέκα, περίπου, μέρες απέμειναν για την έναρξη του EURO και στον ΟΠΑΠ η αντίστροφη μέτρηση για την εμφάνιση του Live Betting στα πρακτορεία του Οργανισμού, έχει ξεκινήσει.

Οι συσκέψεις είναι καθημερινές και όλα αναμένεται να είναι έτοιμα την Παρασκευή, 8 του μήνα, όταν η εθνική μας θα ανοίξει την αυλαία της διοργάνωσης, κόντρα στους συνδιοργανωτές Πολωνούς.
Από το EURO ο ΟΠΑΠ είναι αλήθεια ότι έχει σημαντικές προσδοκίες, καθώς εκτιμάται πως είναι σε θέση να ανακόψει τη μείωση του κύκλου εργασιών της εταιρείας και να συμβάλλει αποκλειστικά στη βελτίωση της κερδοφορίας, κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους.


Είναι, εξάλλου, γνωστό ότι παραδοσιακά, οι μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις στο ποδόσφαιρο τονώνουν σημαντικά τα έσοδα του ΟΠΑΠ, πολύ δε περισσότερο όταν σε αυτές συμμετέχουν και ελληνικές ομάδες, και κυρίως η Εθνική, οπότε τα στοιχήματα ανεβαίνουν κατακόρυφα.
 

Η διοίκηση του ομίλου εκτιμά ότι το φετινό Euro θα έχει θετική επίπτωση στον κύκλο εργασιών (το 2011 υποχώρησε κατά 15,2%, στα 4,358 δισ. ευρώ) και κυρίως στα έσοδα από το «Πάμε Στοίχημα», που πέρυσι υποχώρησαν κατά 23,9%, στα 1,65 δισ.ευρώ, κυρίως επειδή το 2010 είχαν ανέβει αισθητά, λόγω της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.
 

Πάντως, το ύψος των στοιχημάτων υπολογίζεται πως θα είναι μειωμένο καθώς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την οικονομική κατάσταση των παικτών, που χειροτερεύει διαρκώς. Σημαντικό ρόλο θα παίξει και η πορεία της Εθνικής Ομάδας στη διοργάνωση.

Το παρελθόν έχει δείξει ότι τα έσοδα του Οργανισμού από μεγάλες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις κινούνται μεταξύ 150-300 εκατ. ευρώ. Με την είσοδο και του Live Betting υπολογίζεται πως θα τονωθεί το ενδιαφέρον και θα αυξηθεί ο τζίρος.
 

Στο προηγούμενο Euro, τον Ιούνιο του 2008, οι πωλήσεις του «Πάμε Στοίχημα» είχαν σχεδόν διπλασιαστεί (+94,49%) σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2007 και απέφεραν στα ταμεία του Οργανισμού 233 εκατ. ευρώ.

Στους συγκεκριμένους αγώνες, ο ΟΠΑΠ επωφελήθηκε και σε επίπεδο κερδοφορίας, καθώς το pay out για τους νικητές ήταν μόλις 66% (συνήθως κινείται γύρω στο 70-72%), κάτι που σημαίνει ότι στα ταμεία του παρέμειναν περίπου 79 εκατ. ευρώ.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, που έγινε από τις 11 Ιουνίου μέχρι τις 111ουλίου 2010, ο τζίρος του στοιχήματος απέφερε στα ταμεία του ΟΠΑΠ 292 εκατ. ευρώ.
Η διοίκηση του ΟΠΑΠ προέβλεπε αρχικά ότι τα έσοδα θα ξεπερνούσαν τα 400 εκατ. ευρώ, όσα περίπου ήταν τα έσοδα στο Μουντιάλ του 2006 (426 εκατ. ευρώ), όμως η διαφορά ήταν σημαντική.

Να σημειωθεί ότι η υψηλή προβλεψιμότητα των παικτών έστειλε στα ύψη και το ποσοστό κερδών προς τους νικητές (pay out 76,71 %), ψαλιδίζοντας στα 68 εκατ. ευρώ το κέρδος για τον Οργανισμό.

πηγή  :  praktores.eu

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Search Site

 
  • CONTRA.gr

    SPORT 24.gr

  • NEWS 24|7

    newsbeast.gr - Κεντρική Ροή

  • Hitstat

    Kill Spam!

  • Συνολικές προβολές σελίδας

    Επισκέπτες

    Αναγνώστες