Φιλική Ιστοσελίδα

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Γιατί οι επενδύσεις είναι σαν το Πόκερ!

Posted by Betman on 09:30


Ο Ρομπρ Ράσελ, CEO της επενδυτικής εταιρείας Russell $Co., που βοηθά εύπορους ανθρώπους να διατηρήσουν και να επεκτείνουν τις περιουσίες τους, αναφέρει σε πρόσφατο άρθρο του στο usnews.com ότι οι επενδύσεις μοιάζουν πολύ με το πόκερ.

Η αφορμή για τη σύγκριση είναι η συνάντηση, που είχε με τον Μάικλ Ρις, έναν σύμβουλο, που όπως λέει ο Ράσελ κατέχει σε πολύ μεγάλο βαθμό την τέχνη του πόκερ.

"Ναι το πόκερ. Αυτό με έκανε να σκέφτομαι: "Μήπως οι επενδυτές θα τα πήγαιναν καλύτερα αν σκέφτονταν σαν παίκτες πόκερ;" Και η απάντησή μου είναι, καταφατική.

Μπορείς να τα πας καλύτερα επειδή οι παγκόσμιας κλάσης παίκτες πόκερ σκέφτονται διαφορετικά για τα χρήματα. Δε λέω ότι θα πρέπει να τζογάρετε με της συνταξιοδότησή σας. Το αντίθετο, υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία, που όταν τα προσθέσετε σωστά στην επενδυτική στρατηγική σας, μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση κερδών και μείωση απωλειών. Πριν πάτε all-in, μάθετε μερικά από τα κοινά χαρακτηριστικά, που έχουν οι κορυφαίοι παίκτες πόκερ:

Γνωρίστε τις πιθανότητες: Οι καλύτεροι παίκτες πόκερ ποντάρουν μόνο όταν πιστεύουν ότι τα φύλλα τους έχουν στατιστικά περισσότερες πιθανότητες νίκης κόντρα στων υπολοίπων. Είναι διαφορετική η αγορά; Επενδύετε τυφλά, μαζί με τον... όχλο ή ψάχνετε τις καλύτερες πιθανότητες;

Μάθετε πότε να πηγαίνετε πάσο. Τα καζίνο και η Wall Street έχουν ένα κοινό: Δεν μπορούν να ελέγξουν πότε θα εξαργυρώσετε και θα σηκωθείτε από το τραπέζι. Το σημαντικότερο, που έχετε να κάνετε ως trader είναι να μειώσετε τις απώλειες. Με άλλα λόγια, όταν κάνετε ένα trade, να έχετε στρατηγική εξόδου. Οι καλύτεροι παίκτες πόκερ χάνουν περισσότερες παρτίδες από όσες κερδίζουν, αλλά ελαχιστοποιούν τις απώλειες πηγαίνοντας πάσο νωρίς και τα πολλά λεφτά γίνονται, κερδίζοντας παρτίδες όταν οι πιθανότητες είναι υπέρ τους.

Μην ποντάρετε "φοβισμένα" χρήματα: Να επενδύετε μόνο με χρήματα, που έχετε την ευχέρεια να χάσετε. Χρήματα, που αν τα χάσετε, δεν θα αλλάξει η ζωή σας.

Ελέγξτε τα συναισθήματά σας: Στις επενδύσεις, όπως στο καλό πόκερ δεν θα πρέπει να υπάρχει συναίσθημα. Το δυσκολότερο για αρχάριους και έμπειρους χρηματιστές είναι να μην αφήνουν τα συναισθήματά τους να τους επηρεάζουν, οδηγώντας τους μακριά από τη στρατηγική.

Πειθαρχία στη στρατηγική: Πρέπει να έχετε μια στρατηγική διαχείρισης χρημάτων, που περιορίζει τις απώλειες και επιτρέπει τα κέρδη. Αλλά πρέπει να πειθαρχείτε σε αυτή.

Ο μόνος τρόπος για να ελέγξετε το οικονομικό σας μέλλον είναι να υιοθετήσετε τις καλύτερες συνήθειες των καλύτερων παικτών πόκερ στον πλανήτη. Αν μπορέσετε να τις εφαρμόσετε, τότε θα έχετε edge απέναντι στην πλειοψηφία επενδυτών και οικονομικών συμβούλων."


πηγή  :  24betgr.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Search Site

 
  • CONTRA.gr

    SPORT 24.gr

  • NEWS 24|7

    newsbeast.gr - Κεντρική Ροή

  • Hitstat

    Kill Spam!

  • Συνολικές προβολές σελίδας

    Επισκέπτες

    Αναγνώστες