Φιλική Ιστοσελίδα

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Η ομίχλη περιορίζει την ορατότητα στην αγορά παιγνίων

Posted by Betman on 13:07



To ομιχλώδες τοπίο που επικρατεί στην ελληνική οικονομία αλλά και στα θέματα που ρυθμίζουν την αγορά τυχερών παιχνιδιών προκαλούν επιφυλάξεις στις εκτιμήσεις των αναλυτών. Σε πρόσφατη έκθεσή της, η Marfin Analysis με τίτλο «Υποβάθμιση σε hold λόγω της περιορισμένης ορατότητας», η χρηματιστηριακή αναφέρει: «Με βάση τις νέες εκτιμήσεις και υποθέσεις και τα κέρδη και τις ζημιές, το μοντέλο DCF επιστρέφει τιμή-στόχο τα 8,60 ευρώ ανά μετοχή για τον ΟΠΑΠ, η οποία υποδηλώνει σημαντικό περιθώριο ανόδου σε σχέση με τα υφιστάμενα επίπεδα της μετοχής.

Ωστόσο, επιλέγουμε να κρατήσουμε ουδέτερη στάση για τη μετοχή υποβαθμίζοντας τη σύσταση από accumulate σε hold, λαμβάνοντας υπόψιν τις αυξημένες ανησυχίες για το μακροοικονομικό outlook της Ελλάδας μεσοπρόθεσμα, τους ρυθμιστικούς κινδύνους αλλά και την επίδραση της επικείμενης αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ στην εκτέλεση του επιχειρηματικού πλάνου».

Η χρηματιστηριακή μειώνει τις εκτιμήσεις της για τα EBITDA και τα επαναλαμβανόμενα καθαρό κέρδη του 2012 και 2013, ώστε να αντανακλούν την καθυστέρηση της εισαγωγής των VLTs, την αυξανόμενη πίεση στις επιδόσεις των υφιστάμενων παιχνιδιών που απορρέει από την οικονομική επιβράδυνση και την αναμενόμενη αρνητική επίδραση των VLTs στο ΚΙΝΟ.


Όπως διαφαίνεται στην έκθεση, το ομιχλώδες τοπίο βοηθάει... αρπακτικές συμπεριφορές στην αντάρα που δημιουργεί, όμως δεν επιτρέπει ασφαλείς εκτιμήσεις για την επόμενη μέρα. Η συσκότιση αυτή είναι χειρότερη και από μια δυσάρεστη ή διαφορετική κατάσταση που θα φαινόταν με ξεκάθαρο τρόπο στο μέλλον.


Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πάντα και εξαρχής το σκοτάδι ευνοεί αρνητικά και απαισιόδοξα σενάρια, παράγει δράκους, εχθρούς, κινδύνους και δημιουργεί παραμύθια, τα επεισόδια των οποίων διαδραματίζονται όταν χαμηλώνουν τα φώτα, που μειώνουν ταυτόχρονα την όραση και τη θετική σκέψη. Είναι λοιπόν ουτοπική επιθυμία η αισιόδοξη και δημιουργική σκέψη σε καθεστώς σκοταδισμού και σύγχυσης, ενώ παράλληλα υπάρχει ο κίνδυνος ή η άγνοια να δημιουργήσει υπερβολικές -μέχρι και σε βαθμό παραισθήσεων- προσδοκίες.


Αυτό το σκοτάδι και τη σύγχυση πρέπει να καταπολεμήσει η Πολιτεία για να δημιουργήσει μια αγορά τυχερών παιχνιδιών και μια οικονομία ευρύτερα, όμως οι κινήσεις που γίνονται περιπλέκουν περισσότερο την κατάσταση. Μπορεί ο σκοπός να αγιάζει τα μέσα, σύμφωνα με κάποια επιχειρήματα όμως πρέπει πρώτα να εξηγηθεί και το περιεχόμενο του σκοπού ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο ευνοεί την κοινωνία και τα δημόσια έσοδα.


Η συμπεριφορά της Πολιτείας μέχρι σήμερα στο θέμα της αγοράς τυχερών παιχνιδιών δεν κατάφερε να δώσει σαφείς εξηγήσεις για το περιεχόμενο του σκοπού και στο κατά πόσο υπηρετείται το δημόσιο συμφέρον που ποτέ δεν μπορεί να αποτελεί αντίπαλο της κοινωνίας και των πολιτών αφού έτσι θα αποτελεί συμβολικό εθνικό συμφέρον και όχι ουσιαστικό.

Εφόσον η Πολιτεία συνεχίσει να δίνει αγώνα για υπηρετεί συμβολικές καταστάσεις, τόσο θα αποκόπτεται από την πραγματικότητα και τόσο περισσότερο θα σκοτεινιάζει το τοπίο της επόμενης μέρας, με τα γνωστά αρνητικά αποτελέσματα.


πηγή  :  praktores.eu

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Search Site

 
  • CONTRA.gr

    SPORT 24.gr

  • NEWS 24|7

    newsbeast.gr - Κεντρική Ροή

  • Hitstat

    Kill Spam!

  • Συνολικές προβολές σελίδας

    Επισκέπτες

    Αναγνώστες