Φιλική Ιστοσελίδα

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Ενα χρόνο με αναστολή στον ΠΑΟ !

Posted by Betman on 18:59

Με ποινή αποκλεισμού ενός έτους από ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά με αναστολή έως τις 31 Μαρτίου και πρόστιμο ύψους 75.000 ευρώ τιμώρησε η UEFA τον Παναθηναϊκό, όπως αποκάλυψε πρώτος ο Sentra 103,3 και ο Ανδρέας Δημάτος!
Αυτή ήταν άλλωστε και η ποινή που αναμενόταν να επιβληθεί στους «πράσινους», μετά από την εισήγηση του πειθαρχικού επιθεωρητή και θεωρούνταν η πιο αυστηρή που θα μπορούσε να επιβληθεί στο «τριφύλλι» τη δεδομένη στιγμή.


Στην ουσία η UEFA ακολούθησε την ίδια τακτική για όλες τις ομάδες (δεν ήταν μόνο ΑΕΚ και ΠΑΟ, αλλά και άλλες... βαλκανικές με τα ίδια προβλήματα) δίνοντας παράταση μέχρι τις 31 Μαρτίου για να ρυθμίσουν της ληξιπρόθεσμες οφειλές τους έως τις 31 Δεκεμβρίου 2011 προκειμένου να ξεπεράσουν το σκόπελο της περσινής αδειοδότησης και να μπουν σε τροχιά αδειοδότησης για την επόμενη σεζον, που είναι και το σημαντικότερο.
Από 'δώ και πέρα στον Παναθηναϊκό θα πρέπει να ξεκινήσει το… τρέξιμο, αφού πλέον δεν υπάρχει νέο ραντεβού με την UEFA και με την πειθαρχική της επιτροπή, αλλά έως τις 31 Μαρτίου (καταληκτική ημερομηνία) θα πρέπει να έχουν σταλεί μέσω της ΕΠΟ, οι απαραίτητες αποδείξεις, που θα δείχνουν ότι οι «πράσινοι» έχουν πράξει όσα είχαν εγγυηθεί, δηλαδή ότι έχουν εξοφληθεί τα 2,4 εκ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων του κατηγορητηρίου (βεβαιωμένα έως τις 30 Σεπτεμβρίου), αλλά και ό,τι άλλο έχει δημιουργηθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου. Είναι ένα ποσό που από πληροφορίες ανέρχεται στα 5,5 εκ. ευρώ.
Τα στοιχεία θα μελετηθούν από το control panel του financial fair play και αν κριθούν ικανοποιητικά, ο Παναθηναϊκός ξεκινάει τη διαδικασία της αδειοδότησής του για την επόμενη σεζόν. Σε αντίθετη περίπτωση ισχύει αυτόματα ο ένας χρόνος αποκλεισμού από την Ευρώπη και... αφαιρείται η αναστολή.
Παράλληλα το πρόστιμο ύψους 75.000 ευρώ, που έχει ήδη επιβληθεί στον Παναθηναϊκό για τη μη εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 65 και 66 του κανονισμού αδειοδότησης, θα αυξηθει στις 100.000 ευρώ.
Η πληροφόρηση που έχει το Sentragoal από την UEFA είναι ότι οι ποινές που έχουν γνωστοποιηθεί στις ομάδες δεν θα ανακοινωθούν επίσημα απόψε (όπως είχε γίνει με τον ΠΑΟΚ που ήταν τότε η μοναδική ομάδα που είχε περάσει το κατώφλι της πειθαρχικής), αλλά θα καθαρογραφούν και θα ανακοινωθούν αύριο.
Από εκεί και πέρα θα πρέπει να σημειωθεί ότι μπορεί και για τις τρεις ελληνικές ομάδες η ποινή στην ουσία να ήταν η ίδια, αλλά οι περιπτώσεις παραμένουν διαφορετικές. Με άλλα λόγια ο ΠΑΟΚ, αν δεν είχε γίνει συγκεκριμένος στη δική του απολογία (σε αντίθεση με ΠΑΟ και ΑΕΚ που δεν παρουσίασαν κάτι το χειροπιαστό από πλευράς ρευστού) με την πώληση του Βιεϊρίνια, απόψε δεν θα έπαιζε με την Ουντινέζε. ΑΕΚ και ΠΑΟ είχαν το αβαντάζ του χρόνου επειδή ούτως ή άλλως δεν συνεχίζουν στην Ευρώπη.

Επίσης αυτό που διευκρινίζεται από κύκλους της πειθαρχικής επιτροπής της UEFA είναι ότι η περίπτωση της ΑΕΚ είναι πιο σύνθετη από αυτή του Παναθηναϊκού, αλλά με τον ίδιο παρονομαστή: πρέπει να βρεθούν χρήματα για να καλυφθούν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους.


πηγή  :  sentragoal.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Search Site

 
  • CONTRA.gr

    SPORT 24.gr

  • NEWS 24|7

    newsbeast.gr - Κεντρική Ροή

  • Hitstat

    Kill Spam!

  • Συνολικές προβολές σελίδας

    Επισκέπτες

    Αναγνώστες