Φιλική Ιστοσελίδα

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

ΟΠΑΠ: Αλλαγές στις προμήθειες των πρακτορείων

Posted by Betman on 17:00

Οι μεγάλες αλλαγές αφορούν την προμήθεια του στοιχήματος που σήμερα είναι στο 8% για όλα τα στοιχήματα. Με τη συμφωνία, η προμήθεια στα μονά στοιχήματα θα είναι 3%, στις δυάδες 6%, στις τριάδες στο 9%, ενώ στις τετράδες και άνω στο 12%. Με βάση τη σημερινή κατανομή των τζίρων, το 67% ως και το 70% αφορά στοιχήματα τριάδων ή περισσότερων αγώνων και οι δυάδες με τα μονά αφορούν ένα ποσοστό που πλησιάζει το 30%, ανάλογα και με το τι προσφέρει το κάθε κουπόνι.
Κανένας δεν γνωρίζει πόσο θα μεταβληθεί ο τρόπος στοιχηματισμού στο μέλλον, αφού όλα θα κριθούν από το τι κουπόνια θα προσφέρει ο ΟΠΑΠ, ενώ μπαίνει στην όλη υπόθεση και το 30% της μεικτής κερδοφορίας. Αν δηλαδή ο ΟΠΑΠ έχει payout 80% (σήμερα είναι στο 70%), τότε με Βάση το 30% η μέση προμήθεια των πρακτόρων πρέπει να είναι στο 6,7% και όλα δείχνουν ότι οι μελέτες αφορούν ένα payout γύρω στο 75% που θα διατηρεί τη μέση προμήθεια στο 8%.
Είναι αυτονόητο πάντως πως τα πρακτορεία που κάνουν σήμερα το 50% και άνω των τζίρων στο «Πάμε Στοίχημα» σε στοιχήματα σε μονά αποδεκτά και δυάδες θίγονται από τη νέα συμφωνία στην περίπτωση που διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα τζίρων στο μέλλον και ευνοούνται περισσότερο τα πρακτορεία που κάνουν χαμηλούς τζίρους σε μονά και δυάδες μικρότερους από το 30% του συνολικού τουςτζίρου. Στο κατά πόσο θα επηρεάσουν τους συνολικούς τζίρους οι νέες προμήθειες στο «Πάμε Στοίχημα» δεν μπορεί να γίνουν από τώρα εκτιμήσεις.
Η συμφωνία αποτελεί νόμισμα με δύο όψεις, αφού αν οι τζίροι στις τριάδες και άνω έχουν πολύ υψηλά ποσοστά σε σχέση με το σύνολο, το συνολικό payout θα είναι χαμηλό και η ανακύκλωση αρκετά μικρότερη. Αν υποτεθεί ότι ο ΟΠΑΠ αποδέχεται στοιχήματα μόνο σε τετράδες, γεγονός που σημαίνει ότι η προμήθεια των πρακτόρων θα είναι 12%, αυξημένη κατά 50% σε σχέση με σήμερα, το 1,5 διο. ευρώ τζίρων μπορεί να πέσει ακόμα και κατά 50% μέσα σε ένα-δύο χρόνια, με τις επιστροφές στους παίκτες να μην ξεπερνούν το 50%. Επομένως είναι ασύμφορη για τους πράκτορες μια στροφή της πελατείας προς τις τετράδες, εκτός και αν οι πελάτες έχουν επιστροφή 70% η και 75%, πράγμα που θεωρείται απίθανο με βάση τη δεκάχρονη πορεία του παιχνιδιού.
Πολλά είναι τα ερωτηματικά για το πόσο θα επηρεάσει τους τζίρους η αλλαγή στην προμήθεια και τρεις είναι οι βασικοί παράγοντες που θα διαμορφώσουν την επόμενη μέρα. Ο πρώτος έχει να κάνει με τις απαιτήσεις της ΟΠΑΠ Α Ε στο θέμα της κερδοφορίας, ο δεύτερος έχει να κάνει με το ίδιο το προϊόν (αριθμός μονών αγώνων και δυάδων, γκανιότα) και ο τρίτος έχει να κάνει με το πώς θα διαχειριστούν το νέο καθεστώς προμήθειας οι ίδιοι οι πράκτορες που το συμφέρον τους είναι οι μεγαλύτεροι τζίροι.


πηγή  :  24betgr.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 • RSS
 • Delicious
 • Digg
 • Facebook
 • Twitter
 • Linkedin

Search Site

 
 • CONTRA.gr

  SPORT 24.gr

 • NEWS 24|7

  newsbeast.gr - Κεντρική Ροή

 • Hitstat

  Kill Spam!

 • Συνολικές προβολές σελίδας

  Επισκέπτες

  Αναγνώστες