Φιλική Ιστοσελίδα

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Τα παλτά που πέρασαν από το ελληνικό πρωτάθλημα

Posted by gotchagr on 00:51

Αρκετοί ποδοσφαιριστές ήρθαν ως μεσσίες στη χώρα μας και έφυγαν ως παλτά...
Το εντυπωσιακό βιογραφικό τους δεν άφηνε περιθώρια αμφισβήτησης και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων άνοιγαν την όρεξη των φιλάθλων. Τελικά δεν κατάφεραν να καθιερωθούν στις ελληνικές ομάδες και μένουν αξέχαστοι τόσο για τις γκάφες τους όσο και τα νυχτοπερπατήματά τους στις ελληνικές πόλεις.
Συγκεντρώσαμε μερικά από τα πιο αξιομνημόνευτα «παλτά» που πέρασαν από τη χώρα μας και σας θυμόμαστε τη πορεία τους στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Φράνκο Κοστάντσο (ΟΣΦΠ)



Ο Ολυμπιακός έμεινε χωρίς γκολκίπερ το περασμένο καλοκαίρι, καθώς ο Αντώνης Νικοπολίδης κρέμασε τα γάντια του και ο Πάρντο μετακόμισε στη Κύπρο. Και ενώ οι «ερυθρόλευκοι» ήταν απελπισμένοι, πίστευαν ότι βρήκαν τη λύση στο πρόσωπο του Κοστάντσο. Που να’ ξεραν… Αν και στη Βασιλεία ο Αργεντινός είχε μια αξιόλογη πορεία, στο Νέο Φάληρο απογοήτευσε τους πάντες και οι έξοδοι του θα μας μείνουν αξέχαστοι.

Γέρεμι (ΑΕΛ)



Κάθε ποδοσφαιρόφιλος θα θυμάται τον Γέρεμι, τόσο από τη θητεία του στη Ρεάλ Μαδρίτης όσο και από τις εμφανίσεις του στη Τσέλσι. Ύστερα από ατελείωτες διαπραγματεύσεις, η Λάρισα κατάφερε να αγοράσει τον Καμερουνέζο αμυντικό, το καλοκαίρι του 2010, με τις ετήσιες απολαβές του να υπολογίζονται στις 400.000 ευρώ. Ωστόσο, οι «Βυσσινί» μετάνιωσαν αμέσως την ώρα και τη στιγμή που του πρόσφεραν συμβόλαιο, καθώς η φυσική του κατάσταση ήταν ανύπαρκτη και ο ποδοσφαιριστής δεν μπορούσε να βγάλει 90λεπτο. Μόνο ως αμυντικός δεν αγωνιζόταν και οι δέκα τραγικές εμφανίσεις του με τη φανέλα της Λάρισας, τον οδήγησαν αρχικά στον πάγκο και έπειτα στις προπονήσεις με τους μικρούς. Κλασική περίπτωση «παλτού»!

Λουτσιάν Σαμαρτεάν (ΠΑΟ)



Το καλοκαίρι του 2003, ο Παναθηναϊκός βρισκόταν σε αναζήτηση ενός νέου ηγέτη και κατέληξε στον άγνωστο, τότε, Ρουμάνο αριστερό χαφ, Λουτσιάν Σαμαρτεάν. Στη πρώτη του σεζόν στο «τριφύλλι», ο Ρουμάνος εντυπωσίαζε με τις εμφανίσεις του και η ικανότητα του στο ντριμπλάρισμα ήταν αξιομνημόνευτη. Το 2004 κατέκτησε το πρωτάθλημα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και οι οπαδοί τον αποκαλούσαν «μικρό μάγο». Τόσο μια αψιμαχία του με τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι όσο και οι λιγοστές εμφανίσεις του (24 σε τρία χρόνια) τον άφησαν γρήγορα στο περιθώριο. Σημείωσε μόνο ένα γκολ με το «τριφύλλι» και από το 2004 και μετά έγινε άφαντος στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Λάρα Γκαρσία Ντάνι (ΟΣΦΠ)



Ο Ισπανός στράικερ, Λάρα Γκαρσία Ντάνι, υπήρξε ένας από τους καλύτερους σκόρερ της Πριμέρα Ντιβιζιόν, με θητεία τόσο στη Ρεάλ όσο και τη Μπαρτσελόνα. Αξιομνημόνευτη ήταν η θητεία του στη Μπάρτσα και τη Μαγιόρκα, μετρώντας συνολικά 40 γκολ στο ισπανικό πρωτάθλημα. Το καλοκαίρι του 2005 ο Ντάνι αποκτήθηκε από τους «ερυθρόλευκους» και οι φίλαθλοι της ομάδας έσπευσαν στο αεροδρόμιο για να πανηγυρίσουν την άφιξή του. Ωστόσο, ο Ισπανός δεν άργησε να ανατρέψει τα δεδομένα και με τις κακές εμφανίσεις του έγινε το ποδοσφαιρικό «παρατράγουδο» της σεζόν 2005-2006. Σε μόλις 19 εμφανίσεις με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ο Ντάνι, πέτυχε δύο μόνο γκολ και απογοήτευσε τους πάντες.

Φλάβιο Κονσεϊσάο (ΠΑΟ)



Κάθε φίλαθλος, τόσο του ελληνικού ποδοσφαίρου, όσο και του Παναθηναϊκού, δεν θα μπορούσε να ξεχάσει ένα από τα μεγαλύτερα «παλτά» που πέρασαν από το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο λόγος για τον Βραζιλιάνο μέσο, Φλάβιο Κονσεϊσάο. Με θητεία τόσο στη Ρεάλ Μαδρίτης, στην οποία κατέκτησε και Champions League, όσο και σε Λα Κορούνια, Παλμέιρας, Ντόρτμουντ και Γαλατασαράι, το όνομα του Βραζιλιάνου αποτελούσε μεταγραφή «μπαμ» για την εποχή. Το καλοκαίρι του 2005, ο Κονσεϊσάο μετακομίζει από τη Γαλατά στο «τριφύλλι», μια μετακίνηση συνολικού κόστους 2,1 εκατομμυρίων ευρώ (1,6 εκατ. στο ποδοσφαιριστή και 500.000 ευρώ στη τουρκική ομάδα). Το όνομά ήταν αρκετό για να γεμίσει το ΟΑΚΑ σε φιλικά παιχνίδια του «τριφυλλιού». Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού ήταν εντυπωσιασμένοι με τη μεταγραφή, αλλά δεν ήξεραν τη συνέχεια. Ο Βραζιλιάνος ήταν συνεχώς τραυματίας και κατάφερε να αγωνιστεί μονάχα σε 14 παιχνίδια. Σκόραρε ένα, μόλις, γκολ με τη πράσινη φανέλα και επιβεβαίωσε σε όλους ότι η ποδοσφαιρική του καριέρα είχε φτάσει πλέον στο τέλος της. Το 2006 και σε ηλικία 32 ετών, ο Κονσεϊσάο αποχαιρετά τόσο το Παναθηναϊκό όσο και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

«Μπέπε» Σινιόρι (ΗΡΑΚΛΗΣ)



Ο Τζιουζέπε «Μπέπε» Σινιόρι ήταν ο όγδοος καλύτερος σκόρερ στην ιστορία της ιταλικής Serie A. Με εντυπωσιακές εμφανίσεις, τόσο στη Λάτσιο (117 γκολ) όσο και τη Μπολόνια (70 γκολ), ο Ιταλός στράικερ αποτελούσε τη μεταγραφή-όνειρο όχι μόνο για ελληνική αλλά και για ισπανική, ακόμα, ομάδα. Ύστερα από ένα σίριαλ διαπραγματεύσεων, ο «Μπέπε» φτάνει τελικά το καλοκαίρι του 2005 στη Θεσσαλονίκη και για λογαριασμό του Ηρακλή. Η υποδοχή του ήταν ένθερμη και οι φίλαθλοι του «Γηραιού» ονειρεύονταν ακόμη και πρωτάθλημα. Όλα αυτά μέχρι που τον είδαν εν δράσει στον αγωνιστικό χώρο. Βαρύς, αργός και δίχως δείγμα αποφασιστικότητας. Φαίνεται ότι τον γοήτευσε το μεσογειακό κλίμα της χώρας μας και ξέχασε τον αρχικό λόγο που ήρθε. Με πέντε, μόλις, εμφανίσεις σε ολόκληρη τη σεζόν και μηδενικό αριθμό τερμάτων, ο Σινιόρι αποχώρησε από την Θεσσαλονίκη και μετακόμισε στην (άτυχη) ουγγρική Σόπρον.

Έρβιν Λέμενς (ΟΣΦΠ)



Ο Βέλγος γκολκίπερ, Έρβιν Λέμενς, ήρθε στον Ολυμπιακό το 2005 και μάλιστα απειλούσε τη θέση του Αντώνη Νικοπολίδη. Ωστόσο, τα χαμόγελα δεν άργησαν να έρθουν στου Ρέντη, αλλα... οι άνθρωποι του Ολυμπιακού δεν γελούσαν από ικανοποίηση αλλά από τις απίστευτες γκάφες του Βέλγου πορτιέρο. Αγωνίστηκε μόνο σε φιλικά και τελικά αποχώρησε το 2006.

Ερικ Ραμπεσαντρατανά (ΑΕΚ)



Ο «Οβελίξ», όπως ονόμασαν οι φίλαθλοι της ΑΕΚ τον υπέρβαρο Ραμπεσαντρατανά, ήρθε και πέρασε από τη χώρα μας χωρίς να πάρει κανείς είδηση. Αν και η θητεία του στη Παρί Σεν Ζερμέν θεωρείται αξιόλογη, στην ΑΕΚ μέτρησε μηδενικές συμμετοχές και αποχώρησε μέσα σε ένα εξάμηνο.

Σάντορ Τόργκελε (ΠΑΟ-ΠΑΟΚ)



Ο Ούγγρος επιθετικός Σαντόρ Τόργκελε, είναι η προσωποποίηση της έννοιας «χασοσγκόλης». Το καλοκαίρι του 2005, ο Παναθηναϊκός αναζητούσε έναν ικανό στράικερ για να καλύψει την μετά-Βαζέχα εποχή και το κενό που είχε αφήσει ο Μιχάλης Κωνσταντίνου. Η διοίκηση του «τριφυλλιού» πίστευε ότι όλα αυτά τα βρήκε στο πρόσωπο του Σάντορ Τόργκελε και οι φίλαθλοι της ομάδας πανηγύριζαν για την απόκτησή του. Ωστόσο, ο Ούγγρος δεν βρήκε ποτέ το καλό του εαυτό και σε 11 εμφανίσεις με τη φανέλα του Παναθηναϊκού δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Το καλοκαίρι του 2006, ο Παναθηναϊκός συμφώνησε με τον ΠΑΟΚ, την ανταλλαγή τριών παικτών για την απόκτηση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, μέσα στους οποίος βρισκόταν και ο Τόργκελε. Στη θητεία του στο «Δικέφαλο», σκόραρε μία φορά απέναντι στον Ολυμπιακό, στην ήττα της ομάδας του με 3-2. Ο απολογισμός του στο ελληνικό πρωτάθλημα ήταν ένα γκολ σε 35 εμφανίσεις!

Ιγκόρ Μπίστκαν (ΠΑΟ)



O Κροάτης αμυντικός, Ιγκόρ Μπίστκαν, αγωνιζόταν πέντε χρόνια στη Λίβερπουλ, με την οποία κατέκτησε το Champions League το 2005. Την ίδια χρονιά, μετακόμισε στην Αθήνα, για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, και οι «πράσινοι» περίμεναν πολλά από τον Κροάτη. Τελικά δεν έπεισε με τις εμφανίσεις του και απογοήτευσε κυρίως τους φιλάθλους του «τριφυλλιού». Τουλάχιστον πέτυχε τρία γκολ!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Search Site