Ο επιχειρηματίας, πολιτικός και φιλάνθρωπος, Αλεξάντερ Γιαροσλάβσκι είναι ο άνθρωπος που ηγείται της Μέταλιστ. Το gazzetta.gr γράφει για τον 52χρονο Ουκρανό που βαδίζει στα... βήματα του φίλου του, Ρόμαν Αμπράμοβιτς!
Από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Ουκρανία
Ο Αλεξάντερ Γιαροσλάβσκι είναι γεννημένος στις 5 Δεκεμβρίου 1959 στην Μαριούπολη και ένα άτομο που έχει δουλέψει πολύ σκληρά επί σειρά ετών για να φτάσει ψηλά, όπως αναφέρουν οι συμπατριώτες του. Αυτήν την στιγμή είναι σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την Ουκρανία ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στην χώρα.
Η περιουσία του εκτιμάται στα 800 εκατομμύρια δολάρια! Εκτός από πρόεδρος της Μέταλιστ, είναι συνιδρυτής της UkrSibbank και πρόεδρος της κατασκευαστικής εταιρείας DCH, η οποία είναι και από τους βασικούς χορηγούς της ομάδας του.
Αναγέννησε την Μέταλιστ
Στον Γιαροσλάβσκι οφείλεται η αναγέννηση της Μέταλιστ. Ο πρόεδρος της ομάδας από το Χάρκοβο προχώρησε σε ανακατασκευή του γηπέδου της, επένδυσε πολλά χρήματα σε μεταγραφές και ότι άλλο χρειάστηκε ο σύλλογος και γενικά έκανε και κάνει ότι περνάει από το χέρι του προκειμένου η Μέταλιστ να έχει όσο το δυνατόν περισσότερες επιτυχίες εντός και εκτός Ουκρανίας.
Κυρίως ήθελε και θέλει να εξελιχθεί σε μία πολύ ισχυρή ομάδα. Επί των ημερών του η επερχόμενη αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Γιουρόπα Λιγκ έγινε μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ουκρανία ενώ κατάφερε να διασφαλίσει και την συμμετοχή της σε ευρωπαϊκά Κύπελλα.
Ενεργή συμμετοχή στο Euro 2012
Πέραν αυτού ο ίδιος είχε ενεργή συμμετοχή με την εταιρεία DCH στο Euro 2012. Μεταξύ άλλων ανακατασκεύασε σε συνεργασία και με άλλους φορείς το γήπεδο της Μέταλιστ ενώ έκανε βελτιωτικά έργα στο αεροδρόμιο στο Χάρκοβο.
Έβαλε πάνω από 200 εκατ. δολάρια σε έργα που απαιτήθηκε να γίνουν για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Με άλλα λόγια έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στον συγκεκριμένο θεσμό.
Φίλος του Αμπράμοβιτς!
Ο Γιαροσλάβσκι τυχαίνει να είναι στενός φίλος ενός άλλου πάμπλουτου επιχειρηματία και ιδιοκτήτη ομάδας. Ο λόγος για τον ισχυρό άνδρα της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς. Οι δυο τους μαζί με τον Όλεγκ Ντεριμπάσκα συνεργάζονται πάνω σε ένα πρότζεκτ που έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο μικρών ηλικιών.
Την ίδια ώρα βρίσκει χρόνο για φιλανθρωπίες και γενικά βοηθά όπου χρειαστεί. Είναι ενδεικτικό πως έχει τιμηθεί από την Ορθόδοξη εκκλησία της Ουκρανίας για την κοινωνική του προσφορά.
Πίεση για να κατέβει για Δήμαρχος
Ο Γιαροσλάβσκι ασχολήθηκε με την πολιτική... σκηνή της Ουκρανίας. Το 2006 επέλεξε για προσωπικούς λόγους να αποχωρήσει όμως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σκέφτεται σοβαρά να βάλει υποψηφιότητα για Δήμαρχος στο Χάρκοβο. Δέχεται δε μεγάλη πίεση για να κατέβει για Δήμαρχος ενώ υπάρχει πολύς κόσμος στην πόλη που θα ήθελε να τον δει σε αυτήν την θέση.

πηγή  :  gazzetta.gr