Φιλική Ιστοσελίδα

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Δύσκολοι καιροί για... πρωταθλητές

Posted by Betman on 17:08

Τα περισσότερα από τα μεγάλα πρωταθλήματα βρίσκονται ήδη στη μισή τους... διαδρομή. Η μάχη για τον τίτλο έχει πολύ δρόμο ακόμα, όμως μια εικόνα για το ποιες ομάδες θα διεκδικήσουν σε κάθε χώρα το πρωτάθλημα την έχουμε. Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι στα περισσότερα από τα λεγόμενα μεγάλα πρωταθλήματα, οι περσινοί πρωταθλητές θα πρέπει να προσπαθήσουν πολύ ώστε να υπερασπιστούν τον τίτλο τους.
Δύσκολο έργο έχει φέτος ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στην Premier League

ΑΓΓΛΙΑ
Ξεκινάμε με το κατά πολλούς πιο δύσκολο πρωτάθλημα της Ευρώπης, αλλά όχι και τόσο ανταγωνιστικό. Από το 1992 όταν και έγινε η σύσταση της Premier League μόλις τέσσερις διαφορετικές ομάδες κατάφεραν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα Αγγλίας. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (12), η Άρσεναλ (3), η Τσέλσι (3) και η Μπλάκμπερν Ρόβερς (1). Πέρυσι οι «κόκκινοι διάβολοι» κατέκτησαν ακόμα έναν τίτλο συγκεντρώνοντας συνολικά 80 βαθμούς έναντι 71 που συνέλεξαν οι Τσέλι και Μάντσεστερ Σίτι.
Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι «Πολίτες» δείχνουν αποφασισμένοι για τον τίτλο και αυτή τη στιγμή οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ ισοβαθμούν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 45 βαθμούς, με τη Σίτι να έχει το πάνω χέρι, μετά την ιστορική νίκη που σημείωσε στο «Όλντ Τράφορντ» με 6-1.
Σύμφωνα με τις αποδόσεις της Betfair, η Μάντσεστερ Σίτι είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, καθώς προσφέρεται σε απόδοση 1.98, ενώ η Γιουνάιτεντ έρχεται δεύτερη με 2.40 απόδοση.

ΙΣΠΑΝΙΑ
Έχει χαρακτηριστεί ως το πρωτάθλημα των δύο ταχυτήτων και όχι άδικα. Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης έχουν χαοτική διαφορά με τις υπόλοιπες ομάδες της Ισπανίας και λογικό είναι ο τίτλος να... παίζεται μεταξύ τους. Πέρυσι πρωταθλητές στέφθηκαν οι «μπλαουγκράνα» με 96 βαθμούς, ενώ οι «μερένγκες» τερμάτισαν δεύτεροι με 92 βαθμούς.
Στην τρέχουσα σεζόν η Μπαρτσελόνα δείχνει να δυσκολεύεται λίγο περισσότερο. Παρά το γεγονός ότι η Ρέαλ βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με 40 βαθμούς και η Μπάρτσα δεύτερη με 37 βαθμούς, το 1-3 στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» έδειξε και πάλι ποιος είναι το αφεντικό στην Primera Division.
Η διαφορά στις αποδόσεις των δύο ομάδων για κατάκτηση του τίτλου είναι μικρή, με την Μπαρτσελόνα να προσφέρεται στο 1.91 και τη «Βασίλισσα» στο 2.10. Η «μάχη» αναμένεται φέτος συγκλονιστική μέχρι τέλους στο ισπανικό πρωτάθλημα.

ΙΤΑΛΙΑ

Τις τρεις ισοπαλίες στα πέντε τελευταία παιχνίδια της Γιουβέντους εκμεταλλεύτηκε η Μίλαν και την έπιασε στην κορυφή της βαθμολογίας με 34 βαθμούς. Οι «ροσονέρι» θέλουν να υπερασπιστούν τον τίτλο που κατέκτησαν πέρυσι, όμως η «Μεγάλη Κυρία» δείχνει αρκετά ενισχυμένη και σοβαρή φέτος. Απόδειξη το γεγονός ότι μετά από 16 αγωνιστικές στο Καμπιονάτο, παραμένει η μοναδική αήττητη ομάδα του ιταλικού πρωταθλήματος.
Παρά το γεγονός ότι η Γιουβέντους δείχνει πολύ δυνατή φέτος, η εμπειρία και το πνεύμα το νικητή που έχει η Μίλαν, καθώς και αγωνιστική της σταθερότητα την κάνουν και φέτος το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι «ροσονέρι» προσφέρονται στο 1.99 στην Betfair, ενώ η Γιουβέντους είναι δεύτερη με την τιμή της να κυμαίνεται στο 2.84.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Πέρυσι η Ντόρτμουντ ήταν απλά σαρωτική. Με 75 βαθμούς κατέκτησε το πρωτάθλημα Γερμανίας, με τη δεύτερη Μπάγερ Λεβερκούζεν να συγκεντρώνει 68 βαθμούς. Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά στην Bundesliga. Η Μπάγερν Μονάχου θέλει να επιστρέψει στην κορυφή και αυτή τη στιγμή βρίσκεται πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα με 37 βαθμούς.
Οι Βεστφαλοί όμως δεν τα παρατάνε και αυτό φάνηκε στο μεταξύ τους ντέρμπι, όπου η Ντόρτμουντ επικράτησε με 1-0 μέσα στην «Αλιάνζ Αρίνα». Η νεανική ομάδα του Γίργκεν Κλοπ βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 34 βαθμούς και θα παλέψει μέχρι τέλους για την υπεράσπιση του τίτλου της.
Σύμφωνα με τις αποδόσεις της Betfair, οι Βαυαροί είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος καθώς προσφέρονται στο 1.36, απόδοση που βάσει των υπαρχόντων δεδομένων δεν συμφωνεί με τη λογική. Ίσως το 5.70 στο οποίο ανταλλάσσεται η Ντόρτμουντ στην Betfair να είναι αρκετά καλή ευκαιρία.

ΓΑΛΛΙΑ
Η ενίσχυση στην οποία προχώρησε φέτος η Παρί Σεν Ζερμέν φαίνεται πως έπιασε τόπο. Η ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας είναι πρώτη στη βαθμολογία του πρωταθλήματος με 40 βαθμούς ενώ την ακολουθούν οι Μονπελίε (37) και η πρωταθλήτρια Λιλ (36).
Η Παρί είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου καθώς προσφέρεται στην Betfair σε απόδοση μόλις στο 1.70. Κατά πόσο αυτή η τιμή είναι σωστή σ' ένα πρωτάθλημα όπου οι μισές ομάδες διεκδικούν τον τίτλο και οι άλλες μισές μάχονται για τη σωτηρία, είναι ένα θέμα. Πάντως το 5.50 στο οποίο προσφέρεται αυτή τη στιγμή το ενδεχόμενο του να υπερασπιστεί τα κεκτημένα της η Λιλ είναι πρόκληση.

ΕΛΛΑΔΑ
Στο ίδιο έργο θεατές. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός φαίνεται πως θα είναι για μια ακόμα χρονιά οι ομάδες που θα διεκδικήσουν μέχρι το τέλος τον τίτλο του πρωταθλητή. Πέρυσι οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν... περίπατο, κατακτώντας το πρωτάθλημα με 13 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Παναθηναϊκό.
Φέτος οι «πράσινοι» δείχνουν πιο σοβαροί αγωνιστικά και πιο... ομάδα, γεγονός που τους κάνει διεκδικητές. Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός είναι πρώτος με 33 βαθμούς και ο Παναθηναϊκός δεύτερος με 29, αλλά και δύο αγώνες λιγότερους.
Η ομάδα του Πειραιά είναι και πάλι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου σύμφωνα με τις αποδόσεις της Betfair με την τιμή στην οποία ανταλλάσσεται να είναι στο 1.60. Δεύτερος ο Παναθηναϊκός που προσφέρεται σε 2.14 απόδοση.

ΚΥΠΡΟΣ

Η ομάδα έκπληξη στο φετινό Champions League, ο ΑΠΟΕΛ είναι από τους λίγους πρωταθλητές που και φέτος βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας. Πέρυσι έκανε... πλάκα στους αντιπάλους του, κατακτώντας το πρωτάθλημα με 12 βαθμούς διαφορά (62 βαθμοί έναντι 50 της Ομόνοιας).
Στην τρέχουσα σεζόν, αν και βρέθηκε πίσω στην βαθμολογία ελέω Champions League, με ένα εκπ0ληκτικό νικηφόρο σερί που περιελάμβανε και διπλό επί της Ομόνοιας, προσπέρασε την αιώνια αντίπαλο και βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα με 32 βαθμούς έναντι 31 της Ομόνοιας.
Μόλις στο 1.77 προσφέρεται στην Betfair το ενδεχόμενο της κατάκτησης του τίτλου από τον ΑΠΟΕΛ, ενώ δεύτερες έρχονται Ομόνοια και Ανόρθωση με απόδοση 3.00.


πηγή : stoixima.betfair.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Search Site

 
  • CONTRA.gr

    SPORT 24.gr

  • NEWS 24|7

    newsbeast.gr - Κεντρική Ροή

  • Hitstat

    Kill Spam!

  • Συνολικές προβολές σελίδας

    Επισκέπτες

    Αναγνώστες