Φιλική Ιστοσελίδα

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Θεοποιείται το καθεστώς

Posted by Betman on 14:33

Τα βρήκαν οι καθεστωτικοί του φτηνού και ανθελληνικού ποδοσφαίρου στο θέμα της διαφθοράς και όλα καλά από τώρα και πέρα. Ο ξένος παράγων μέσα από τα γνωστά κανάλια θα συνεχίσει να τους χρηματοδοτεί για να ρημάζουν τις αξίες αυτής της χώρας μέχρι να την μετατρέψουν σε μια μπανανία γεμάτη από εξεγέρσεις με κατοίκους που θα ικετεύουν για ένα κομμάτι ψωμί. Μόνο αηδία μπορεί να προκαλεί η διεξαγωγή αυτής της καθεστωτικής αηδίας που αποκαλείται επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ακου επαγγελματικό , τα παράσιτα έχουν και θράσος και  φαντασία.

Θα μου πείτε ότι κάποιοι δηλώνουν επιχειρηματίες σε αυτή τη χώρα μέχρι και σε αυτό το κατάντημα φτάσαμε. Να τα κλέβουν μαζί το καθεστώς να τα βγάζουν έξω και να γυρίζουν σαν επενδύσεις η δάνεια μαζί με τον ξένο παράγοντα. Και τι επενδύσεις, τράπεζες, τζόγο, καρτέλ, μέσα στην παραγωγικότητα είναι όλοι τους. Το καθεστώς και τα μέλη του όμως θα επιβιώσουν  και χαμένοι θα είναι πάντα οι ελεύθεροι άνθρωποι. Αυτή είναι η κουλτούρα της σύγχρονης Ελλάδας, η πτωματοφαγία. Χτυπάμε την ελευθερία στο όνομα του καθεστώτος. Και μετά συνεργαζόμαστε με τον ξένο παράγοντα για να διατηρήσουμε τον έλεγχο. Το μέχρι πότε θα διατηρηθεί αυτός ο έλεγχος κανένας δεν το ξέρει , θα οριστεί από την αντικειμενικότητα και όχι από τις επιθυμίες η την ισχύ της εξουσίας.

Το καθεστώς του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν στηρίχτηκε στο αντίπαλο δέος το οποίο χρησιμοποίησε με συμμετρικό εξτρεμισμό για να μαντρώσει όλη την κοινωνία μέσα στην καθεστωτική αντίληψη; Αυτό δεν ισχύει εδώ και 20 και πλέον χρόνια που οι δύο ισχυροί πόλοι σκοτώνουν ποικιλότροπα οτιδήποτε τους απειλεί; Τα ελληνόπουλα της επαρχίας δεν μαθαίνουν από μωρά να προσκυνάνε τους δύο μεγάλους καθεστωτικούς συλλόγους της Αττικής επειδή αυτό προστάζει το καθεστώς μέσα από την πολύπλευρη αντιπαλότητα; Δεν ήταν καθεστωτική και αυτή η Ολυμπιάδα; Το καθεστώς της Αθήνας δεν επέβαλε το κόστος σε όλη την Ελλάδα; Γιατί η πολιτική εξουσία  δεν έβαλε φόρους στην πόλη των Αθηνών που ήταν η ευνοημένη από τη διοργάνωση; Ακόμα και αυτή η Αθήνα ευνοήθηκε η μήπως τα κέρδη τα είχαν συγκεκριμένες πολυτελείς περιοχές. Πόσο τυχαίο είναι ότι μετά την Ολυμπιάδα μπήκε οριστικά στο περιθώριο το κέντρο της πόλης; Όλα αυτά δεν αποτελούν τίποτα άλλο από προϊόν καθεστωτικής δράσης και  επικράτησης η αποδοχής των καθεστωτικών αντιλήψεων.

Δεν πρέπει όμως να το δούμε μονοδιάστατα το θέμα. Ενα κτήνος παραμένει κτήνος είτε είναι ανήκει στο καθεστώς είτε είναι αντικαθεστωτικός. Κτήνη είχε στο καθεστώς του ο Καντάφι  κτήνη αποδείχτηκαν  και οι αντικαθεστωτικοί. Υπήρχε λόγος για να συμβεί αυτό; Μα φυσικά υπήρχε. Πάντα το άλλοθι του κτήνους είναι το κτήνος της απέναντι πλευράς. Και πάνω από τα κτήνη υπάρχει η κουλτούρα των Χάρβαντ και των άλλων σύγχρονων εκπαιδευτηρίων που οδηγούν την ανθρωπότητα στα αδιέξοδα. Η διαχείριση της ανθρώπινης κτηνωδίας μέσα από τη σύγκρουση καθεστώτων και αντικαθεστώτων αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της σύγχρονης παιδείας. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο η ελίτ της παγκόσμιας διανόησης ταυτίζεται πολύ συχνά με την απανθρωπιά επικαλούμενη την ανάγκη δήθεν αμυνόμενη σε μια μεγαλύτερη καταστροφή.

Σε πιο λάιτ μορφή η σύγκρουση του καθεστώτος με τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις στην ελληνική πραγματικότητα. Είναι αρκετή όμως για να εξοντώσει πλήρως κάθε επαφή της χώρας με τις αξίες. Αλλωστε για αυτόν ακριβώς το λόγο καταρρεύσαμε επειδή προδώσαμε τις βασικές αξίες στο όνομα απόκρουσης των .. εχθρών. Οι λαοί καταρρέουν για δύο λόγους, από τους εχθρούς και από τους φόβους τους. Το ελληνικό καθεστώς τράφηκε με τη σειρά του από τη διαχείριση των φόβων και των ..εχθρών στο εσωτερικό και με τη σειρά του υπέκυψε σε μια ανώτερη διαχείριση με τα ίδια συστατικά. Όλοι εμείς τα υποκείμενα κάναμε το διαχρονικά ηλίθιο λάθος να αγνοήσουμε το αντικείμενο που ορίζει την ίδια την ύπαρξη μας μέσα σε μια κοινωνία. Τα καθεστωτικά μέλη κάθε βαθμίδας διαχειρίστηκαν τους κατώτερους και διπλανούς, ποτέ όμως δεν τα βάλαμε με την κορυφή της πυραμίδας με αποτέλεσμα η κοινωνική πυραμίδα και εθνική πυραμίδα να χάσει όλη τη βάση της.

Το εξήγησα πριν από πέντε  χρόνια. Οταν η πυραμίδα χάσει τη βάση για όποιο  λόγο , θα καταρρεύσουν μαθηματικά και οι κορυφές. Που ακόμα και να υπάρχουν στο μέλλον θα στέκονται στον αέρα επειδή θα είναι μαριονέτες του ξένου παράγοντα και όχι επειδή θα πατάνε σε βάσεις. Τον πλούτο τον φτιάχνουν πάντα οι πολλοί , οι λαοί , κανένας άλλος οι πλούσιοι και τα καθεστώτα απλώς συμβαίνουν.  Και όποιο καθεστώς τόλμησε να αγνοήσει την αξία της ανθρώπινης προσπάθειας κατέληξε στη χωματερή της ιστορίας.

Η επόμενη μέρα του σύγχρονου ελληνικού κράτους αποτελεί τοπίο στην ομίχλη. Η πίεση θα δημιουργήσει μονοπάτια και παρακυκλοφορίες και επομένως κανένας δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά για το τι θα ξημερώσει. Ο ξένος παράγοντας θέλει τα λεφτά και τους τόκους και είναι βέβαιο ότι θα συνεργαστεί με το καθεστώς αν αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος υλοποίησης των στόχων του. Είναι πολύ πιθανό λοιπόν οι καθεστωτικοί να κερδίσουν πολύ περισσότερα στο άμεσο μέλλον. Είναι δηλαδή πολύ πιο πιθανό να ευνοηθούν αυτοί που θα συνεργαστούν με τον ξένο παράγοντα στην υλοποίηση των προγραμμάτων. Η πρόβλεψη μου είναι ότι πάμε σε ένα καθεστώς σκλάβων  τύπου μεσαίωνα και ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαου κυρίως το καθεστωτικό αναζητεί συγκριτικά προνόμια και ρόλο επιστάτη στη νέα πραγματικότητα μέσα από διαμαρτυρίες και πολυποίκιλες πιέσεις. Ουσιαστικά δημιουργείται η τάξη των σκλάβων η οποία στο μέλλον θα επαναστατήσει υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Η μεγάλη διαφορά σε σχέση με το παρελθόν είναι ότι οι σκλάβοι θα δουλέψουν χωρίς ελπίδες και προοπτική και διαρκώς η πίεση πάνω τους θα αυξάνεται λόγω του δυσβάστακτου χρέους. Σε ότι αφορά τις μάζες που θα αποτελούν τον κορμό του  καθεστώτος αυτές θα εξακολουθούν να θεωρούν τους εαυτούς τους προνομιούχους επειδή θα έχουν αποφύγει την εξαθλίωση. Σε ένα τοπίο σαν αυτό λοιπόν μια φιλοκαθεστωτική γραμμή θα αποτελεί μονόδρομο για μια αξιοπρεπή επιβίωση και αυτό αποτελεί το ισχυρότερο όπλο του ξένου παράγοντα που θα ορίζει στο εξής πλήρως τις τύχες του ελληνικού λαού αλλά και των οικονομικών μεταναστών. Συμπέρασμα. Το καθεστώς που ρήμαξε τη χώρα ουσιαστικά θεοποιείται ορίζοντας τους πάντες και τα πάντα λόγω της ανάγκης για επιβίωση από  τους πολλούς και διατήρησης των προνομίων και του πλούτου από τους λιγότερους.

Π.Α.  

πηγή www.valuebet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Search Site

 
  • CONTRA.gr

    SPORT 24.gr

  • NEWS 24|7

    newsbeast.gr - Κεντρική Ροή

  • Hitstat

    Kill Spam!

  • Συνολικές προβολές σελίδας

    Επισκέπτες

    Αναγνώστες