Φιλική Ιστοσελίδα

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Κυβερνητικές εξηγήσεις για τα online παιχνίδια του ΟΠΑΠ ζητεί η Ε.Ε.

Posted by Betman on 12:50

Στο «παρά... ένα» της αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητεί εξηγήσεις για το αποκλειστικό δικαίωμα του οργανισμού στα διαδικτυακά τυχερά παίγνια. Συγκεκριμένα, η νέα επικεφαλής κρατικών ενισχύσεων του τομέα υπηρεσιών στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού (DG Comp), Αννα Κολούτσι, ζητεί από την ελληνική κυβέρνηση πληροφορίες σχετικά με πιθανή κρατική ενίσχυση του ΟΠΑΠ. Η σχετική επιστολή που απεστάλη στις ελληνικές αρχές φέρει ημερομηνία 19 Σεπτεμβρίου 2013.

Για το θέμα αυτό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε γίνει αποδέκτης καταγγελίας τον περασμένο Ιούλιο, την οποία υπέβαλε η Ένωση Διαδικτυακών Παρόχων Τυχερών Παιγνίων (Remote Gambling Association, RGA). Η τελευταία, εκπροσωπώντας τις μεγάλες εταιρείες παροχής υπηρεσιών τυχερών παιγνίων, κατήγγειλε στην Κομισιόν -τόσο στην DG Comp όσο και στην DG Markt- την ελληνική κυβέρνηση για παράνομη ενίσχυση του ΟΠΑΠ. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η σχετική καταγγελία, το αποκλειστικό δικαίωμα των τυχερών παιγνίων στο Διαδίκτυο εκχωρήθηκε στον ΟΠΑΠ χωρίς την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και χωρίς ο οργανισμός να καταβάλει το αντίστοιχο τίμημα στο ελληνικό Δημόσιο. Ακόμη, όπως αναφέρεται, κατά παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας και εκ των υστέρων, τώρα η ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί να τροποποιήσει την αρχική νομοθεσία (ν. 4002/2011), προκειμένου να διασφαλιστεί νομικά η εκχώρηση αυτή.

Με βάση τις κατηγορίες της RGA, η κ. Κολούτσι στην επιστολή της θέτει δύο ερωτήματα στην ελληνική πλευρά, εκ των οποίων το πρώτο με δύο σκέλη (υποερωτήματα). Πρώτον, αν έχουν τροποποιηθεί τα αποκλειστικά δικαιώματα του ΟΠΑΠ, έτσι όπως έχουν κοινοποιηθεί κι έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την απόφαση στις 3 Οκτωβρίου 2012. Επίσης η ελληνική πλευρά πρέπει να απαντήσει αν οι επικείμενες τροποποιήσεις στην υφιστάμενη εθνική νομοθεσία επιφέρουν αλλαγές στην εμβέλεια των αποκλειστικών δικαιωμάτων του ΟΠΑΠ, έτσι όπως έχουν οριστεί επίσης στην ίδια απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το δεύτερο ερώτημα, στο οποίο καλείται η ελληνική κυβέρνηση ν’ απαντήσει, είναι το κατά πόσον έχουν συνυπολογιστεί τα μεικτά έσοδα από τα τυχερά παίγνια Διαδικτύου στο τίμημα της άδειας που έχει λάβει ο ΟΠΑΠ στις 4 Νοεμβρίου 2011.

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητεί απάντηση εντός 20 εργάσιμων ημερών. Προειδοποιεί δε την ελληνική πλευρά ότι αν οι εξηγήσεις δεν την ικανοποιήσουν, θα ξεκινήσει επίσημη διαδικασία με βάση τις πληροφορίες που έχει λάβει. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρέμβαση αυτή έρχεται 15 ημέρες πριν ολοκληρωθεί η συναλλαγή για την πώληση του 33% των μετοχών ΟΠΑΠ στην Emma Delta και σχεδόν ένα μήνα μετά την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας. Τέλος, αξίζει ν’ αναφερθεί ότι η κ. Κολούτσι αντικατέστησε πρόσφατα τον κ. Μάρτιν Φερνάντεζ ο οποίος είχε χειριστεί την υπόθεση του ΟΠΑΠ τα τελευταία δύο-τρία χρόνια. Ο ίδιος έχει χειριστεί ακόμη την απόφαση της Κομισιόν της 3ης Οκτωβρίου 2012, βάσει της οποίας απαλλάχθηκε η ελληνική κυβέρνηση από την κατηγορία της κρατικής ενίσχυσης του οργανισμού τυχερών παιγνίων. Η πλευρά της RGA υποστηρίζει ότι η απόφαση αυτή δεν καλύπτει το αποκλειστικό δικαίωμα στα online τυχερά παίγνια.


πηγή  :  www.foxbet.gr


Γίνε κι εσύ συνδρομητής του betman-viptips.eu για να μπορείς να λαμβάνεις κερδοφόρες προβλέψεις σε ασιατικού τύπου πονταρίσματα. Με 1000 € αρχικό κεφάλαιο αγγίξαμε τα 200.000 € σε μόλις 14 μήνες !!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Search Site

 
  • CONTRA.gr

    SPORT 24.gr

  • NEWS 24|7

    newsbeast.gr - Κεντρική Ροή

  • Hitstat

    Kill Spam!

  • Συνολικές προβολές σελίδας

    Επισκέπτες

    Αναγνώστες