Φιλική Ιστοσελίδα

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Πώς αξιολογούν οι Ασιάτες τα πρωταθλήματα παγκοσμίως

Posted by Betman on 08:36


Tα τελευταία χρόνια και ειδικά από το 2007 και έπειτα όταν και ξεκίνησαν να μπαίνουν οι Ασιατικές εταιρείες δυναμικά στην Ευρωπαϊκή αγορά μέσω της διαφήμισης στην Πρέμιερ Λιγκ, οι Ευρωπαίοι μπουκ έχουν χάσει την κυρίαρχη θέση τους στην αγορά. Το "Ασιατικό χάντικαπ" αποκτά ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές γιατί οι πιθανότητες να κερδίσει ο παίκτης εκτοξεύονται ποσοστιαία από το 33% στο 50% στα μισά χάντικαπ (0.5, 1.5 κλπ), ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να του επιστραφεί μέρος ή ολόκληρο το ποντάρισμα του.
Επιπλέον οι Ασιατικές εταιρείες έχουν πολύ μεγαλύτερη ρευστότητα από τις Ευρωπαϊκές, τα όρια είναι μεγαλύτερα, οι πληρωμές πιο γρήγορες και η εξυπηρέτηση πιο άμεση και ποιοτική.

Η θεμελιώδης διαφορά ωστόσο εστιάζεται στην πολιτική των εταιρειών. Η πλειονότητα των Ευρωπαϊκών εταιρειών trad-άρουν τα στοιχήματα "in-house", ανεβοκατεβάζουν δηλαδή την απόδοση ώστε να οδηγήσουν τους παίκτες να ποντάρουν στο σημείο που θέλουν. Κάθε όμως αγορά δέχεται ένα μέγιστο στοίχημα από τον εκάστοτε παίκτη. Το οποίο σημαίνει ότι ένας επαγγελματίας ή μεγαλοπαίκτης δεν καλύπτεται, γιατί δεν θα του επιτραπεί να ξαναποντάρει έστω και σε μικρότερη απόδοση.

Αυτή ακριβώς είναι η διαφορά με τους Ασιάτες. Όλες οι "αυθεντικές" Ασιατικές εταιρείες συν την Pinnacle δέχονται ένα μέγιστο στοίχημα σε κάθε αγορά, για να είναι σε θέση να ελέγχουν ανά πάσα στιγμή την υποχρέωση τους. Μόλις κάποιος παίκτης στοιχηματίσει ένα max bet αυτόματα η αγορά θα κλειδώσει, η απόδοση θα αλλάξει και σε λίγα δευτερόλεπτα η αγορά θα ανοίξει ξανά. Ο ίδιος παίκτης θα έχει τη δυνατότητα να ποντάρει όσες φορές επιθυμεί στο μέγιστο στοίχημα. Αυτό συμβαίνει γιατί οι Ασιάτες προσεγγίζουν το προϊόν πιο επαγγελματικά και trad-άρουν εκτός εταιρείας την έκθεση (πχ στο ανταλλακτήριο) εάν αυτή δεν μπορεί να καλυφθεί "in-house". Αυτή η πολιτική των Ασιατικών στρέφει τους περισσότερους "πακετάδες" προς την "Ανατολή", γιαυτό και οι κινήσεις των αποδόσεων στην Ασία είναι ικανές να μεταβάλλουν τις τιμές σε όλη την αγορά.

Το ποσοστό κέρδους στις Ασιατικές αγορές (asian handicap, over/under) καθορίζεται από το spread. Δεν θα μπω στη διαδικασία να εξηγήσω αναλυτικά τι είναι το spread. Το έχω αναφέρει σε παλαιότερο άρθρο. Σε μία απλή απλουστευμένη μορφή, το spread είναι η απόσταση της απόδοσης από το 2.00. Σε μία αγορά πχ 1.95-1.95 ή 1.97-1.93, η συνολική διαφορά των 10 μονάδων (από το 2.00) είναι το ποσοστό κέρδους των εταιρειών. (Η γκανιότα στην παραπάνω αγορά είναι 2.5%). Κάθε φορά που αλλάζει η απόδοση σε μία επιλογή πχ από 1.95 σε 2.00 αυτόματα προσαρμόζεται και η απόδοση του άλλου σημείου ώστε να μένει το spread σταθερό στο 10, δηλ από 1.95 σε 1.90 κοκ.
Εάν η απόδοση είναι ανώτερη του 2.00 τότε μετατρέπεται σε αρνητική (Μαλαισιανή απόδοση). Όποιος ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα για τις μετατροπές των αποδόσεων, μπορεί να ανατρέξει σε παλαιότερο άρθρο μου.

Sbobet
Τα παραπάνω στοιχεία είναι απαραίτητα για όποιον θέλει να εμβαθύνει περισσότερο στη φιλοσοφία των Ασιατικών εταιρειών. Έχω αναφέρει και παλαιότερα ότι Sbobet και IBC καθορίζουν τις αποδόσεις και τα spreads (έχουν και μεγαλύτερα όρια), ωστόσο στο παρόν άρθρο θα αναλύσω πιο σφαιρικά πως αξιολογούν οι Ασιατικές στο σύνολο τους τα πρωταθλήματα παγκοσμίως.
Οι βασικές αγορές που "παίρνουν" ποντάρισμα στην Ασία είναι το χάντικαπ και το over/under (η αγορά 1Χ2 δεν είναι δημοφιλής). Πάντα το spread στο χάντικαπ είναι δύο μονάδες μικρότερο από το over/under. Δηλαδή μία αγορά όπως η Ελληνική Σουπερλίγκα, προσφέρεται στο 10-12, δηλαδή 10 ασιατικό χάντικαπ και 12  στο over/under (πχ ΑH: 1.95-1.95 και OU 1.95-1.93) . Πάμε να δούμε παρακάτω τα πιο σημαντικά πρωταθλήματα, τα spreads και τα max bets. Όσα αναφέρω αφορούν prematch αγορές (oχι live).

Σημείωση: H Sbo φέτος έχει αλλάξει πολιτική και έχει μειώσει τα spreads. Στην αγορά πχ 10-12, συνήθως η Sbobet δίνει 8-10.

Το μέγιστο ποντάρισμα διαφέρει σε κάθε εταιρεία, όσο πιο μεγάλο όμως είναι το spread τόσο μικρότερο είναι και το max bet. Πχ στο Ελληνικό πρωτάθλημα το Spread είναι 10-12 και το max bet σε μία μέση εταιρεία περίπου 300 ευρώ.  Έχω χωρίσει τα μέγιστα όρια σε τρεις κατηγορίες, max-medium-small stake.

Σε πιο σημαντικά πρωταθλήματα οι εταιρείες προσφέρουν 2 ή 3 χάντικαπ και over/under (πχ Aσιατικό στο 0.5,  0.75 , 1 κλπ και over/under στο 2, 2.5, 3 κλπ), ενώ στα μικρότερα είναι διαθέσιμο μόνο ένα line.

To Big-Four: Είναι τα τέσσερα μεγάλα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
Spreads: 6-10 ή 8-10/ Max stake (3 αγορές ασιατικό χάντικαπ και over/under)
Αγγλία 1
Ισπανία 1
Γερμανία 1
Ιταλία 1
Tσάμπιονς Λιγκ

Spreads:10-12/ Max stake (3 αγορές ασιατικό χάντικαπ και over/under)
Αγγλία Τσάμπιονσιπ
Γερμανία 2
Γαλλία 1
Ολλανδία 1

Spreads:10-12/ Medium Stake (2-3 αγορές ασιατικoύ χάντικαπ και over/under)
Ισπανία 2
Πορτογαλία 1
Σκωτία Πρέμιερ Λίγκ
Bέλγιο 1
Γαλλία 2
Ελβετία
Αυστρία 1
Iταλία 2
Σουηδία 1
Σουηδία 2
Νορβηγία 1
Δανία 1
Φινλανδία 1
ΗΠΑ
Βραζιλία 1
Ιαπωνία 1,2
Αυστραλία
Ρωσία
Europa League

Spreads:10-12/ Medium Stake (1 αγορά Ασιατικού χάντικαπ και over/under)

Aγγλία 1, 2, Κόνφερενς
Ιρλανδία 1,2
Ισλανδία
Ολλανδία 2
Αυστρία 2
Τσεχία
Γερμανία 3
Πολωνία 1
Νορβηγία 2
Δανία 2
Ελλάδα
Τουρκία
Μεξικό
Χιλή
Αργεντινή 1
Κορέα


Spreads:12-14/ Small Stake (1 αγορά Ασιατικού χάντικαπ και over/under)
Πορτογαλία 2
Σκωτία 1,2,3
Βέλγιο 2
Γερμανία Regional
Πολωνία 2
Ελβετία 2
Βραζιλία 2


Spreads:10-12/ Small Stake (1 αγορά Ασιατικού χάντικαπ και over/under)
Ν.Ιρλανδία
Ιταλία3
Ρουμανία
Κροατία
Κύπρος
Αραβικές λίγκες
Ουκρανία

Spreads 16-18/Small Stake (1 αγορά Ασιατικού χάντικαπ και over/under)
Σλοβακία
Ουγγαρία
Λιθουανία
Σλοβενία

Spreads 18-20/ Small Stake (1 αγορά Ασιατικού χάντικαπ και over/under)

Ουαλία
Σερβία
Αργεντινή 2
Όλες οι υπόλοιπες λίγκες της Λατ.Αμερικής
Όλες οι υπόλοιπες λίγκες της Ασίας
Όλες οι υπόλοιπες λίγκες της Ανατ.Ευρώπης


*Οι εθνικές διοργανώσεις των Κυπέλλων ξεκινούν από spread 10-12 medium stake.

Συνοπτικά βλέπουμε ότι οι εταιρείες έχουν σε μεγάλη εκτίμηση ως προς την "καθαρότητα του προϊόντος" και το ενδιαφέρον του κοινού τις Σκανδιναβικές λίγκες και την Ιαπωνία, ενώ είναι αρκετά επιφυλακτικές στα πρωταθλήματα της Ανατολικής Ευρώπης, και τη Λατινική Αμερική (πλην Βραζιλίας, Χιλής, Αργεντινής).

Το Αργεντίνικο ποδόσφαιρο πλέον δεν είναι αξιόπιστο και εμπορικό, στην πρώτη κατηγορία προσφέρεται μόνο μία αγορά, ενώ η δεύτερη παίζει στο 18-20, με τη Β' Βραζιλίας να προσφέρεται στο 12-14.

πηγή  :  www.foxbet.gr


Γίνε κι εσύ συνδρομητής του betman-viptips.eu για να μπορείς να λαμβάνεις κερδοφόρες προβλέψεις σε ασιατικού τύπου πονταρίσματα. Με 1000 € αρχικό κεφάλαιο αγγίξαμε τα 200.000 € σε μόλις 14 μήνες !!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Search Site

 
  • CONTRA.gr

    SPORT 24.gr

  • NEWS 24|7

    newsbeast.gr - Κεντρική Ροή

  • Hitstat

    Kill Spam!

  • Συνολικές προβολές σελίδας

    Επισκέπτες

    Αναγνώστες